Danijela Pavlica

Fas i graviditeten

Alltså jag vet inte riktigt i vilken fas i graviditeten jag hamnat i just nu men allt känns verkligen lite smått jobbigt.

Det känns verkligen som att hon ska titta ut vilken sekund som helst. Jag har sammandragningar, magen är alldeles hård och så har jag sura uppstötningar på det och illamåendet är tillbaka.

Är verkligen framåttung och allt gör bara lite ont. Foglossningen blir bara värre och värre och nu börjar det kännas redan på morgonen innan jag ens hunnit stiga upp från sängen, till skillnad från innan då jag fick mer smärtor framåt eftermiddagen och kvällen. Vad beror detta på?

Jag har köpt ett stödbälte, stödstrumpbyxor och även vanliga stödstrumpor. Dock hjälper inget hittills kanske att det hjälper lite men inte så mycket jag hade hoppats på.

Magen blir bara större och större och eftersom den är så hård så känns de som att den ska spricka. Ganska så obehagligt men vi får väl se om de ger sig. Däremot blir de så himla obehagligt när allt sker på en och samma gång. Är det någon mer som har eller har haft det såhär? Jag börjar även känna mig sjuk vilket kanske inte är de bästa. Då känner man efter lite extra och allt gör bara lite mer ont än vanligt. Jag är verkligen inte en person som klagar och gillar att se de positiva i allt men måste sänka min gard och få vara lite känslig också.

Det är inte lätt och kroppen förändras så mycket. Tror att det är bra att man pratar om nackdelarna med att vara gravid också. Det är inte en dans på rosor alltid och tror det är viktigt att man vet det. Jag hade faktiskt ingen aning om dessa olika stadier i graviditeten och att kroppen faktiskt förändras så mycket som den gör. Så jag hade blivit glad om någon delade med sig till mig om deras svårigheter.

Kommentera gärna och dela med er av era berättelser. För just nu behöver jag allt stöd jag kan få könns de som. Kan även tänka mig att det är svårt för ens partner att förstå exakt vad det är man går igenom liksom. Kan nog inte alltid va så himla lätt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. cissi

  Håller med om att graviditet inte är en dans på rosor, jag mådde illa och spydde dagligen från v 8-16 sen glesades det ut, fick må bra i 2 veckor, sedan åkte jag på magsjuka (jag som aldrig blir sjuk). I övrigt har jag sura uppstötningar och buksmärta. Ibland är det fantastiskt att vara gravid och otroligt att kroppen klarar av det men inte alltid så glamoröst. 🙂 hoppas du mår bättre snart!

 2. Shkurte

  Hej fina, först och främst Stoort grattis till graviditeten🌸:) !

  Jag är på min tredje graviditet just nu och alla graviditeter har foglossningen kommit i olika stadier för mig. Mina tips är 1. Ett varmt bad (hallelulja min räddning!) 2. Gravidkudde/vanlig kudde som stöd mot ryggen när du sover (bästa som finns) 3. massage (från min man) lindrar liite ibland tycker jag. Hoppas något hjälper!

  Ser att du även skriver om sura uppstötningar (hade det i alla graviditeter, som mest med bebis nr2 oh lord blev galen av det! Haha). Det finns receptfria läkemedel på apoteken för det. Jag änvänder Novaluzid (röd/vitt paket) som smakar lite mint (klarar inte av dem andra) som man då tuggar o sväljer. Använder det när det är som värst (mest nattetid). Brukar annars dricka ett glas med filmjölk eller mjölk (balkan kuren tydligen hah!) vilket också hjälpt mycket!

  Hoppas du får en fin tid nu i din graviditet och en lätt förlossning, puss & kram!

 3. HMN

  När jag var gravid med min dotter fick jag preciiiis sådär runt vecka 30. Var säker på att hon skulle komma tidigare, fick gå hem från jobbet en månad tidigare med sammandragning och förvärkar. Ändå kom hon inte fören BF+7. Trodde varenda dag att det var dags men fick snällt stå ut med alla krämpor och obehag alla dom där veckorna. Hoppas det inte blir samma för dig. Men som alla säger, det är glömt och förlåtet samma sekund hon föds 🙂 nu minns jag inte ens hur jobbigt det var trots att det ”bara” var 7 månader sen jag var gravid 😀

 4. Kajsa

  Känner precis samma, att någon faktiskt berättat att du kommer få rejäla dippar under graviditeten. Jag är i v 22 nu och var konstant illamående mellan v 9 och 18, hade gravid migrän varje måndag konstigt nog, först nu börjar jag må bra men fått rjeäla stickningar under navelen och upp mellan benen som gör att jag vaknar flera ggr på nätterna, och i tillägg ska man upp och kissa minst 3 ggr hehe. Vi är riktiga kämpare och vi måste få ha våra dippar där allt faktiskt inte än en dans på rosor! Önskar dig massa lycka till vidare och håller tummarna för att du mår bättre snart!. Kram från en annan gravid 😊

 5. Diana

  Hej! Åh kan inte komma med några tröstande ord då jag själv är i vecka 18 bara. Kämpa på! En fråga: Har du fått rekommendationen att vaccinera dig mot influensa och har du valt att göra det eller inte? Jag är så kluven hur jag ska göra 😭

 6. Diana

  Heeej! Har inga tröstande ord då jag själv är i vecka 18 nu. Men det låter sjukt jobbigt. Kämpa på! En fråga: Har du fått rekomendation att vacinnera dig för influensa och har du gjort det? Känner mig så otroligt kluven i hur man ska göra /Diana

 7. Diana

  Heeej! Har inga tröstande ord då jag själv är i vecka 18 nu. Men det låter sjukt jobbigt. Kämpa på! <3 En fråga: Har du fått rekomendation att vacinnera dig för influensa och har du gjort det? Känner mig så otroligt kluven i hur man ska göra 🙁 /Diana

 8. Ida

  Jag hade fruktansvärd poglossnong från vecka 20. Gick till en sjukgymnast som lånade ut en tens maskin som jag använde hemma när jag hade ont samt fick kryckor att avkast med. Det hjälpte för mig!

 9. Linn

  I hear ya! Har under nu två graviditeter haft rejäl foglossning. Just nu har jag kryckor hemma för att ibland ens kunna ta mig runt i huset. Denna gång var jag förberedd men det pratas så sällan om det jobbiga med en graviditet. Allt ska va så rosa skimrande. Så bra att du lyfter det. Håller på dö av längtan efter förlossningen i början av februari(får ju mer än gärna bli ett januaribarn)
  Något jag ÄLSKAR för att lindra foglossningen är bada, går även på typ gravid vattengympa i en varm bassäng veckans höjdpunkt. Annars har jag inte hittat ngt som hjälper mot smärtan förutom värme. Hoppas det inte blir värre för dig. Det kan ju om man ha tur gå över. Var rädd om kroppen din jag hade pga foglossningen även ont efter förlossningen. Tog liksom tid för kroppen att läka även bäckenbenet. Så var rädd om dig och ta hand om dig. 💕

  1. dani

   Tack snälla för din kommentar!! Ja men håller verkligen med även om det är det coolaste jag gjort att gå runt och va gravid och det bästa som hänt mig så är det absolut inte rosa skimrande som många kanske får det att se ut som eller som många tror att det är.
   Nu när du säger det så hjälper det mig också med varmvatten. Duschade i 2-3h igår var alldeles immigt i hela badrummet. Skapade som en ångdusch där inne och det hjälpte faktiskt. Kunde utan problem somna sen.

   Jag har också gått vattengympa och som du säger höjdpunkten på veckan. Både kul och otroligt skönt. Så det ska jag verkligen fortsätta med! 🙂

   Tack tack tack för din kommentar betyder så otroligt mycket och kul att du också föder i februari som jag. Kram