Danijela Pavlica

Nyår och Fyrverkerier

I annonssamarbete med Linders Fyrverkerier

IMG_8106 3IMG_8110IMG_8095IMG_8097RR4C5944 2

Fyrverkerier är verkligen något jag älskar, finns inget mer festligare än just fyrverkerier. Så långt jag kan minnas har jag bara älskat nyår då man alltid får se på massa fina fyrverkerier vid 12 slaget. Det är en speciell känsla man får i kroppen när man ser på dem. Jag blir alldeles lycklig och får världens lyckorus i kroppen. Är glad att man inte behöver vänta till varje nyår för att få se dem och är glad att det har blivit en mer festlig grej på tex bröllop, fester och andra tillställningar. Jag vet för säkert att det är något jag skulle vilja ha den dagen jag gifter mig. Det är verkligen häftigt hur vissa ställen bjuder på världens fyrverkeri show. I Cannes på deras nationaldag ska man boka middag nere vid stranden om man är där för dom bjuder verkligen på en helt otrolig show så kul.

Nu är sett inte långt kvar till nyårsafton 2018 och jag ser verkligen fram emot den. Förra året befann vi oss på Maldiverna och fick ett bra firande men ser fram emot att plocka fram något glittrigt ur garderoben, sätta mig hos frissan och fixa håret och sedan skåla in 12 slaget med en riktig fyrverkerishow. 🙂

Men vi får inte heller glömma att det är otroligt viktigt att tänka på säkerheten! På Linders fyrverkeriers hemsida hittar man 10 goda råd att tänka på när man håller på med just fyrverkerier. Och eftersom jag snart själv kommer att bli en förälder och kommer behöva tänka på sådant som mina föräldrar kanske tänkte på åt mig innan, så vill jag dela med mig av dem till er.

 1. Kontrollera att fyrverkeripjäsen inte är skadad. Lämna alltid tillbaka skadade pjäser där du har köpt dem.
 2. Förbered ditt fyrverkeri i god tid.
 3. Var nykter. Alkohol och fyrverkerier hör inte ihop.
 4. Rigga upp pjäserna enligt bruksanvisningen.
 5. Håll aldrig en tänd fyrverkeripjäs i handen.
 6. Luta dig aldrig över en antänd fyrverkeripjäs.
 7. Håll säkerhetsavståndet. Se till att dina åskådare också gör det.
 8. Vänta med att gå fram till en fyrverkeripjäs som inte fungerar. Tänd aldrig igen, lämna tillbaka pjäsen istället.
 9. Tänk på riskerna. Fyrverkeripjäser kan orsaka bränder eller andra skador.
 10. Visa hänsyn. Tänk på att både människor och djur kan bli skrämda av fyrverkerier

Om ni är lika mycket fyrverkeri älskare som jag och om ni följer dessa råd så kan jag inget annat göra än att önska er ett riktigt gott nytt år eller festlig stund hehe.

Och glöm för tusan inte att man ska vara 18 år eller äldre för att få skjuta fyrverkerier eller se till att ha vuxnas sällskap. Mamma och Pappa eller storasyskon kanske man hjälpa till men smäll aldrig dem själva.

Vill ni köpa fyrverkerier så kan ni KLICKA HÄR!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linn

  Du som har haft djur och hund borde faktiskt veta bättre än att göra reklam för fyrverkerier. Du borde veta hur dåligt majoriteten av alla djur mår under nyår och när det är fyrverkerier som smäller…..

  1. Bella

   i really dont wanna be negative nancy or the miss super ecological and all your points are super relevant but if we think about the safety of our kids we can not forget about what those fireworks do to our planet. it is very bad and it produces so much trash and particulates in just one night..and all that for just a few minutes of romantic….

   1. dani

    Hi Bella, no it’s not about being negative nancy or not. I’m glad you’re actually writing. I have never put it that way and will really take a thinker and read more about how it affects our planet. I still think its something so Beautiful with fireworks but i really get your point! Thank you!

   1. dani

    Hej Johanna,
    Precis som jag svarade på dem andra så tycker jag verkligen om fyrverkerier men givetvis stöttar jag inte hur det sköts ibland. Jag hoppas verkligen att folk som väljer att köpa fyrverkerier ansvarar för att det sköts på rätt sätt och att man har hänsyn till husdjuren och omgivningen runt om kring sig.

    Kram

  2. Lisa

   Håller med linn! Så otroligt korkat. Verkar som det äntligen blir olagligt för privatpersoner att köpa och använda nästa år. Verkligen på tiden’! Det här samarbetet känns så jävla onödigt och korkat.

  3. dani

   Hej Linn, jag är glad att du skriver detta och förstår verkligen vad du menar.

   Däremot kommer jag stå fast vid att jag tycker om fyrverkerier och tycker verkligen att det är så himla vackert!

   Mini hade aldrig några problem med fyrverkerier och var varken rädd eller nervös eller liknande under alla nyår vi haft med henne. Men jag förstår att många kanske är det och detta gäller givetvis inte bara husdjur utan barn också.
   Jag menar inget illa med mitt samarbete och inlägg! Jag vill verkligen att det sköts rätt och att man ska ta hänsyn till sin omgivning inget annat.

   Därför tycker jag att om man väljer att köpa fyrverkerier så ska man följa råden som står och vet att en av punkterna är att man just ska ta hänsyn till människor och djur.