Dessie - en hjärtebarnsmamma

Dessie – en hjärtebarnsmamma

Annons

Tack för mig.

Jag finns numera på http://hjartebarnsmamman.se

Namnlöst-1243

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Kampanj på MOLO!

Just nu är det kampanj på MOLO hos Cutiepie! Du kan bland annat fynda dessa underbaringar till sjukt bra priser 🙂

Molo / Sidney Pants ..Molo / Nyle Beanie S..Molo / Floyd Body Ca..

Barnklänning med lodjur från MoloUnderbar blommig barnklänning från Molo

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Jag smälter! ♡

I dagarna blir Kevin 2,5. Stor kille. Han kan så himla mycket, och vill ännu mer. Nu är det ett par veckor sedan han äntligen fick gjort sin operation där en bra bit på tungbandet klipptes. Och oj vad det händer grejer i språket! När vi gick in på ica imorse så frågade jag honom om vi skulle gå och titta på frukt, och han svarade ”jaaa, fuuckt”.
Innan kvällsmaten lekte barnen kurragömma med A och när dom satt i soffan och räknade i väntan på att pappa skulle gömma sig så hördes det inte den vanliga räkneramsan ”en en en en en” från lilleman.. utan det lät ”en få en få en få”! Som vi smälte! Och han lyser upp hela han, alla 93 centimeter lyser av stolthet!

När Alicia kom hem från fsk och hjärtat från jobb så var jag och Kevin på ovanvåningen. Jag vek tvätt och lilleman lekte på Alicias rum. Han lekte med en blomma som han la ner och helt plötsligt sa han ”g’natt” och pussade på blomman. Jag satt bara och gapade.

Nu precis för en liten stund sen så hade jag Kevins napp när han skulle säga godnatt till mig. Oftast när man ber honom att säga något så vill han inte, förutom när han ska apa efter storasyster. Jag var lite fräck och sa att han kunde få tillbaka nappen om han sa godnatt… och ungen bara ”G’natt!” 😀 ååååh

Förstår ni känslan? Alicia började prata tidigt, kunde säga krångliga ord och treordsmeningar redan vid ett års ålder. I Kevins ålder kunde hon prata, ordentligt. Men Kevin har ju inte kunnat på grund av tungan och har anpassat sig ganska mycket, har ett tydligt kroppsspråk och utvecklat sitt egna teckenspråk. Men det har varit många stunder av frustration både från vår och hans sida när han inte kunnat göra sig förstådd. Nu är det äntligen på g!

IMG_3171

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Nästan strandade!

Idag efter att Alicia varit sina fem timmar på förskolan (hon har gått 15h/vecka nu när pappan varit sjukskriven) så packade vi in oss i bilen för att gå lite i skogarna häromkring. Första stället vi stannade på var hemskt. Jag satte mig för att kissa och blir attackerad av ett helt gäng med älgloppor direkt. Paniken spred sig snabbt och jag ville inte ens kissa färdigt. Vi gick en bit och hade allihopa fullt upp med att slå bort dom små rackarna från jackorna och huvudena. Äckligt. Körde vidare och hamnade i en skog som var totalt tom på svamp. En bit till och en skog som var superfin, men inte så mycket svamp. Kantarellerna vi fick med oss hem går att räkna på två händer och en fot. Sorgligt!

Eftersom vi kommit så långt upp i skogarna att vi närmade oss grannkommunen så passade vi på att köra till Netto för att köpa mjölk. Jag gick in själv. När jag sätter mig i bilen så vrider A om nyckeln flera gånger, men inget händer. Jag puttar bilen, inget händer. Måste sett roligt ut med en 65 kilos tjej som puttar på en stor volvo haha. En lastbilsgubbe frågade om jag behövde hjälp, och den tog jag gladeligen emot. Vi puttade och puttade men bilen ville inte. En kille till anslöt sig och ville hjälpa. Kom fram till att bilen inte tände. Dom kliade sig i huvudet men ingen kunde komma på felet. Var inne på verkstaden brevid och frågade efter startkablar och fick låna. Hittade en bil som kunde hjälpa till med ström, och föraren visade sig vara en gammal klasskompis till mig från högstadiet. Efter mycket om och men fick bilen så pass mycket ström att den ville igång. Herrejösses. Tänk om det hade hänt där mitt ute i skogen istället? På en skogsväg som vi knappt visste vart den fanns… gud.

Usch.

Glad över människorna som var så villiga att hjälpa till!

Nu ska vi äta, plättar med glass 🙂

10703642_10153197558304552_890559639292703791_n

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Bakvänd dag.

Det råder sjukstuga, igen. Alicia är så himla trött på att vara sjuk, och jag förstår henne :/ Nu är det feber, hosta och röd hals. Hon väser när hon andas så jag ringde vc strax innan lunch men där var inga tider alls så skulle hon må sämre, matvägra, inte dricka ordentligt och bli värre med andningen så skulle vi söka akut. Roligare kan man ju ha en fredag!

Vi hoppade över lunchen idag och käkade glass istället. Sen blev det mackor med allsköns pålägg som vi fick med oss hem från mapa igår när dom hade kombinerat mormors (min mormor) födelsedagsfirande med en spansk afton så vi kunde få vinka av dem innan bussen mot varmare klimat hämtade upp dem tidigt imorse.

Hjärtat är sjukskriven för bronkit och har ingen ork han heller. Kevin hostar och är snorig. För en gång skull är det nog jag som mår bäst haha. Händer aldrig!

Nu sitter ungarna i soffan och tittar på film & käkar popcorn. Jag cyklade till affären tidigare och köpte glass, nyponsoppa och fiskpinnar på Alicias begäran. Så fredagsmiddagen hos oss blir potatis och fiskpinnar 😉

Imorgon är det stor barnloppis i Kågeröd och jag hade så gärna velat åka dit. Alicia är bjuden på barnkalas men ska strax skicka och säga till om att hon inte kommer eftersom hon mår som hon gör. Frågan är om vi ska försöka komma iväg på barnloppisen ändå.. eller kanske försöka hitta någon som kan hjälpa till och passa en av ungarna. Tål att tänkas på, för vi behöver ha kläder till Kevin då de flesta av hans byxor är för små, och vinterkläder behöver dom båda två.

Vad ska mina kära läsare hitta på i helgen?

IMG_2677

Annons
Kommentera (0)

Kommentera