Danijela Pavlica

FÖRSTA STEGEN

En liten kort uppdatering kommer nu åt er. Många av er kanske undrar vad status med huset är och än så länge så har vi bara lyckats välja arkitekt och ska nu vänta på att få ha ett möte där vi kan förklara vad vi gillar och vad för slags hus vi önskar. Sedan kommer arkitekten att göra en ritning och så får vi utgå därifrån vad som händer här näst. När alla ritningarna är klara ska vi skicka in ett bygglov och godkänns bygglovet kommer vi att börja bygga.

Det är alltså vår status på husbygge just nu. Har dock lite frågor till er där hemma. Hur lång tid skulle ni säga att det tar att bygga ett hus från början? Menar från att bygglovet är klart och godkänt osv. Vi chansar på ett år? är vi ute och cyklar då?

Och förutom husbygge och husplanering så är Vienna 11 månader idag på dagen! Hur sjukt? Jag kan seriöst inte förstå att vår lilla tjej blir 1år snart. 1 ÅR alltså herregud så fort tiden går. Det ska planeras ett  1 års kalas och jag vet fortfarande inte om vi kommer vara hemma i Sverige över hennes födelsedag eller om vi blir kvar hemma men vi får se.

Jag vet att jag varit dålig med bebis updates men de känns som att hon utvecklas så snabbt att jag inte hinner med. I lördags tog hon tex sina första steg. Vi har ju soffor som står mittemot varandra och jag och B låg på varsin soffa och snackade medan hon lekte mellan sofforna och plötsligt så ställde hon sig upp vilket hon brukar, för hon kan stå själv utan problem men sen hände något som aldrig hänt innan och hon tog sina första steg tills hon kom på sig själv och satte sig ner. Jag och B var helt chockade. Är det vanligt att barn tar sina första steg vid 10 månader? Nu blev hon ju 11 månader idag så kanske ska säga slutet på 10 månader början på 11?

Vi var i alla fall super chockade och jag har försökt få henne att gå mer men hon vill bara hålla i saker när hon går.

Önskar ni mer Vienna updates? Eller vad skulle ni vilja läsa om här?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Det vanligaste är att man börjar gå mellan 9-18 månader, normalspannet är alltså ganska stort ? men jag tycker ändå attdet är tidigt att börja gå innan ettårsdagen. Min äldsta tog första stegen vid 11 mån men det dröjde drygt en månad innan hon började gå ordentligt. Andra gick vid 10 månader och hon sprang typ från start ?

  2. Ella

    Min son började också gå vid 11 månader, helt normal ålder! Så kul när det börjar hända rejäl utvecklingssteg

  3. J

    2 av våra barn gick själva när dom var 10 månader. Då slutade dom helt att krypa och gick obegränsat utan att sätta sig ner eller ramla. Nu är 3:e barnet 6 månader, så ska bli spännande att se när han börjar gå! Genomsnittet är väl 12 månader, så helt vanligt att barn går både tidigare och senare än det ☺️

  4. Julia

    Jo det är vanligt 🙂 många tar några steg från 8 mån framåt men krävs ganska mycket för dem att på riktigt ”gå”.