Danijela Pavlica

Att resa med en ettåring

Jag tänkte dela med mig av flygresan hit ner till Maldiverna. Jag vet att många av er undrat hur det är att flyga så långt med en ettåring.

Själva resan från dörr till dörr är ca 22h hehe helt sjukt ändå visst? Men flygturen är 14h med en mellanlandning. På Arlanda kollade vi faktiskt om det fanns platser att uppgradera och det fanns det. Antingen ca 1800kr / person för Sthlm-Istanbul där vi skulle mellanlanda eller så ca 28k för två personer hela vägen sthlm-Istanbul och Istanbul-Male. Men det första flyget var bara 3h eller något sånt och vi kände att om vi ville uppgradera så var det egentligen bara det långa flyget så vi tackade nej och tänkte att vi kunde uppgradera oss i Istanbul istället. Och hur som så gick den korta flygresan väldigt bra. 🙂 hon var vaken till en början men somnade strax innan landning.

Väl i Istanbul hade vi ca 2h väntetid så vi satte oss i en lounge och åt lite och chillade i väntan på nästa flyg. Jag trodde Vienna skulle sova eftersom hon somnade på flyget men hon var klarvaken vilket var helt ok. Hon fick också i sig lite mat och sprang av sig.

När det var dags för nästa flyg kollade vi tillgänglighet för uppgradering men kom alltså försent! En timma innan avgång så stänger dom den möjligheten. Så vi fick aldrig chansen att uppgradera. Min panik i den sekunden var sjuk. Så mycket tankar om hur ska vi klara detta svävade omkring i huvudet. Men vi löste det hörni. Det var inte alls så farligt som man tror. Självklart väldigt obekvämt för oss men Vienna hade det väldigt skönt sovandes i knät. Enda jobbiga var väl att både Vienna och B somnade under en period och jag var så kissnödig men kunde alltså inte röra mig förrän någon av dom vaknade.

Den flygresan var va 8h och den gick så fort! Jag är faktiskt förvånad. Jag kanske fick 2h sömn totalt på 22h om inte mer men det är så värt det när man kommer fram och får se detta underbara ställe ?? vi hade även en resa med seaplane när vi kom fram men den sov hon igenom hela resan. Viktigt där är att ta med hörselkåpor sånna som skyddar mot ljud. Finns att köpa på apoteket. 🙂

Nu undrar ni säkert också vad jag packade med mig till Vienna och jag kan bara säga såhär!! vi hade hela 48kg övervikt på våra väskor och då fick vi ha med 30kg var och Vienna fick ha 20kg alltså totalt 80kg och vi hade 128kg fick en chock när jag såg det!! Och till vilken nytta? Alltså mitt tips är att om ert barn äter mat dvs de ni lagar hemma så ta inte med mer än kanske 5-10 klämmigare om ens det eller lite pulver välling/ersättning. För hotellen här har kidsmenu och buffé. Jag var väldigt rädd och tänkte men tänk om hon inte gillar de osv och packade med halva kylskåpet hemma typ. Hehe big mistake.

När det kommer till kläder skulle jag säga ha med massor med olika UV-skyddsbadkläder för solen är sjuk och luftiga plagg men annars blöjor och t-shirts. Vill man fota kan man ju ta med finare plagg också men hittills har Vienna använt samma kläder. Dvs typ luftiga t-shirts och blöjor hehe skönt att vara liten.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. lissel

    Oh vi reste med våra tjejer när de va 8 månader .. vi var bara borta en vecka men hade med oss burkmat,gröt och klämmisar till två bebisar! ?? dock första och sista gången ja har dom i knät 9h. Nästa resa betalar jag extra för säte…