Glutenfria Nötmarängdrömmar – Danijela Pavlica
dani

Danijela Pavlica

Glutenfria Nötmarängdrömmar

Imorgon så är det ju midsommar och jag ville ge er lite tips på härliga bakelser man skulle kunna göra så igår när Mimmi var här passade vi på.

Mimmi som är min assistent är så galet duktig i köket så hon fick stå för allt bakande hehe. Jag bad henne göra något trevligt och glutenfritt så då gjorde hon dessa superfina nötmarängsdrömmarna. Perfekta nu till midsommar och dom smakade minsann minst lite bra.

Är så sjukt impad över hur duktig Mimmi är som gjorde ett eget glutenfritt mjöl igår. Alltså jag vet knappt hur man knyter skorna själv (skämt åsido)

Här kommer hur som helst receptet och lite bilder på hur det blev.

Ingredienser

Nötmarängbotten
* 85 g strösocker (1 dl)
* 125 g äggvitor (4)
* 70 g hasselnötsmjöl (1,5 dl)
* 35 g maizena (0,5 dl)
* 85 g strösocker (1 dl)
* rosa färgpasta
Garnering
* 150 g vispgrädde (1,5 dl)
* 12 färska jordgubbar
Tillagning
 1. Sätt ugnen på 170 grader. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.
2. Vispa socker och äggvitor till ett fluffigt, fast skum (gärna i en köksassistent). Blanda ihop hasselnötsmjöl, socker och maizena i en bunke. Häll blandningen i marängen, lite i taget och vänd ner. Tillsätt en liten klick med rosa färgpasta och blanda till en slät smet.
3. Häll ut smeten på plåten och bred ut nötmarängsmeten till ett tunt lager. Grädda i 12-15 minuter. Ta ut nötmarängen och låt svalna något innan du vänder marängen upp och ner på ett annat bakplåtspapper. Ta försiktigt bort det översta bakplåtspappret och stansa ut botten med hjälp av dessertringar. Låt marängen svalna helt.
4. Skiva jordgubbarna och vispa grädden fluffigt. Häll grädden i en spritspåse.
5. Spritsa ett lager grädde på en nötmarängbotten och lägg på två skivor jordgubbar. Lägg på en nötmarängbotten över jordgubbarna, så det blir som två våningar. Spritsa ett lager grädde på toppen av nötmarängbotten och garnera med skivade jordgubbar.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
dani

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.