Dessie – en hjärtebarnsmamma

Koppel på barn?

Jag ställde en fråga häromdagen om vad folk tycker om att ha sele på småbarnbarn och det var ganska blandade åsikter i de forum och grupper som jag ställde frågan i 😉
Personligen har jag alltid tyckt att man ska kunna hålla koll på sin unge/sina ungar.. tills jag tänkte lite längre än vad näsan räcker.
Jag själv som är sjuk och gravid, inte klarar av att ta fart och jaga Alicia (som inte åker vagn) så hade det varit toppen med en sele, om jag nu varit så pass frisk att jag hade tagit mig ut på promenader.
Jag har tänkt ganska mycket på hur det blir att vara tvåbarnsmamma och må som jag gör. Förhoppningsvis får jag tillbaka lite krafter efter förlossningen så jag kan ta ut mina barn på dagliga promenader och Alicia är en väldigt snabb och aktiv liten 3-åring. Trots hör ju till den åldern med 😉
Vissa var av åsikten att man inte kopplar barn som hundar, det är barnmisshandel, kan man inte jaga sina barn ska man inte ha några, har man dem i ”koppel” så lär de sig inget med mera. Väldigt trångsynta åsikter enligt mig. Har man sele på barnet för att man går och smsar under promenaden och därför inte har koll, då är det väl sin sak att man är emot.. men om det handlar om att föräldern har selat fast sin treåring i vagnen där lillasyster/lillebror sover för att treåringen inte ska kunna trotsa mamma och springa ut framför en bil då? Tänker man så långt innan man dömmer en förälder för att denne inte gör som du hade gjort? Och när man har en sjukdom som inte syns, blir man en lat förälder då? Jag vill inte bli stämplad av samhället, av vänner, av grannar.. men jag vill heller inte att mitt barn ska bli påkört för att jag är sjuk och inte kan springa ut och fånga in henne innan hon kommer för långt ut på gatan.
Och sitta vagn, nej jag sätter inte min 3-åring som kan gå, och som väger 20 kilo.. i en vagn. Nix!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. penny

  Nu vet jag inte vad du har för sjukdom, men om jag skulle se någon med koppel på sin unge hade jag säkert höjt på ögonbrynen och undrat, inte nedlåtande mer nyfiket.

  Jag hade nog tänkt mer kanske att det är en väldigt vild unge kanske 🙂

  Men vad jag tycker spelar ingen roll egentligen, vi ska inte bry oss i hur andra gör och lägga oss i så länge ingen kommer till skada på något vis.

  Jag hade velat haft det där kopplet till min första unge, han var jätte vild när han var liten ha ha

  kram

 2. Dan Syndrom

  Jag tror att det beror på vilken unge man har, skulle aldrig behöva ha det på första barnet, men andra är helt livsfarlig i trafiken så jag tycker att det är upp till var och en. Dock såg jag en mamma som hade ett sånt hundkoppel som åker ut och som man sen kan ”bromsa” och det såg väl lite konstigt ut. Men jag tror inte att barnet var riktigt 100 så bättre det än att barnet ska sitta fastspänd eller så.

 3. Viola 22årig tvåbarnsmamma

  Jag hade absolut skaffat mig en sele om vi bott i stan, eller nära tung trafik. Hade inte vågat annat, hur mycket koll jag än haft så finns det alltid luckor särskilt om man har flera barn att hålla koll på. När jag var gravid med mitt andra barn hade jag dessutom svår foglossning och var tvungen att ha äldsta i vagnen en hel sommar för skulle han springa vore jag oförmögen att komma i fatt honom. Då hade ju sele varit ett bra alternativ.

 4. Lizette

  Jag hade nog själv reagerat först på varför de har ”koppel” men sen hade jag inte brytt mig för det är upp till var och en hur de vill göra med sina barn. Jag vet att Ellens mamma fick ha ”koppel” på henne i affärer för annars försvann hon alltid. Sen tror jag inte att folk hade reagerat om t.ex. en rullstolsburen person hade haft det på ett barn.