Danijela Pavlica

GRAVID UPPDATERING

Jag tänkte uppdatera er lite angående graviditeten jag vet att jag varit väldigt dålig på det och jag har även varit väldigt dålig på att ta bilder på magen men inser att jag måste börja det är bara kul att ha massa bilder som minnen. 🙂 

Cravings: Alla frågar mig ifall jag har några cravings men tyvärr så har jag inga. Det har mer gått lite i perioder! Början av graviditeten så var jag bara sugen på frukt och grönt till att inte vara så sugen på något alls till att nu vara sugen på allt. Men jag har inte fått någon specifik craving eller börjat äta något jag aldrig ätit osv som vissa kan få. Utan äter mer eller mindre allt och lagom mängd av allt. Kanske blivit lite mer sugen på typ bakelser i och med att jag aldrig riktigt varit en bakelse person. Så det är väl det i sånna fall. 

Sömn: Jag är nu i veckan 23 och går in i vecka 24 på torsdag. Sömnen har blivit bättre nu kissar jag kanske bara 1-2 gånger / natt till skillnad ifrån innan däremot så får jag ont av att ligga ner för länge. Både i ryggen och på sidan av magen om jag ligger på sidan. Jag har alltid legat på magen så detta är faktiskt sjukt jobbigt. Får inte riktigt någon ro i kroppen när jag ska sova för att jag inte kan lägga mig på magen. Kan man kanske skaffa en sån där gravidkudde som används under gravidmassage? Det ska jag faktiskt kolla upp. 

Vikt och kropp: Jag har inte vägt mig på ett tag då vi inte har någon våg hemma men sist jag vägde mig vägde jag 63kg och innan har jag alltid vägt runt 56-57 så jag har inte gått upp så himla mycket 5-6kg på sin höjd men de kommer givetvis man ska inte stressa så länge magen växer och bebisen mår bra så är det lugnt sa barnmorskan. Jag är ganska liten fortfarande magen växer men det är väl det enda so far. Vet inte om jag tycker att den är stor eller liten då jag tycker så olika vid olika tillfällen men antar att den är lagom stor för den veckan jag är i. 🙂 Vissa jag pratar med dock som också är i vecka 23 (22 + 5) har knappt någon mage alls men vi alla är så himla olika och olikt byggda helt enkelt. 

Hormoner: Har inte reagerat så mycket tror att jag ligger ganska bra till hormonmässigt. Eller givetvis är man lite mer blödig än vanligt haha med blödig menar jag känslig. Fast tycker verkligen inte det blivit överdrivet utan nu kanske jag gråter till filmer vilket jag inte gjorde innan osv. Men tycker fortfarande att jag är väldigt glad och har inte varit arg på evigheter känns de som. Jag har dock märkt att hyn förändrats lite. Har fått lite små röda prickar i ansiktet osv. Men det är givetvis normalt antar jag och hoppas ett det försvinner sen. En sak jag vill ta upp är att jag fått liksom tre hårstrån på magen. haHa WTF? vad är det? Varför får man hår på magen? Lite äckligt men men de försvinner kanske sen, man får hoppas i alla fall. 🙂 

Övrigt: I övrigt mår jag bra och jag skulle nog säga att jag haft en väldigt lätt graviditet so far. Tror att det handlar om att tänka positivt och inte känna efter för mycket. Givetvis har jag som många andra gått igenom allt ifrån illamående till trötthet, sura uppstötningar, värk/tyngd, yrsel, huvudvärk och mycket annat men för mig har det varit under en kort period sen har det släppt. Och det är jag tacksam över vet att många har värre problem eller symptom som håller i sig under hela graviditeten liksom. Något jag råkade ut för igår var dock yrsel. Det hände som sagt då två gången på en och samma dag och jag satt som tur ner båda gångerna när det hände. Lång story short men fick järnbrist och jag har bara min själv att skylla då jag slarvat med mina järntabletter. Så det är något jag måste ta tag i. 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.