Dessie – en hjärtebarnsmamma

Lille Plutt

I lördes när jag hade målat i huset och kom hem till mapa igen, så var bror med familj här.
Drog mej för att gå in och hälsa på Plutt. Gick fram och sa hej till Lucas, som så snällt sa ”heeee” tillbaka. Snodde honom från hans mamma en stund med. Sen efter en 10 minuter kände jag att jag var tvungen att gå in och säga hej till Plutt som låg i farmors soffa och tittade på tv. Först fick jag ingen kontakt alls med honom, men sen fick jag honom att berätta vad han tittade på, han skrattade lite, och sen fick jag en smula panik eftersom han sträckte upp armarna. Jag frågade mamma hur jag skulle ta i honom, och mamma sa att jag skulle lyfta försiktigt under armarna och att han säger ifrån om det gör ont.
Var ganska hemskt att bära på honom, han är ju så tanig, har ont överallt och ändå tung att bära på. Men samtidigt kändes det skönt att äntligen ha honom i famnen.. fasters lilla Plutt.
Emellanåt visste jag inte vad han ville, och var han ville. Han sa ”mamma” och vi gick till henne, hon tog honom men satt bara hos henne i nån minut sen sa han ”detti” och hörde jag inte honom så sa han ”dessi!!!!” 🙂 Så jag tog honom, och han sa ”pappa” och vi gick ut till honom efter att vi satt kepsen på hans kala hjässa. Men återigen tog det bara ett par minuter så kallade han på mig igen. Jag hann vila armarna lite iallafall. Innan maten var han lite ledsen där han satt i soffan och tittade på spindelmannen, så jag tog upp honom, kramade honom och gick runt och nynnade och dansade med honom. Han somnade. Fick dock väcka honom så han kunde få lite mat i magen med.
Efter att dom gått hem satt vi kvar vid bordet, jag, mamma, pappa och mormor, och alla hade svårt att släppa tankarna på Plutt. Är ju inte det lättaste när man har fått se honom ett par timmar. Men vi fick oss ändå ett par goda skratt. Han berättade att farmors vovve hette Chess och han berättade lite om hans katt Sissi.
De flesta längtar nu till sommaren kommer ordentligt, sol och värme. Men i den här familjen längtas det till hösten. Plutt får inte vara i solen, och ska ha heltäckande kläder om han är utomhus. Sommaren kommer nog bli jobbig. Och till hösten har han kommit lite längre i behandlingen..
Vill att de här åren ska gå i rasande fart, så vi kan få se Plutt härja omkring överallt igen, och skratta och vara glad. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.