Danijela Pavlica

Kinesiska köns kalendern

Många av er har undrat vad det är för kalender vi använde oss av för att kolla könet på bebisen och det är alltså denna vi kollat på.

Vi berättar i senaste avsnittet i podden att vi båda testat den och att den stämde på oss båda. Vi berättar även att vi testar på vänner som redan fått barn och på folk som ska ha barn som tagit reda på könet och det har stämt på alla.

Vet inte hur träffsäker den är men tydligen så funkar det ju. 🙂

Man utgår alltså från månaden man blev gravid och åldern vid tillfället! Så om vi ska ta mig som ett exempel så är det då maj och ålder 27 så möts man med fingrarna i kalkylen så blir de alltså en flicka.

Hänger ni med? Och stämmer det på er?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. mera

  Hej ! Man ska ju räkna sin åldern enligt den kinesiska kalendern alltså man är 1år äldre enligt den kinesiska kalendern

 2. Amanda

  På mig är det tvärt om 🙈 mitt första barn skulle enligt kalendern bli en tjej men jag har en son på snart 3 år! Är nu gravid med en tjej men enligt kalendern skulle det vara en kille haha!
  Vi har dock en annan lite vidskeplig grej i våran släkt…
  Min mormor födde sitt första barn, en son, på en röd dag, sedan födde hon min mamma. Min mamma födde sitt första barn, en son, på en röd dag, sedan födde hon mig. Jag födde mitt första barn, en son, på en röd dag, och nu väntar jag mitt andra barn som enligt ultraljud ska vara en flicka. Slumpen eller ödet?

 3. J

  Älskar sånt här! Skulle vara så kul om det stämde men det gör det ju inte såklart, eller det stämmer väl för typ 50 procent av alla man frågar eftersom det finns två kön att välja mellan 😁 Hade det funnits 100 kön hade den nästan aldrig stämt.. den stämde inte på mig men så roligt ändå. Skulle jag bli gravid igen kommer jag definitivt kika på denna ändå 😊

 4. Tessie

  Åh vilken rolig kalender! Den stämde dock inte på mig. Enligt denna skulle jag ha en pojke och en flicka, men jag har två flickor 🙂 Kul ändå, spännande för de som det stämt för!

 5. Nathalie

  Jag kollade denna med, men vad de gäller åldern vid befruktning kan det skilja pga det kinesiska året. Så när man kollar ska man ta hur gammal man var vid befruktning enligt kinesiska kalenderåret.

 6. Fanny Hultenbom

  Jag va 23 när jag blev gravid i Juli i somras och väntar en kille som kommer i April! Så på mig stämde de. Coolt!

 7. Emma

  Ska man räkna det året man fyller exempelvis 26 eller exakt den ålder man är vid befruktningen? Som jag är 25 nu men fyller 26 om 4 månader. Stor kram <3

 8. Monika

  Sjukt nog stämde det haha! Men det är mycket märkligt med tanke på att könet avgörs om sperman är en x- eller y-kromosom, om man hängt med på biologilektionerna i skolan 😀 tjejens ägg består bara av x-kromosomer (”tjej”-kromosom) o killens sperma kan vara x eller y. Om det blir en x-spermie + då tjejens x-ägg blir det en flicka (xx) om det blir en y-spermie så blir barnet xy, dvs pojke 🙂