3 månaders vaccinet – Danijela Pavlica
dani

Danijela Pavlica

3 månaders vaccinet

Idag var det dags för vaccin igen. Nu är Vienna mellan 2-3 månader gammal och det var dags för 3 månaders vaccinen. Jag skriver främst detta inlägg för att jag själv hade många frågor och letade svar. Det finns många där ute som är precis som jag. Som kanske inte sitter på all kunskap kring barn och har massor med frågor och funderingar.

Och vad är inte bättre då än att hjälpa varandra genom allt. Av att jag skriver detta nu, kanske jag kan hjälpa någon av er.

Men givetvis måste vi också påpeka att alla föräldrar är olika och de gäller även alla barn där ute. Så bara för att min berättelse lyder såhär behöver inte era göra detsamma. Men det kan vara skönt att få läsa lite om andras berättelser och vara påläst. 🙂

Hur som så gick det så sjukt bra på BVC. Jag tror det gjorde mer ont i mig än i Vienna att bli stucken. Hon fick tre doser idag! Ena gav dom oralt. Någon sorts vätska dom ska suga i sig för att motverka Rotavirus. Detta fick hon även vid 6 veckor. Och förutom det fick hon två sprutor som man får. Den ena sprutan är mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio och Hib. Och den andra sprutan är mot pneumokocker.

Vienna var så sjukt modig och hade inga problem med det orala vaccinet. Hon hade inte heller större problem med sprutorna men givetvis började hon gråta lite när dom stack henne. Men smärtan gick snabbt över. Vi stack också båda sprutorna direkt istället för att köra ena sprutan sen trösta och köra andra. Vi tyckte att det blev bättre att sticka båda snabbt så var de över sen.

Ett tips till er mammor där ute som har barn som ska bli stuckna eller kanske som ska ta blodprov är att amma samtidigt som dom blir stuckna.

I och med att vi var på sjukhuset ofta för att Vienna var aningen gul i början, och vi blev tvungen att ta prover varje dag i över en vecka för att kolla om det steg eller avtog så kan vi säga att vi är vana vid nålar vid de här lager. Och jag ammade henne varje gång hon skulle stickas och de hjälper verkligen. Flertal av gångerna märkte hon inte ens något. Så det är ett hett tips till er mammor där ute.

Nog om det allt gick jättebra lite gråt blev det men inget märkvärdigt! Väl hemma så blev det sängen sen. Hon var ledsen och trött så vi varierade tiden mellan sömn och gos och det är dessvärre så denna dagen har sett ut.

Senast blev hon aningen febrig vilket inte alls är farligt men såklart jobbigt. Inte bara för dom små men också för dig som förälder. Man vill ju aldrig se ens lilla skatt må dåligt.

Vi håller tummarna för att hon ska må bra annars. Dom kan åka på feber och trötthet som sagt och även diarré, kramper, kräkningar och magont. Vissa blir svullna och ömma där sprutorna sattes, men annars ska de inte vara några större biverkningar.

Vi har preppat med alvedon utfall att hon skulle få hög feber eller bara verka ha ont. Men vill helst vill jag givetvis inte ge henne något. Men bra att ha hemma ifall att.

Nu ligger vi i sängen, hon ligget i min famn och har precis ammat lite och somnat. Jag ska försöka jobba lite och sen ska jag faktiskt kolla på PH finalen dom är ikväll. Det är min guilty pleasure kan man säga.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
dani

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. fanny s

  Såååå sööööt hon är 😭😍 Åh jag älskar verkligen bebisar, har panik över att min lille kille “redan” är två månader. Vart tog tiden vägen? Kanske löjligt att känna så, men jag har barn sedan innan och vet hur otroligt fort det går. Vill bara ta vara på all tid med min lilla gosbebis, och blir jätteblödig när jag ser bilder på andras bebisar haha 😅

 2. KL

  Åh min lilla tjej fick tre månaders vaccinet förra veckan. På min äldre son gick det super bra men denna gången gick det åt skogen. Hon svimmade efter typ fem-tio min så dagen fick spenderas på barnakuten under observation. Det var tydligen en reaktion på vaccinet och nu mår hon bra. Men gud så läskigt det var! Nästa vaccin blir på sjukhus med läkare och tid efter för observation.

 3. Lisa A

  Nåt som jag fick veta om vaccinet för rotaviruset som inte står på internet är att man måste vara extra noga med att tvätta händerna efter kräkning/bajsblöjor eftersom att det är ett magsjukevirus bebisarna får och har man otur så kan hela familjen smittas.

 4. Tessie - mamma till två döttrar

  Lilla gumman! ♡
  Vi gjorde likadant med vår minsta tjej när det var dags för 3-månadersvaccinet – stack båda sprutorna samtidigt. Det kan vara bra att berätta att man önskar det redan innan sin bokade tid, så de ser så två sköterskor kan vara på plats samtidigt.

 5. Emi

  Min dotter tog med prover för gulsot ibörjan och fick då tips av en barnmorska eller tips hon sa att hon ger inte sprutor när barnet ammas då amningen inte ska förknippas med smärta. Men det är lite olika hur man ser på det.

 6. StrongMama

  Gud så söt hon ser ut! Det är så mysigt när de är nedbäddade och ser alldeles gosiga ut.
  Hoppas hon inte får feber men det är väl det vanligaste va, att de får feber efter vaccineringarna. Mina båda fick det.
  Kram finis

 7. linn lissel

  Men liten ♥️ Kan tänka mig att det egentligen är jobbigare för oss haha.. jobbigt när man ska sticka 2 bebisar samtidigt.. kommer ju bli gråtfest! 😩😩