Dessie – en hjärtebarnsmamma

Kantareller, adoj och barnvakt!

Igår strax efter lunch så packade vi ihop oss och körde ut i skogen med barnen. Hittade en massa småvägar som ledde rakt ut i ingenstans, perfekt för att leta guld på! Till en början hittade vi inte mycket, men sen sa det bara tjoff så var svampkorgen full Skrattar Alicia var överlycklig, hon har ju varit med ute och plockat svamp sen hon var bebis och satt i babyskyddet haha.

Foto: I månader har vi försökt lista ut vad lilleman menar med "adoj" som han säger titt som tätt. Alltid olika saker, inomhus och utomhus, olika platser. Idag i skogen förstod vi! Kevin såg en massa stora stenar och utbrast hela tiden "adoj adoj adoj". Han plockade några stenar, sa ingenting och sen när han hittade stora så sa han det igen. Adoj = stor. Varför förstod vi inte det innan? Nu vill jag att det ska bli höst och hans operation ska vara avklarad!

I månader har vi försökt lista ut vad lilleman menar med ”adoj” som han säger titt som tätt. Alltid olika saker, inomhus och utomhus, olika platser. Idag i skogen förstod vi! Kevin såg en massa stora stenar och utbrast hela tiden ”adoj adoj adoj”. Han plockade några stenar, sa ingenting och sen när han hittade stora så sa han det igen. Adoj = stor. Varför förstod vi inte det innan? Nu vill jag att det ska bli höst och hans operation ska vara avklarad!

Det känns så himla skönt i mammahjärtat nu efteråt, att kunna förstå vad det är han menar med det ordet. Ett ord som vi förstår. Även om Kevin är över 2 år så är det inte många rena ord han kan. Kan räkna dom på ena handen. Inte många månader sen han började säga pappa, och Alicia kan han inte. Eller så vill han inte Ler med tungan ute Saffran (katten) tog det dock inte många dagar innan han kunde säga, även om det låter som ngt heeeelt annat…. “vaffan” Skrattar

pagerrrr

Kevin skulle tvunget fylla sin lilla svampkorg med en massa “adoj” stenar.. och tillslut blev den för tung. Anders erbjöd sig att bära den åt honom men Kevin var snabb med sitt “nack” som betyder “nej tack” och istället för att Kevin skulle behöva tömma sin korg så lyfte Anders upp både honom och korgen varpå Kevin blev superlycklig SkrattarKompromissa är viktigt!

 

Idag har vi barnvakt! Fina svägerskan kom hit i förmiddags och tog med sig barnen. Vi ska hämta Alicia strax innan 14 för att köra iväg henne till en kompis. Just nu spelar vi skiiiithög musik, sådär hög som man inte kan spela när ungarna är hemma. Hjärtat förbereder i köket för golvläggningen och jag sitter här. Kaffet är nog snart klart med Ler

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.