VÅRT ÄLSKADE GOLV – Danijela Pavlica
dani

Danijela Pavlica

VÅRT ÄLSKADE GOLV

Jag tänkte tillägna ett litet inlägg här för vårt golv som vi la in i lägenheten eftersom så många av er har frågat om det. Det är ju inte ofta man lägger ett helt nytt golv men när vi köpte lägenheten så hade tidigare ägare lagt in betonggolv! Rätt coolt men inte så hemtrevligt och inte riktigt vår stil. Så vi började leta efter leverantörer för att hitta ett fint och unikt golv till vårt hem.

Det finns ju verkligen hur mycket som helst. Från ett par hundra kronor per kvadratmeter till över tusen kronor. Vårt golv ligger i det högre spannet för vi kände att det vore synd att “förstöra” en så fin lägenhet med att lägga in ett billigare golv. T.ex laminat. Inget fel med laminat och passar säkert in i många hem men just till denna lägenhet som är sekelskifte och högt i tak i en fantastiskt fin fastighet så blev det lite dyrare golv helt enkelt.

Vi bestämde rätt snabbt att vi ville ha fiskbensparkett. Så vackert! Det vi inte visste från början var att fransk fiskben är ännu finare, även kallat Chevronparkett. Stavarna läggs som “pilar” mot varandra medans vanlig fiskben går in i varandra. Svårt att förklara så ni får nästan googla..

Vi tog kontakt med några leverantörer och fastnade för Chevron Parquet. Ett företag här på Östermalm som verkade specialiserat sig på detta. De jobbar både med lägenheter men också med hotell & restauranger. Det som är bra med Chevron Parquet är att man fick bestämma designen helt själv! Så vi kunde bestämma längd och bredd för varje stav samt färg och finish på själva trät. Vi valde ek med en neutral/ljus hårdvaxolja som hette Rubio Smoke för att få bort det “gula” i trät. Jag tycker det är rätt snyggt med mörkt golv också och vi var lite inne på att välja rökt ek, så himla vackert! Man röker trät och får en helt unik karaktär på det. Men golvet blir ju mörkare då och efter dialog med våra inredare så kom vi fram till att hemmet kommer kännas mörkt då vi även har grått på väggar och snickerier.

När vi skulle bestämma måttet på stavarna så gjorde vi en riktig fuling. Vet inte om jag borde skriva det här men tror inte det är olagligt direkt haha.. Vi gick på en lägenhetsvisning där vi gillade golvet väldigt mycket. Sen gick vi till ett rum där mäklaren inte var och sen fram med måttbandet, fort som fan, och måttade en stav! Haha det var så roligt hur jag och B utförde detta uppdrag. Men vi ville ju verkligen ha ett perfekt golv!

Vi lät Chevron Parquet även installera golvet. Tänkte att ifall något skulle bli fel så har man en leverantör man kan ringa till som får lösa det. Så deras killar kom och limmade stav för stav mot underlaget. Trodde det skulle ta veckor men de löste det på typ 3 arbetsdagar. Och leveranstiden från beställning till att golvet kom var ca 2-3 veckor. Galet snabbt gick det och super smidigt, från att golvet kom tills att det las.
Vi blev väldigt nöjda så vill gärna tipsa om dem ifall någon är på jakt efter nytt golv. Vår kontaktperson där hette Dennis som är väldigt kunnig. Har ni frågor eller funderingar så kan ni lätt besöka deras hemsida HÄR! eller slå en pling till Dennis så kan han säger hjälpa er. Vad har ni för golv hemma och har ni slipat det och använt er av någon särskild olja som ni blev nöjda med?

Här får ni se hur det såg ut när dem la golvet också!! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
dani

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.