Ecochicas

Ny kategori Veckans Loppifamilj

Nu kör vi igång med en ny bloggkategori – Veckans Loppifamilj. Varje vecka intervjuar vi en ny familj. Mejla oss om ni vill vara med!

loppi

Vilka är ni?
Katarina, 36 år, gift med Fredrik 37 år. Vi har Rebecka 5 år och tvillingarna Erik och Ebba 3 år. Bor i 50-talsvilla i Bromma. Kommer ursprungligen från Dalarna.

Nytt eller begagnat?
Tidigare mycket ”nytt”. Har en mycket sparsam och återvinningsfokuserad mamma (hon samlar på i princip allt) och då vill man gärna vara tvärtom :-). Numera blir det mer och mer begagnat samt mycket utrensningar istället för att samla på hög.

Pryl jag helst önskar se på loppi.se?
Sparkcyklar till kidsen och en trampolin/studsmatta.

Hur tänker ni på eko/hållbarhet i vardagen?
Vi försöker lära oss och gör det vi kan (och som är rimligt i vardagen). Vi kör ”restmiddagar” av det som finns kvar i kylskåpet innan storhandlingen, sopsortering och inom kort 14-dagars sophämtning (tänk vad soptunnan blev tom när vi slutade med blöjor och dessutom började med kompost!).

Har ni några bra ekotips att dela med er av till andra?
Lär barnen och att släcka lamporna, ät resterna (gör något kul av det istället för att slänga bort) och kolla upp om det går att köpa prylen du vill ha begagnad istället för att köpa ny.

Katarina Bergegård med barnen Rebecka, Ebba och Erik Katarina Bergegård med glada barnen Rebecka, Ebba och Erik

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.