Danijela Pavlica

BB-väskan

Jag vet att jag lovade er ett inlägg för att berätta vad jag egentligen hade packat till BB och i min BB-väska. Men jag hann verkligen aldrig att posta det innan lilla baby V valde att titta ut. Faktum är att jag packade färdigt väskan så som dagen innan hon beslöt sig för att titta ut. Så det var knappast planerat att allt skulle gå så himla fort.

Här kommer i alla fall listan på allt jag packade med och så har jag skrivit en liten kommentar efter om det faktiskt var något som kom till användning eller om det låg kvar i resväskan såhär med facit i hand.

 

 • Amnings-BH: Detta kom verkligen till användning, När mjökproduktionen sätter igång blir brösten väldigt tunga och spända och förutom det så läcker dem och då är det bra att ha något som stödjer brösten lite och vad är då inte bättre än en amningsbh som man även kan ha sånna bröstskydd i.
 • Bröstvårtscreme: Detta är ett måste skulle jag nog säga. Som förstföderska som aldrig ammat innan så hjälpte detta lite mot just såren man kan få på bröstvårtorna. De hjälpte till att hålla dem mjuka och man blev lite lika öm.
 • Amningslinnen: Jag hade med mig 2-3 amningslinnen vilket var skönt att ha när de väl var dags att amma så man slapp klä av sig allt men jag skulle nog inte säga att det är ett måste. Då kanske det räcker med en amnings-bh.
 • Amningsinlägg: Dessa går inte att leva utan. I och med att brösten börjar producera mjölk så blir de lätt att dem läcker eller rinner till och man vill ju inte sitta med en blöt tröja eller liknande.
 • Mjuka trosor: Efter att ha fött ett barn så är de sista man vill att ha på sig tighta trosor eller string och annat tight.. Det vore ju sjukt om någon föredrog det hehe. Jag hade med mig massor med sköna trosor men använde dessvärre bara dessa till hemresan. För på sjukhuset får man så otroligt sköna nättrosor som funkar utmärkt och sitter så löst och skönt.
 • Pyjamas: Är absolut inget måste men de e om man själv föredrar att sova i sin egna pyjamas om kvällen, Sjukhusrocken funkar egentligen lika bra den är skön och slapp.
 • Sköna kläder: Detta tyckte jag var skönt att ha med sig. Jag hade gärna på mig mina egna kläder på dagarna för att det helt enkelt kändes mycket bättre men som jag sa innan så funkar även sjukhusrocken eller vad det är lika bra. Men ha med en tjockare kofta eller några gravidleggings eller mjukisbyxor bara för att ha om man är lite kylig av sig.
 • Bindor: Bindor av en större modell är bra att ha med sig men egentligen endast för hemfärd alt att man köper så att det finns hemma när man väl kommer hem. Annars finns det faktiskt på sjukhuset. Man får bindor på plats fram tills att det är dags att åka hem. Och dem bindorna jag snackar om som man kan köpa finns att köpa på sjukhusets apotek. Kallas för förlossningabindor. Kollade även i stan men de som är bra att veta är att alla apotek tyvärr inte har just förlossningsbindor så det är bra om man köper det på sjukhusets apotek då dem verkligen har allt.
 • Supermjukt toapapper: Detta hörde jag ska vara ett sjukt bra tips. Och givetvis tog jag med en rulle av det mjukaste pappret jag kunde hitta men nu till er besvikelse så använde jag det faktiskt aldrig. Jag tog sjukhusets toapapper som folk har beskrivit som sandpapper efter en förlossning.
 • Tofflor: Jag som är frusen av mig tog med tofflor det är även dessa tofflor jag föder i hehe så snacka om att dom blev smutsiga men men vad ska man inte göra för att få ha de lite mysigt om fötterna?
 • Necessär: Packa med en necessär med dina favoriter, en skönt ansiktskräm, tandborste och tandkräm kanske lite värktabletter, järntabletter, hårsnoddar och annat som du känner att du är i behov av under förlossningen eller dessa dagar du är borta.
 • Läppsyl: Ha med en bra läppsyl då man lätt får torra läppar av lustgasen och generellt om man blir torr om läpparna så är de skönt att kunna återfukta dem lite.
 • Vetekudde: Den här är faktiskt bra att ha med sig om man är frusen eller har ont i magen efter förlossningen jag använde dock aldrig min efter förlossningen men däremot i latensfasen och påväg in till sjukhuset så hade jag denna. I taxin påväg in under undersökningen och egentligen enda fram tills att jag fick epiduralen.
 • Bröstpump: Brötpumpen är bra att ta med om man vill testa att pumpa lite. Jag tog med mig min men använde den faktiskt aldrig och ska jag vara ärlig så tror jag även att detta finns att låna/hyra på sjukhuset vid behov. Så verkligen inte nödvändigt inte för mig i alla fall.
 • Laxerande: Nu till det roliga hehe. Har hört att många har problem vid det första toabesöket och jag köpte faktiskt laxerande men dom kom aldrig till användning. För det första så bajsade jag aldrig på sjukhuset under tiden jag var där och när jag väl kom hem så kändes det som att jag hade fått koll på läget om man ska säga så istället för att gå in på för specifika detaljer.
 • Tugummi: Hett tips till just förlossningen om man kanske inte hinner borsta tänderna osv. Man får tydligen otroligt äcklig andedräkt av lustgasen så bra att ha lite tugummi till hands kanske.

Till din bebis 

 • 2-3 omlottbodies: Jag hade med mig betydligt många fler men dessa kommer inte till användning det räcker gott och väl med 2-3 st som jag skrev att jag skulle ta med.
 • 2 par byxor: Toppen med 2 oar byxor
 • 1-2 par strumpor: Även dessa kom till användning.
 • Mössa: Jag hade med mig 2-3 mössor en lite tjockare för utomhusbruk och två tunnare för inomhusbruk och dessa använde jag knappt men jag vet att de kan vara bra att ha med sig oavsett årstid.
 • Overall (vinter) Jag hade med en overall men använde den aldrig. Det blev fullt påklädd i babyskyddet påväg hem med en filt.
 • 1 filt: Jag vet att jag skrev en filt men jag hade faktiskt med mig två filtar och använde båda. Hade en lite tunnare filt och en en tjockare.
 • Tvätt-/våtservetter: Dessa kom inte till användning utan jag fick allt på sjukhuset som behövdes.
 • Babyskydd: Denna kom till användning!! (bilbarnstol)
 • Blöjor för hemfärden: Jag tog med mig 2-3 blöjor för just hemfärden om de skulle behövas men de behövdes verkligen inte utan jag fick till och med, med mig blöjor från sjukhuset. Men sen är kanske alla sjukhus olika också ibland får man blöjor  på BB, men kanske inte alltid. Så bra att ha för säkerhetskull!!
 • Babynest: Rekommenderar starkt att man har med sig ett babynest. Jag hade nämligen massa bagage med mig att jag skämdes lite för att ha med babynestet också så jag struntade i det men med facit i hand nu så hade det faktiskt varit skönt att ha det om man vill att bebisen ska sova mellan er i sängen.
 • Bärsele eller bärsjal: Jag tänkte ha med båda men sket i båda i sista sekund och skulle nog inte säga att jag saknade det heller så kanske aningen överkurs att ha med detta.
 • Flask: Jag hade flaskan från själva bröstpumpen med mig men använde den som sagt aldrig. Men i och med att aningen gick så bra kom den aldrig till användning. Kanske hade varit annorlunda om jag skulle börja med ersättning direkt eller nått men tänker att dem säkert har flaskor på BB man kan låna annars!?
 • Napp: Jag tog med två stycken nappar av den minsta sorten och använde den när jag märke att hon hade fattat hur man ammar.
 • Gosedjur: Inte alls nödvändigt men kanske mysigt att ge sin bebis någon mysig nalle.

Lite allmännas saker som jag skrev men aldrig hann köpa var dessa nedan.

 • Dryck: Men det behövdes inte allt finns att köpa på sjukhuset som sagt.
 • Godis eller ditt favoritsnacks: Fanns att köpa på sjukhuset men fick ju ett galet bud av Lojsan, Buster och Todd med en gigantisk hink fylld med lösgodis. Förstår ni hur gott?
 • Vattenflaska: Tog faktiskt med mig en vattenflaska som jag kunde fylla på med vatten. Jag blev tex otroligt törstig av att amma så det var skönt att ha en flaska så man slapp resa sig och hämta vatten hela tiden.

Och sen skrev jag några glöm absolut inte punkter.

 • Kamera: Kom till användning 2-3 gånger bara funkar lika bra med telefonen.
 • Laddare: Behöver jag säga annat?
 • Mobil: Tråkigt att glömma den liksom.
 • Dator: Kom ihåg att många av rummen inte har en TV så det kan vara skönt att släpa med datorn om man kanske vill kolla på någon film/Serie.
 • ID-kort: En given grej man absolut inte får glömma hehe
 • Högtalare: Gillar man att lyssna på musik så är det bra att ha med sig en sån liten högtalare så att man kan lyssna på musik utan att behöva nöja sig med högtalaren i telefonen. Vi tog med två stycken men använde inte en enda.
 • Powerbanks: Detta är ett hett tips. Jag hade med mig två stycken en till mig och en till B men glömde att använda dessa. Tror jag glömde att jag packat med dem. Men hade jag kommit på det så hade dem verkligen kommit till användning då batterit på telefon tog slut snabbt och de fanns inget väggutag nära sängen.

Det var nog allt jag kan komma på för nu men ni får hemskt gärna ställa mig frågor om det är något mer ni undrar efter kring min förlossning eller annat som har med graviditeten att göra. 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap

  Måste bara säga att jag älskar er podd, ni är så jäkla roliga och härliga att lyssna på och jag gör alltid det när jag tar powerwalks och kommer på mig själv med att skratta högt och fånle för mig själv. Undrar vad förbipasserande tänker, haha!

 2. Tessie

  Min andra dotter har precis fyllt 6 månader, men jag blir verkligen bebissugen igen när jag läste igenom din BB-lista ♡ Så mysigt med alla förberedelser och förväntningar! Såklart ännu mysigare nu när man får ha sin bebis i famnen, men du fattar 🙂

 3. Michaela

  Lyssna på dagens podd, du är alltid så fin och chill men en fråga, tycker du inte att det är jobbigt att Kenza ska alltid jämföra sig med dig? Hon var inte ens glad för din graviditet förrän hon själv blev gravid och nu verkar Kenza inte vara glad för din fina förlossning och är nojig att hennes blir sämre…

 4. Michaela

  Lyssna på dagens podd, du är alltid så fin och chill men en fråga, tycker du inte att det är jobbigt att Kenza ska alltid jämföra sig med dig? Hon var inte ens glad för din graviditet förrän hon själv blev gravid och nu verkar Kenza inte vara glad för din fina förlossning och är nojig att hennes blir sämre…

  1. dani

   Tack så himla mycket!! 🙂 nej jag tror du missuppfattar det lite. Hon jämför sig absolut inte med mig och jag vet att hon är så otroligt glad för vår skull. Det hon gick igenom innan hon själv blev gravid kan man inte ens föreställa sig om man inte är i den situationen själv och man kan inte prata om hur man skulle reagera själv för det vet man inte. Jag tror det är fullt normalt att reagera som hon gjorde och jag respekterar det. Det viktiga här var att förstå varandra och det gjorde vi ❤️ vänskap är något fint och något man ska ta vara på. Vi hamnade i en jobbig situation men vi tog oss ur den. Och inte nog med det hur jobbigt det än var så fanns hon ändå där och gjorde sitt bästa för att alla skulle må bra även om hon kanske mådde dåligt bakom stängda dörrar sen.
   Ang förlossningen så hoppas jag att alla får en lika bra förlossning som jag fick. Men vi alla vet att alla är olika och alla har inte den turen eller inställningen. Alla är inte heller rädda och vissa är de. Även om jag vet att både jag och Kenza varit rätt chill kring förlossningsfrågan så ska jag inte säga att de börjar krypa lite i kroppen ju närmare man kommer datumet. Och nerverna går de inte alltid att lita på. Vet inte hur många gånger jag tänkte för mig själv åh herregud hur ska jag klara detta. Men så gick de ju strålande. Så de här med att hon e nojig de blir vi alla. De lovar jag dig!!

   Kramar

 5. Signe Stridsman

  Hej! Lyssnade på er podd och jag ville bara säga att min amning strulade så himla mycket, tänkte på det när du berättade om hur det rann från brösten och att det såklart är lite besvärligt. När jag pumpade mina bröst så fick jag ut kanske 50 ml på 45 min(!?!). Gjorde både ont och var hemskt. Jag ville bara säga att man inte ska ta amning för given och att jag hade önskat att jag hade haft dina mjölkstinna tuttar🤣
  Hoppas att ni mår bra!

 6. Ashley

  Jag verkar vara i minoritet här men jag behövde aldrig bröstpads, läckte aldrig. Vad oerhört kul att din förlossning gick bra! Det enda som jag saknade med mig i min bb väska var babynest samt ett extra ombyte med kläder för mig. Vi stannade en extra dag än vi tänkte oss på bb.

 7. Evelina

  Vad har du köpt för bröstpump? Har BF om en månad jag också och börjar köpa allt lite smått nu!

  1. Tove

   Jag skulle rekommendera dig att vänta med att köpa bröstpump tills du vet om amningen fungerar. Jag själv har medelas elektriska, jätte bra är den! Men jag använder den enbart när jag behöver gå iväg ett par timmar och träna eller liknande. Du kommer inte behöva den på BB, det kan jag svära på 🙂

   1. dani

    Hej, ja men jag har exakt samma!! Nej men precis tanken e att endast använda den när jag ska vara iväg och pappa ska ta henne några timmar. Men den funkade och amningen funkar ju sjukt bra sen dag 1 😍😍

 8. T

  Lyssnade på dagens podd. Så roligt att lyssna på er när jag går med min lilla 6-månaders i vagnen 😍 Tips till dig ang läckande tuttar är tvättbara pads i material som andas. Jag har från märket Imse Vimse (amningsinlägg) och de är toppenbra! Finns för alla typer av läckage, både stort som smått och de är både miljövänliga och minskar risken för svamp osv 👍🏻 använder mina fortfarande trots att lillan är 6 månader redan. Mjölken har en jäkla fart när utdrivningsreflexen kommer igång 😉