dubbelkaos

dubbelkaos

Annons

Jag har varit frånvarande !

Godmorgon ! Anledningen till att jag inte bloggat så mycket är pågrund av något jag har på gång just nu och det kräver ganska mycket sekretess intrigritet och you name it . Idag ska jag och barnen resa iväg till Värmland och hälsa på familjen ! Imorgon ska jag och dottern ha egentid i stan med biomys tillsammans . Vi har aldrig haft egentid och jag känner att det är något hon behöver just nu.  Förra helgen var jag på halloween fest men det blev en lugn utgång som vanligt. 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Lisberg!

Godmorgon ! Idag ska jag ta med mig barnen på halloween på Lisberg . Barnen tycker det ska bli super kul likaså jag. Att göra saker på helgerna är ganska betydelsefullt eftersom jag bara har dom varannan vecka, så imorgon har vi också bokat in en Playdate 😉 igår somnade barnen och jag redan runt 19-20 vilket behövdes ! Jag var själv  igår utan killen så jag passade på att sova tidigt också. På måndag har jag stora saker på G ! Det ska bli så spännande och jag längtar att få berätta ! Jag känner mig oerhört glad för just detta;)  men det är ingen idé att ta ut lyckan i förskott.  Nu ska jag laga gröt och ha en mysig lördagsmorgon med barnen .

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Mamma då och nu !

Jag låg nyss i sängen med barnen för att natta dom, läste en saga och pussade dom god natt innan bägge somnade, fick ett lyckorus i hela kroppen av tanken att jag känner mig så mycket mer som en 100% mamma nu tillskillnad mot va jag kanske va för 6 månader sedan. Jag minns när vi flyttade till andrahands lägenheten för snart 1 år sedan, livet va tufft , jag orkade knappt någonting och hade mycket ångest över situationen, tex att inte orka göra saker med barnen. Det va riktigt tufft, fick dåligt samvete för allt. Gick jag inte ut minst en gång om dagen kunde jag få riktig jävla ångest i kroppen. Ändå så gjorde vi massor utav saker nu när jag tänker tillbaka, det enda negativa var väl att jag umgicks inte med någon , jag orkade inte ta kontakten med människor. Nu idag däremot, livsglädjen är till 100% och jag har så mycket mer ork och lust ! Bara den lilla saken att läsa en bok varje kväll för barnen värmer i hjärtat, det gjorde jag inte efter separationen. Den enkla saken, att jag inte mådde bra stoppade mig. Nu däremot träffar vi kompisar, vi åker tåg till släktingar. Sådana saker orkade jag inte förut. Exempel förra jul hade jag inget julpynt nästan , ingen gran ingenting förutom röda gardiner, minns att jag sa – näsa år ska jag tamefan ha en gran! och vet ni vad, denna jul ska bli en utav dom bästa! Jag ska pynta hela hemmet tillsammans med barnen, baka, måla och allt därtill. Jag är pigg, jag är äntligen tillbaka som mamma ! låter kanske sjukt konstigt. Men den känslan jag känner nu är obeskrivlig i ord. När jag blickar tillbaka på förra året skulle jag nästan kunna skriva en hel bok om mitt liv och mående. Jag va så medveten om att det inte va bra, men jag har lärt mig oerhört mycket, att verkligen på riktigt stå på egna ben.  Och det viktigaste av allt är att barnen ser en lycklig mamma, som är engagerad , har viljan och tron om sig själv. För barnen ska ha en förebild, och jag kommer vara en utav dom. Därför är det oerhört viktigt för mig att fortsätta i rätt riktning , och vet ni vad. Jag är på god väg, nästan lite försprång.

IMG_3019

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

25-års kris ! Typ..

Godmorgon ! Helgen har varit lugn vilket jag behövde . Imorgon kommer äntligen barnen! Varje dag när jag bläddrar igenom bilderna på mina små hjärtan så hugger det till i hjärtat . Saknar dom så inn i bomben.  Jag bara längtar tills julledigheten och bara få umgås med barnen utan massa slit och jobb!  Hoppas på en bra vinter i år också så barnen kan lära sig få åka skidor ! Jag har ju åkt sedan barnsben och för mig är det jätte viktigt att barnen ska lära sig skidor! Det bästa som fanns när man va liten var att åka till fjällen, ta en varm kopp choklad i solen. Det är givetvis fortfarande det bästa som finns! Men med tanke på att det var 15 grader igår så känns det ju inte så troligt att det kommer bli en bra vinter , det har knappast varit en bra vinter på 5 år … apropå annat så fyller jag ju 25 snart! Jag har redan fått åldersnoja …. känns som det är dags att bestämma sig för vad man vill bli , vad man vill med sitt liv. Jag har tänkt på det ganska mycket senaste veckan. Min stora dröm är ju fortfarande att köpa ett hus , men att köpa hus och börja plugga i samma veva… funkar det ?!  Eller ska man köpa hus och jobba ett tag sen börja plugga? Det är ju iof samma sak typ .  Jag står fortfarande fast vid att plugga till jurist , samtidigt som jag verkligen vill göra en gmu utbildning inom försvarsmakten ! Jag fick faktiskt godkänt i mitt första prov och blivit antagen till test två. Dock känns det kanske omöjligt att göra en GMU utbildning på 3 månader i Boden när jag har barnen varannan vecka. Det går ju helt enkelt inte . Dock hade jag behövt det för att växa som människa , för det är något jag fortfarande behöver . Testa mina egna gränser.  Jag har , tycker jag åtminstånde blivit bra mycket bättre människa än vad jag va för 1 år sedan… min psykiska hälsa är så mycket bättre, inga mediciner och inga ångestattacker på flera månader . Visst så spökar hjärnan ibland , men då har jag vänner som hjälper mig tänka rätt vilket jag ät oerhört tacksam för. Men det här med familjelivet , ovetande om vad som sker eller hur framtiden ser ut, det gör mig galen ! Ibland känner jag mig som världens sämsta mamma, som inte räcker till , som ändå gör sitt yttersta för att barnen ska ha det bra. Ändå så brukar jag tänka att, äsch jag är bara 25 år! Och resan jag gjort hittills har många inte gjort alls . Vissa glider runt på räkmacka medans vissa människor är födda för att kämpa , vilket jag gjort hela mitt liv. Och jag kommer förmodligen nått mina drömmar innan 40! Då har jag några år kvar att stressa 😉

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

En hel vecka helt ensam!

I veckan har jag varit helt ensam hemma! Det va faktiskt första gången som jag sov själv i min lägenhet . Hur galet låter inte det?!! Skrev ju ett blogginlägg i veckan men den hamnade på utkast. Jag har tagit det väldigt lugnt hela veckan och lagt mig halv 9 varje dag! Jag har varit utvilad och tagit igen sömn. Jag städade och tvättade också eftersom lägenheten är uthyrd över helgen. Jag skyndade mig efter jobbet till tåget för att bege mig till Värmland för att möta upp killen, jag orkade dock knappt vara vaken Igårkväll ! Somnade i soffan och vaknade för en sen kvällsmiddag som bestod utav älg ! Det va super mysigt ändå trots att jag va så trött . Idag har vi verkligen inte gjort någonting och det lär förbli så resten av kvällen , lite choklad är inköpt och jag hoppas på en skräckfilm! Imorgon åker vi till Göteborg igen ! 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera