Dessie – en hjärtebarnsmamma

Jag smälter! ♡

I dagarna blir Kevin 2,5. Stor kille. Han kan så himla mycket, och vill ännu mer. Nu är det ett par veckor sedan han äntligen fick gjort sin operation där en bra bit på tungbandet klipptes. Och oj vad det händer grejer i språket! När vi gick in på ica imorse så frågade jag honom om vi skulle gå och titta på frukt, och han svarade ”jaaa, fuuckt”.
Innan kvällsmaten lekte barnen kurragömma med A och när dom satt i soffan och räknade i väntan på att pappa skulle gömma sig så hördes det inte den vanliga räkneramsan ”en en en en en” från lilleman.. utan det lät ”en få en få en få”! Som vi smälte! Och han lyser upp hela han, alla 93 centimeter lyser av stolthet!

När Alicia kom hem från fsk och hjärtat från jobb så var jag och Kevin på ovanvåningen. Jag vek tvätt och lilleman lekte på Alicias rum. Han lekte med en blomma som han la ner och helt plötsligt sa han ”g’natt” och pussade på blomman. Jag satt bara och gapade.

Nu precis för en liten stund sen så hade jag Kevins napp när han skulle säga godnatt till mig. Oftast när man ber honom att säga något så vill han inte, förutom när han ska apa efter storasyster. Jag var lite fräck och sa att han kunde få tillbaka nappen om han sa godnatt… och ungen bara ”G’natt!” 😀 ååååh

Förstår ni känslan? Alicia började prata tidigt, kunde säga krångliga ord och treordsmeningar redan vid ett års ålder. I Kevins ålder kunde hon prata, ordentligt. Men Kevin har ju inte kunnat på grund av tungan och har anpassat sig ganska mycket, har ett tydligt kroppsspråk och utvecklat sitt egna teckenspråk. Men det har varit många stunder av frustration både från vår och hans sida när han inte kunnat göra sig förstådd. Nu är det äntligen på g!

IMG_3171

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.