FREDAGAR – Danijela Pavlica

Danijela Pavlica

FREDAGAR

Jag tog en rejäl sovmorgon imorse och det kändes som om det vore lördag morgon när jag vaknade. Jag har haft ganska jobbiga nätter på senaste tiden då Vienna vaknar och gråter några gånger / natt.

Inte att hon liksom e klar vaken utan hon liksom blundar och sover och gråter samtidigt. Lite svårt att förklara men är det någon som känner igen sig i det jag berättar?

Förutom nätterna så är allt verkligen toppen! Hennes rutiner har ändrats lite och nu sover hon lite längre under dagen. Hon sover fortfarande bara två gånger mitt på dagen men har börjat sova längre stunder. Det är så otroligt skönt då jag får tid till annat medan hon gör det.

Idag ska jag sätta mig och klicka hem lite saker inför semestern som börjar närma sig. Ska bli så sjukt spännande att resa med henne för första gången. Jag längtar som bara den. Har beställt lite badblöjor och annat kul. Ska även gå igenom era listor ni skrivit på tips om vad man kanske behöver ha med sig när man ska ut och resa med dem små. Kommer ni på fler saker så hojta till 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Japp! Kom väl i samband med 4 mån sömnregressionen (eller förvärrades kunde sova flera timmar i sträck innan) och nu vid 8 mån är det betydligt värre. Måste stoppa in nappen/klappa lite 2-10 ggr per natt. Förmodligen pga separationsfasen och drömmar. Vi har gett upp och sover tillfälligt i samma säng så behöver man iaf bara leta upp nappen och stoppa in och kanske klappa lite istället för att behöva resa sig (när vi lagt oss vill säga, skulle aldrig våga lägga honom i stora sängen ensam)

 2. Moa

  jajamen var lika för min grabb som nu är 8 mån. Minns ej exakta månaden men kan nog varit lika gammal som Vienna är nu. Min bvc sa att det är ett språng. Drömmer och är med om så mycket intryck om dagarna. Jag vet inte hur ni sover men jag tog över han till min säng och sov ihop då och det funkade bra och han somnade om och kände sig trygg då mrärkte man .

 3. E.K

  Oh! Minns detta. Min dotter började med detta när hon var 4 månader och skulle in i 5 månaden. Hon sov men gnällde/skrek/grät till flera gången på natten. Höll på i nästan 3 månader. Omg. Vi samsov, och jag slängde ut min man på soffan haha. Inget funkade utan accepterade bara läget och sömnbristen. Kämpa!

 4. E K

  Oh! Minns detta. Min dotter började med detta när hon var 4 månader och skulle in i 5 månaden. Hon sov men gnällde/skrek/grät till flera gången på natten. Höll på i nästan 3 månader. Omg. Vi samsov, och jag slängde ut min man på soffan haha. Inget funkade utan accepterade bara läget och sömnbristen. Kämpa!

 5. E

  Oh! Minns detta. Min dotter började med detta när hon var 4 månader och skulle in i 5 månaden. Hon sov men gnällde/skrek/grät till flera gången på natten. Höll på i nästan 3 månader. Omg. Vi samsov, och jag slängde ut min man på soffan haha. Inget funkade utan accepterade bara läget och sömnbristen. Kämpa!

 6. Cecilia

  Så söööt Vienna är! Tänk på att kudde och täcke inte är ok förrän vid 12 månaders ålder.

   1. Cecilia

    Det är en vanlig orsak till plötslig spädbarnsdöd! Kolla själv på exempelvis täcken och kuddar för spjälsängar i affären – det står från 12 månader av den orsaken!

 7. Caroline

  Min dotter (blev 5 mån igår) var också väldigt ledsen i sömnen en period. Blundade och verkade halvsova men blev verkligen jätteledsen. Dock inte på natten utan på dagarna. Nu har det vänt lite och hon
  är oftast glad när hon vaknar 😊 iaf om man är i närheten och hon förstår att man inte försvunnit bort.

 8. Malin

  Min bebis som är en dag yngre än Vienna skriker/gråter också med stängda ögon på natten. Tror att det är fas fyra eller four month sleep regression. Hoppas det går över snart 🙂

  1. Fanny

   Örontermometer
   Alvedon/Ipren
   Inotyol
   Nässpray/saltlösningsspray

   Mina måsten när jag reser eller är iväg 🙂