Danijela Pavlica

6 veckors vaccinet

Idag fick Vienna sitt första vaccin som var mot Rotavirus och för er som inte vet vad rotaviruset är för något så är det ett mycket smittsamt tarmvirus som orsakar mag- och tarminfektion hos bebisar. Det gick sjukt smidigt och än så länge mår hon bra och har inte fått några biverkningar.

Vi var även och på kontroll och kollade allt annat! Hon går upp i vikt som hon ska och vägde idag 4700g och var 55cm lång 🙂

Alltså min lilla tjej wow blir så imponerad! Nu ska vi inte tillbaka på någon kontroll förrän i slutet på april så ska bli spännande att se hur mycket som kommer att hända under den perioden. 🙂 hon är så sjukt duktig och stark i både nacke och ben, vilket många barn i hennes ålder inte är. Jag blir lika stolt och förvånad varje gång hon håller upp nacken själv. De är liksom något vi ska ”öva” på vid nästa besök men min tjej hon kan redan.

Förutom det har vi promenerat mycket idag ute i fina vädret och även jobbat en stund. Vienna har sovit väldigt mycket idag och det oroar mig lite. Kommer jag att få någon sömn inatt är frågan!? hehe

Hur gjorde ni mer era småttingar om dem bara ville sova? Låter man dom sova då? Och samma sak när de kommer till att äta? Förstår att om hon går upp i vikt som hon ska och ligger bra på kurvan så behöver man ju inte oroa sig men hur ofta måste dem äta? Behöver jag väcka henne för att ge henne mat eller ska jag låta henne säga till själv?

Mycket frågor och funderingar blev det helt plötsligt men inte lätt att veta som nybliven mamma. Men jag antar att jag gör något rätt då allt såg perfekt ut på återbesöket. 🙂

Nu kom precis Vivis pappa hem och har styrt upp middag. Så det blir att äta och sen ha familjemys och kanske se på någon film eller serie. Åh känns fortfarande så overkligt att säga familj!! Och kan ibland inte riktigt förstå att hon är här med oss ❤️

Bärselen är verkligen tiptopp och vi älskar den!! Vi har en bärsele från Najell 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Agge

    Min son föddes 2 dagar efter din dotter och jag tänkte precis som du när han vissa dagar Sov i princip hela dagen ”kommer man få sova något inatt nu”. Men på BVC sa de att ”sömn föder sömn” för så små bebisar så sover de bra på dagen sover de bra på natten också! 🙂

  2. Sanna

    Vi har kört på fri amning sen hon föddes och aldrig väckt henne för mat, hon slutade nog att vakna på nätterna för mat runt 6 veckors ålder kanske. Istället åt hon väldigt mycket dagtid så hon tog väl igen då. Började mer med lite fastare tider när vi gick över till riktigt mat vid 6 månader.
    Samma med sömnen, tror vi började försöka styra den lite mer vid 5 månaders ålder kanske, innan dess sov hon när hon kände för henne och då väckte jag henne heller aldrig.
    Sedan började vi köra på rulla vagns sömnschema.
    Lycka till 🙂

  3. Therese

    Jag har tre barn varav två är född prematur, när vi slutade sondmata och ammade så ammade vi fritt. Dvs ammade när dom visade att dom var hungriga och så även med sömnen. Nu är yngsta dottern drygt 7 månader och hon sover tre tillfällen per dag men vilka tider är lite olika men antal sömn per dag är samma och då är hon nöjd? När bebisar är små så är alla intryck uttröttande och även vaccinationen så kanske därför hon sov extra mycket. Bebisar och barn säger till då dom är hungriga, trötta, vill ha närhet elöer bytt blöja? Ursäkta detta svammel. Trevlig helg!

  4. Amanda

    Låt henne sova när hon vill, bebisar behöver det. När dom är runt halvåret kan man börja ha mer bestämda tider för när på dagen de får sova…
    Och samma med maten, låt henne äta när hon är hungrig, du behöver inte väcka för att ge mat eftersom hon går upp bra i vikt!

  5. Vesla k

    De sa hvert fall til meg på helsestasjon at jeg bare kunne la henne sove ettersom hun legger på seg som hun skal. Jeg lurte på akkurat det samme, da jeg synes hun sover så vanvittig mye? Nå nyter jeg bare at lille er så snill og slapper av. Tenker at de er fornøyde da❤️ Ha en fin dag og snart helg ?

  6. VeSla

    De sa hvert fall til meg på helsestasjon at jeg bare kunne la henne sove ettersom hun legger på seg som hun skal. Jeg lurte på akkurat det samme, da jeg synes hun sover så vanvittig mye? Nå nyter jeg bare at lille er så snill og slapper av. Tenker at de er fornøyde da❤️ Ha en fin dag og snart helg ?

  7. fanny s

    Omg, min lilla son som är fyra veckor gammal var 55 cm lång och vägde 4700 g när han föddes ? Tänk så olika det kan vara!

    Nu vet jag inte exakt hur länge hon sover, men växer hon som hon ska så kan du nog låta henne sova ? Min son har så svårt att komma till ro och sova under dagen, så jag har inte det problemet. Men skulle vi ha turen att han sover ett längre pass så matar jag honom om det gått fyra timmar sedan senaste måltiden. En av mina döttrar gick inte upp i vikt bra i början, så då fick hon inte sova för länge och vi var tvungna att väcka henne och tvinga i henne mat både från bröst och flaska. Så skönt att nu ha en bebis som äter bra och växer som han ska!

    Din dotter är bedårande söt!

  8. L

    Om amningen fungerar bra och barnet går upp i vikt som hen ska vilket V verkar göra så ska du inte behöva väcka henne för mat längre utan du kommer ju märka när hon vill äta 🙂 Däremot är hon för liten för att styra sömnen på. Än så länge är det bara att go with the flow. Låta henne sova när hon vill på dagarna. Tror att när hon är runt 3-4 månader kan man börja skapa rutiner och försöka börja söva samma tid på kvällarna till att börja med men fortfarande låta bebis somna som den vill på dagarna. Ju äldre hon blir kommer sovstunderna minska successivt ändå 🙂 Vår lilla är 1,5 år och sover fortfarande 1 gång per dag på fm men fram tills 1 år 2 gånger per dag och somnade ändå till kvällen när man fått in rutiner.

    Lycka till 🙂

  9. Emma

    Jag älskar också bärselen, så får man lite gjort också ?
    Med mina barn så stämmer verkligen ”sömn föder sömn”. Min dotter är 3 månader och om hon sover väldigt mycket på dagen så sover hon lika bra på kvällen ändå. Samma var det med min son som är 2 år, Det gäller ju främst när dom är bebisar. Vissa dagar är det kanske mycket intryck och det behövs mer sömn tänker jag ?