Ecochicas

Kalender the Kamprad way

Det sägs ju att man gärna drar i gång projekt av olika slag så här i slutet av graviditeten. Mitt får nog sägas vara adventskalendern till Doris. Planerna var storstilade – först tänkte jag sy 24 separata små strumpor och montera upp på nån snajsig ställning för att sedan fylla med paket. Men efter ett tag kändes 24 hemsydda sockar lite…mastigt. Då tänkte jag mej i stället fyra större strumpor, med sex numrerade paket i varje. För ändamålet valdes ett stickat pippitygstycke ut, sockmönster konstruerades och – en socka syddes. Som liksom tjorvade ihop sig och dessutom blev för liten. Suck. Men så häromdan var jag på det stora möbelvaruhuset. Som sålde fem jättestrumpor för 29 kronor. Hörde jag lätta vägen ut? Ja, just det. Fina var de också. Så nu återstår egentligen bara att på nåt snyggt sätt markera datumen på strumporna, 1-6, 7-12, 13-18 och 19-24, och slå in paketen med småprylar som jag köpt upp mej på på Ica och Rusta och numrera även dom. Jag har köpt en del minikrafs och en del lite mer ordentliga grejer, som en film och nån bok. Jag hoppas hon gillar’t!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annakarin

    Tack för feedback, flickor! Sånt här pyssel är ju väldigt kul egentligen, men iaf jag har lätt för att bli lite överambitiös. Som sagt – själva paketen är ju viktigast!

  2. Anneli Ek

    Åh, vad roligt med en adventskalender med paket.
    Vi har kört olika varianter genom åren.
    Från litet paket varje dag till varje barn, till lite mer påkostat paket varje advent, olika upplevelser, pyssel och bakning, julgodis mm.
    Nu har vi frångått paket-kalendrar men chokladkalendrar (3 st) får inköpas även i år.
    Fundera på när det är dags för mamman i familjen att få en paket-kalender 😉
    Ha det gott och Lycka till med paket och numrering 🙂

  3. Anna

    Om ni råkar ha vägarna förbi vårt grannland med den röd-vita flaggan brukar de ha färdiga ministrumpekalendrar i ett antal utföranden och prisklasser. Inhandlade ett gäng av dessa förra året till mina små. Succé att få öppna paket varje dag (även om minstingen försökte sno åt sig alla paket redan 2:e december)

  4. Idha

    jag blir så avis att du får till det även om det var den ”enkla” vägen ut. Blir lite inspirerad också. Kanske, kanske kan Lowa vänta sig nåt liknande. Paketen i sig är ju nästan mer spämnnande än innehållet hos oss.

    Jag har länkat dig till vår blogg, hoppas det är ok!