Danijela Pavlica

Den här helgen

Alltså som nybliven mamma så känns de lite som att alla dagarna bara flyter ihop har inte längre koll på dagarna.

I helgen har vi tagit det förskräckligt lugnt vilket har varit skönt! Och det har behövts igår så tog vi en promenad runt djurgården med Rosie och Ludde och stannade till på Rosendals trädgård och fikade.

Det var ju verkligen så fint väder igår men alltså faaasen vad kallt det var?? Va de någon som var ute i solen igår? När vi väl kom hem sen så var jag alldeles frusen!! Mina ben blev så kalla att dem sved och kliade när man kom in i värmen sen. Alltså helt sjukt!!

Vienna har blivit lite gnällig och jag vet inte riktigt vad det beror på! Det är som att hon inte är nöjd! Man kan byta blöja, mata och bära men ändå blir hon inte riktigt nöjd. Så inatt har hon väckt mig varje timma för att gråta lite och typ beklaga sig kändes det som.

Nu sover hon äntligen och jag försöker jobba lite och så dricker jag mitt morgonkaffe! Snart kommer Kenza över och då blir det podd sen tänkte vi hälsa på pappa på jobbet kanske om vi hinner.

Det blir de för den här måndagen helt enkelt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anette Hägg

    Magknip? Skulle testa att EC’a/babypotta innan natten- håll i barnets knäveck och luta barnets rygg och huvud mot din mage (grodhållning) över toa/vask. Lättare för barnet att tömma tarm,blåsa samt gaser. Vi har aldrig använt en pysventil.

    Annars överstimulerad?

    1. dani

      Åh kanske men de e verkligen bara ibland hon är gnällig inte alltid! Men ska testa de kan väl inte skada visst? Så tacksam för tips ❤️

  2. Sofia

    Tänk på att hon inte är van att äta som hon gör. Tarmarna är inte helt färdig utvecklade än. Så de är sökert de som spökar. Förr fick hon ju mat genom navelsträngen. Närhet o kärlek de löser oftast allt ??

    1. dani

      Det stämmer säkert men de gör så ont i en mammas hjärta varje gång hon skriker till även om de inte är länge eller ofta! Men du har helt rätt lite närhet och kärlek löser allt. Kram

  3. Andrea

    Mitt enda tips: om du inte redan gjort det, ladda ner appen wonderweeks. Den har hjälpt mig såååååå mycket i att fatta varför min lilla kille beter sig på vissa sätt.

    Du verkar så himla lugn och harmonisk i din nya roll. Så mysogt att se!

  4. Sara

    Vill tipsa om pysventil och semper magdroppar (smidigt att droppande flaskan om du pumpar annars ge på sked). Bägge finns på apoteket och gjorde under för vår dotter när hon var som minst.

  5. Ashley

    Jag var en sån mamma som emellanåt inte kunde dricka mitt kaffe. Vår bebis var en riktig sån klängapa, Vi fick hålla henne alltid alltid till och med när hon skulle sova! Så olika det kan va.

  6. Malin - mammabloggare i UK

    Tipsen du redan fått är superbra men tänk också på att hennes hjärna finner nya connections konstant så kan helt enkelt vara så att hon är lite överstimulerad även om det för dig känns som att ni inte gör så mycket. Nya röster, lukter, ljud, ansikten, platser allt måste placeras någonstans i deras hjärna och det är lätt att man glömmer bort det och bara kör på med besök och så vidare. Hoppas lillan kommer till ro och att du får lite avlastning då och då, det förtjänar du även om det bara är 15 min i badet ❤️

  7. Sarah

    Lyssnar på ert senaste poddavsnitt och vill bara berätta att jag är imponerad över hur lugn och mogen du verkar vara i ALLT. 🙂 När Kenza är nojig och orolig så ha du SÅ bra svar på allt! Om/när jag blir mamma hoppas jag att jag är lika chill som du, haha.

  8. Sara

    Vissa bebisar är väldigt närhetstörstande och missnöjda när de inte är i famnen. Min son är verkligen sån, det började när han var typ två veckor och det håller i sig ännu (han är 11 månader haha). Det blir ju värre i utvecklingsfaser och så men det kan alltså bara vara hur de är som bebisar allmänt, utan att det är något fel på dem.
    Mitt bästa tips är att köpa en sjal och bära nära nära hela tiden <3 Mysigt för både mamma och bebis!

  9. Manuela

    Små bebisar kan ofta ha ont i magen på grund av att tarmarna är omogna. De första tre månaderna brukar vara värst sen ger det oftast med sig. Testa massera magen med babyolja och tryck sedan upp knäna lätt mot magen så brukar det komma ut gas. Hjälpte i alla fall mina barn jätte mkt ?