BABY 2 MONTHS UPDATE – Danijela Pavlica
dani

Danijela Pavlica

BABY 2 MONTHS UPDATE

2 months
5220 g & 58 cm

Utveckling Bebis: Nu är Vienna hela två månader och fasen vad snabbt tiden går. Jag tror själv inte riktigt att jag förstår hur snabbt det verkligen går. Det kännas som att det var igår hon var en liten bebis. Även om hon givetvis fortfarande är en liten bebis hehe men hon känns mer som en mini-människa nu. Hon skrattar och ger roliga ansiktsuttryck. Älskar att stå på sina ben även om vi inte låter henne allt för ofta och allt för länge. Hon sitter gärna upp med stöd och hjälp av oss. Och vill gärna vara med så mycket som möjligt. Det känns nästan lite som att hon är lite snabb i sin utveckling. Vi övar givetvis på att få nacken starkare även om hon redan från att hon kom till världen hade en otroligt stark nacke och starka ryggmuskler. Men det är viktigt att träna så det gör vi! Och ni ser ju själva på bilderna ovan att de går galant. P fick assistera som måltavla hehe.

Det är galet kul att följa hennes utveckling men också sjukt läskigt då man verkligen ser att tiden bara rinner förbi.

Jag: Oj, vart ska man börja hehe. Jag är otroligt lycklig men så himla trött även om det kanske inte riktigt syns hela tiden. Vienna blir bara tyngre och tyngre och jag svagare och svagare känns det som. Måste komma igång med träningen. Jag var på mitt återbesök hos barnmorskan och allt såg exemplariskt ut sa hon så nu kan jag äntligen sätta igång med träningen. Hon sa att jag kunde träna så gott jag kunde. Att jag skulle märka ifall jag inte pallade.

Men då till min fråga till er hur tränar man när man har en liten skrutt hemma? Tar man med bebisen till träningen eller tränar man när ens sambo kommer hem?

Bästa: Vi har fått rutiner här hemma vilket är så galet skönt. Vet inte om det är en fas när dem e två månader och att det är något som kommer att avta sen!? men jag hoppas inte det och jag hoppas att det håller i sig. Rutiner är bra både för mamma och bebis.

Sämsta: Vienna blir lätt överstimulerad. Vilket är galet jobbigt och dom dagarna är verkligen hemska. Så vi försöker verkligen att ta det lite lugnt och inte ha allt för många besök eller vistas i miljöer med mycket människor och nya intryck.

Funderingar: Nu när det börjar bli varmare ute. Hur mycket måste man egentligen klä på dem små? Vet att dem säger att man hellre ska ha lite mer än mindre för då kan man alltid klä av dem om dem blir för varma men hur mycket är liksom lite mer. Om vi ger ett förslag då, det är 16 grader ute vad har då en bebis på två månader på sig? Dom är ju aldrig i direkt kontakt med solen så de e alltid skuggat runt dem men ändå liksom? Usch tycker verkligen det är så himla svårt. Och varför ska man alltid ha en mössa på dem?

Sömn: Nu har vi äntligen kommit in i en bra fas känns det som eller så är det våra rutiner som satt sig. Oj vad bra Vienna sover. (ta i trä) Både på dagen och på natten. Jag ammar endast 2 gånger / natt nu och får verkligen min sömn som jag behöver. Självklart kan vi ha jobbiga nätter någon gång ibland men för det mesta så har vi det bra.

Jag lägger Vienna vid ungefär 7 tiden och då vaknar hon ungefär vid midnatt och vill äta. Sen somnar hon snabbt därefter om och väcker mig inte igen förrän vid kanske 3-4 tiden och sen sista gången vid 6-7 tiden och då går jag ändå upp. Hon älskar att gosa in sig i täcket, tutten eller de hon liksom har nära sig och det är så förbaskat gulligt.  

Humör: Hon är otroligt snäll för det mesta förutom dom dagarna hon fått mycket nya intryck. Då är det verkligen kaos här hemma. Hon bara gråter och vägrar att sova och allt e bara sjukt jobbigt. Men vi börjar lära oss hur hon fungerar och om vi följer de så har hon ett toppen humör. 😀

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
dani

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åsa

  Det blir ju såklart massa tyckande och vem ska man egentligen lyssna men jag lämnar lite råd i egenskap av snart fembarnsmamma 😊 En tunn mössa eller hatt är alltid bra för att skydda mot drag men annars skulle jag säga hellre lite för lite kläder. Blir bebis kall och obekväm så kommer den garanterat säga ifrån men blir den för varm är risken att den blir trött och dåsig, inte orkar äta och till slut mår dåligt (främst då sommartid). Är det 16 grader ute hade jag tagit på heltäckande kläder t ex body och byxor, strumpor, tunn mössa och ev en tunn filt. Känn i nacken på bebis för att se så hon inte är svettig/kall. Och tänk på att det alltid blir mer skyddat och varmt i en vagn så undvik att hänga filtar över som iofs stänger ute ljuset men också stänger ute luft och in värmen.
  I all välmening och med förhoppning att inte låta mästrande.

 2. Tess

  Jag tränar hemma med hjälp av appen “FMTK” En app med träningshjälp från försvarsmakten. Då ligger bebis brevid och det blir win win för hon tycker det är så kul att titta på. Sen kör jag löpning/kondition när min man kommer hem från jobbet eller på helgen. Har en 3,5 -årig dotter och en dotter på 8 månader. Min stora tjej gillar att vara med och hoppa rundor när jag tränar hemma 🙂

 3. Linn

  Hej Daniela,
  När jag fick min första son fick jag ”order” om att bebis ska ha mössa under första året, då de har svårt att själva reglera sin kroppstemperatur och är känsliga för drag osv.

  Sen har jag hört (minns ej var) att mössan ska vara på så länge det inte är så varmt att vi skulle kunna gå i bar överkropp. Dvs får vi en sommar som förra året bör lillan kunna ligga i vagnen utan mössa, så länge det inte drar på henne förstås.

  Phu, allt man ska ha koll på när det kommer till bebisar😅

 4. Narken

  Hur jag klätt mitt barn under våren när det varit typ 16 grader:
  Body+byxor/klänning
  Tunnare overall tex tunn ull overall, Polarn och Pyret har en modell jag gillar. Ull andas och värmer/kyler beroende på temperatur.
  Ner i vagnen med filt på.
  Varma strumpor och tunna vantar
  Mössa är viktigt för att undvika öroninflammation, Det krävs så lite vind i deras små öron för att de ska få ont. Finns mycket tunna fina mössor som skyddar bra, i vagnen får de ju också vindskydd.
  Blåser det? Ha på en mössa, Även på somrarna kan de ha en tunnare mössa för att skydda öronen.

 5. Nark

  Hur jag klätt mitt barn under våren när det varit typ 16 grader:
  Body+byxor/klänning
  Tunnare overall tex tunn ull overall, Polarn och Pyret har en modell jag gillar. Ull andas och värmer/kyler beroende på temperatur.
  Ner i vagnen med filt på.
  Varma strumpor och tunna vantar
  Mössa är viktigt för att undvika öroninflammation, Det krävs så lite vind i deras små öron för att de ska få ont. Finns mycket tunna fina mössor som skyddar bra, i vagnen får de ju också vindskydd.
  Blåser det? Ha på en mössa, Även på somrarna kan de ha en tunnare mössa för att skydda öronen.

 6. Rebecca

  Asså är så underbart att du frågar såna saker som ”alla bara vet” (fast man inte vet egentligen men inte erkänner högt)
  Älskar din blogg o insta asså!! Och söötaste Vienna!<3

 7. cicci

  Hur gjorde ni för att få in så bra rutiner med amning? Tex om hon skrek, testade ni annat i första hand än att amma direkt? Jag är gravid i v 39 med första barnet och det låter som rena drömmen att få så mycket sömn 🙂 har många vänner som sliter med amningen främst på nätterna.

  1. dani
   dani

   I början får man räkna med att amma nästan hela tiden! Och det är därför det är viktigt att sova på dagarna när bebis sover. Jag gjorde det och det var på så sätt jag orkade och höll mig pigg. Och hur vi kommit in i rutinerna vet jag inte riktigt. Men man lär sig snabbt hur ens bebis funkar. Och då är det bara att försöka följa ett mönster hela tiden. Och för oss funkar nappen som en distraktion! Men vill bebisen ha tutte ska man givetvis ge den.

   Kram

 8. Jossan

  Härligt med rutiner! Längtar till vi också får någon form av rutiner 😅 våran skrutt har kvällsoro när han fått för mycket intryck under dagen. Kan va ledsen i flera timmar, vill amma men blir arg när bröstet kommer. Ett tips är att bärs i bärsele/sjal och gå omkring.

 9. Annie

  Känner så igen mig!! Min dotter är 3 månader och 1 v. Hon grät också en period på kvällarna pga ”övertrötthet” innan vi fatta hon behöver gå och lägga sig för kvällen ( innan kunde hon ju somna överallt nu behöver hon ligga själv i sägnen i ett rum) har du laddat ner wonderweeks app? Man kan läsa om barnets faser och den stämmer verkligen bra överens och man får bra förståelse för deras hjärnor och utveckling! Kram 😀

  1. dani
   dani

   Ja men det har jag gjort. Eller om det är appen som heter växa och upptäcka? 😍😍 tack för tipset annars!! Kram