Ecochicas

Dagens + volangilska

Och med dagens menar jag förstås dagens fynd: kolla äggkopparna! Påsken må vara över, men jädrar vad här ska käkas ägg nu. Fem kronor styck kostade de skönt 70-talsfärgade plastsnyggingarna; samma pris som de ljusblå ljusstakarna blev mina för. Många vackerpoäng per krona där.

En vinterjacka på halva reapriset var ett annat fynd, om än inte från loppis – 125 i stället för 500 kändes lite som ett kap faktiskt.

Och det här är snarare en spaning än ett fynd, och till på köpet en lite bedrövad sådan: Jag letade bas-t-shirts till sommaren till Doris. Har i mitt tycke ganska modesta krav på den fronten – mjukt, färgglatt, skön passform och gärna utan grälla tryck.

Det gick sådär.

På flicksidan såg det mestadels ut som ovan: tajt passform, små volangveck och holkärm. Glittriga tryck kompletterade. På killsidan kändes det aningen bättre – en hel del randigt, klarfärgat och rejält tilltaget – men påfallande ofta också läbbiga tryck och murriga färger.

Det här är ju helt sjukt tråkigt. Så länge Doris var bebis tyckte jag att det var relativt lätt att hitta snygga unisexplagg att klä henne i, men i takt med att hon växte in i flickavdelningen blev utbudet bara deppigare och deppigare och allt mer könsstereotypt.

Dags igen att finkamma Loppi-annonserna, med andra ord. En brun t-shirt med lejontryck blev förra köpeomgångens favorit.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annakarin

    Det är bedrövligt Jag kan bara inte tro på den lama förklaringen att ”det här är vad föräldrar efterfrågar”. Tror snarare det handlar om feghet och bekvämlighet. Men tänk vad mycket kredd den kedja skulle få som vågade sticka ut hakan och bli lite föregångare på den här fronten!

  2. Kina

    Ja vet, när man lämnat storlek 86 är det som en ökenvandring när det gäller bekväma, lekvänliga och fina kläder till barn (oavsett kön…)
    Trist!! varje gång jag orkar säger jag till på bla Lindex och Kappahl att jag saknar de kläder jag hittar på baby på barnavdelningen.

  3. Lisamostern

    Visserligen klär en skönhet som Druttan i praktiskt taget vad som helst, men finfint vore om hon kunde behålla den schyssta retrocoola stil som hon så framgångsrikt hittills har kombinerat ihop. Hon är ett litet stilgeni!