Dessie – en hjärtebarnsmamma

Dag 4 i Lund, operationsdagen

Natten var inget kul.. Alicia fick sista målet vid 2 och efter det kunde hon inte komma till ro alls.. var ute och gick med henne 3 ggr, men inte hjälpte det. Vi fick iaf sova någon timme. Gick upp 05.30 och gjorde vid oss, var på avdelningen vid 06.20.
Alicia fick börja med att bada, alla bakterier skulle ju bort. Sen fick hon en ny uppsättning sjukhuskläder, och efter det fick hon emlaplåster. Sen gick vi ut lite, och snäckan somnade direkt. Kom upp på avdelningen och vi lekte lite och sen skulle hon få lugnande. Det verkade på någon minut och hon blev alldeles dåsig, och som hon skrattade åt ingenting! Dom kom in och tog bort emlaplåsterna och sen fick vi gå upp med henne på op.
Jag kramade om henne och Anders blev klädd i grönt, mössa med! Sen gick dom in med henne och jag stod kvar med en klump i bröstet och gråten i halsen. Fy vad hemskt det var!!
Efter att Anders kommit ut igen så gick vi över till patienthotellet och åt frukost i lugn och ro. När vi gick ut ringde mapa och sa att dom var på väg.
Promenerade runt i vackra Lund, satt och drack kaffe och pratade, gick ner en bit i stan, åt lunch, sen drack vi kaffe igen och då kom samtalet kl 12.50 från kirurgen. Allt gick jättebra och vi fck snart komma upp till henne på BIVA.

Nervöst som tusan, blossade en cigg ganska intensivt, sen traskde vi upp. Fick först sitta och vänta, och sen kallades jag och Anders in. Det var inte alls så hemskt som vi hade föreställt oss, ja fråga inte vad vi hade målat upp för bilder i huvudet. Visst var det synd om prinsessan som låg där, men hon är såå stark vår tjej!!

Det var en massa slangar och sladdar inkopplade. Hon hade bland annat (kommer inte ihåg allt) en slang somgår genom näsan och ner i lungorna som hjälpte henne att andas, för hon andas inte alls själv för tillfället. Hjärtat pumpar själv iaf. Sen hade hon två slangar in i magen som är dräneringsslangar, en slang in i foten, en i halsen (om jag minns rätt) och en i handen. Den i halsen får hon sina mediciner genom..så mkt kommer jag ihåg.
När vi var där uppe så fick hon inget alls för att sova, utan det var bara smärtstillande hon fick då. Läkaren trodde att hon skulle ha respiratorn tills imorgon men sköterskorn trodde att den skulle kopplas ur redan ikväll. Men de får vi ju se hur det blir.
Hon ska på röntgen ikväll.. och antagligen kommer hon få något för att hjälpa henne att sova, för den lilla damen rörde sig oh tittade på oss redan när vi var hos henne, så snart efter operationen!

Nu orkar jag inte skriva mer.. kommer aiaf att lägga ut bilder på henne ikväll efter att vi varit hos henne, nu ska vi sova en stund.

TACK till mamma och pappa som var här hela dagen hos oss för att få tiden att gå! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.