Ecochicas

Tålamodstankar och vimpeltips

Varför jag måste sluta förundras över dotterns avsaknad av tålamod (keyword – pappagenerna):

Det följde med en fin bok i dotterns Happy Meal, en stor och färgglad om Lilla Anna och Långa Farbrorn. Eftersom maten dröjde ett par minuter och dottern var gruvligt hungrig och grinig kände pappan sej manad till lite högläsningsunderhållning. Till en början gick det fint, han gjorde ljudeffekter, pekade på bilderna och läste inlevelsefullt med olika röster för olika figurer. Men efter sex sju sidor började blicken flacka och fokus, tja, falna lite:

”Och sen kom lilla Anna igen och den där farbrorn, nu bläddrar vi, och sen träffade de en massa djur, en sida till, och så åkte de båt och såg en fågel – bläddra Doris – och så kom de till en bondgård, men seriöst, hur många sidor är det? Och så en stor båt där ja – nämen titta – snipp snapp snut, nu var sagan slut!” (Mer än halva boken kvar.)

Nästa gång läser mamma.

Dagens bild:

Vimplar till Doris framtida rum. Allvarligt talat, lägg inte pengar på att köpa vimplar. Även sömnadsanalfabeter kan klippa ut och sy ihop två trekanter X antal gånger och fästa på ett snöre eller band.

Tygerna i min variant är i huvudsak loppisfyndade eller från min mammas fantastiska textilgömmor.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    En vimpel beställs till Mölndalsvägen! När man säger sömnadsanalfabeter så ingår ändå inte vi som är liiite för lata och lejer ut jobbet på nära anhöriga.