Landställen – Danijela Pavlica

Danijela Pavlica

Landställen

Idag har jag Babak och Vienna varit iväg och kikat lite på landställen. Vi började med en lunch hos svärföräldrarna och sen tog vi bilen och åkte runt och kollade på olika objekt i närheten av Stockholm.

Vi har ju länge velat ha ett landställe och har tidigare funderat på att köpa ett utomlands. Men nu efter att Vienna kommit till världen var vi väldigt överens om att börja kolla i Sverige.

Det är så himla svårt och även om de e något vi verkligen vill ha helst nu så kan detta givetvis ta något år. Först ska man hitta rätt objekt men sen ska man se till att ha råd också.

Vi är överens om att vi båda vill ha det max 2h från Stockholm så att man kan åka över dagen om så krävs. Drömmen hade varit ca 40 min från stan men då får vi ju avvakta lite. För det första finns de inga bra objekt ute nu som är så nära stan och för det andra är dem givetvis svindyra.

Viktigt också att det går en bilväg ut hela vägen så man inte behöver en båt eller färja.

Sjötomt hade ju givetvis också varit rena drömmen men även detta är det få av till salu och dem som är till salu är givetvis sviiiin dyra.

Så vi får nog helt enkelt börja minska på vissa kriterier så kanske vi hittar vårt drömlandställe så småningom. Jag fick sjukt bra tips av er på min Instagram men skulle önska fler bra tips här.

Påvägen hem från våra äventyr stannade vi till i Vaxholm och köpte glass och nu ligger vi hemma i sängen. B kollar på stranger things fast säsong 1 som han missat att se och jag ska nog bara lägga mig och ta egen massa sömn. Har sovit så dåligt på senaste för att Vienna sovit dåligt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Susanna h

  Bilfärja är superenkelt att ta, dom går konstant fram och tillbaka och man åker bara på med bilen helt gratis. Jag har landställe på Ljusterö och färjan tar bara 5 minuter över. Dessutom så kan man ta waxholmsbåten ut från nybrokajen eller slussen. Den tar 2 h och man kan äta och dricka ombord. Verkligen mysigt!

 2. Susanna h

  Bilfärja är superenkelt att ta, dom går konstant fram och tillbaka och man åker bara på med bilen helt gratis. Jag har landställe på Ljusterö och färjan tar bara 5 minuter över. Dessutom så kan man ta waxholmsbåten ut från nybrokajen eller slussen. Den tar 2 h och man kan äta och dricka ombord. Verkligen mysigt!

 3. Susanna

  Bilfärja är superenkelt att ta, dom går konstant fram och tillbaka och man åker bara på med bilen helt gratis. Jag har landställe på Ljusterö och färjan tar bara 5 minuter över. Dessutom så kan man ta waxholmsbåten ut från nybrokajen eller slussen. Den tar 2 h och man kan äta och dricka ombord. Verkligen mysigt!

 4. Hanna

  Bilfärja? Iaf öarna utanför Vaxholm. Annas kolla längs Upplandskusten. Mellan Uppsala och Gävle. Så fin kuststräcka och där finns relativt billiga hus o fortfarande max två timmar från Stockholm.

 5. Josefin

  Torö! Tillhör nynäshamn, en skärdgårdsstad 40 minuter söder om Sthlm! Finns alltid objekt till salu där ute, sök på Torö/Nynäshamn på hemnet. Idylliskt för barnfamiljer. 🙂

 6. Josefin

  Torö! Tillhör nynäshamn, en skärdgårdsstad 40 minuter söder om Sthlm! Finns alltid objekt till salu där ute, sök på Torö på hemnet. 🙂