Danijela Pavlica

Det där med relationer

Bilder på mig och Ninni från i somras när vi myste på uteserveringarna 

Ville gå in lite djupare på relationer och en relation kan man ha på många olika sätt eller hur? Det kan vara allt ifrån en kärleksrelation kanske en vänskapsrelation eller relationen till sina föräldrar, arbetskollegor eller bekanta. 

Vad är dem som skiljer dessa olika relationer emellan egentligen. Är det den befattningen som gör vad för slags relation man har!? 

Jag har växt upp i en väldigt öppen och kärleksfull familj. Givetvis har alla familjer inland problem och det hade våran också. Min föräldrar är tillexempel skilda och jag var nog aningen liten för att förstå vad som pågick men mina systrar minns mer och med det så har jag förstått mer med tiden.  Dom är idag väldigt bra vänner och sedan vi var små har vi alltid firat högtider tillsammana så som julafton och liknande. Så trots skilsmässan har dem hållit ihop vid speciella tillfällen för barnens skull vilket jag tycker är så himla fint. Även om dem kanske inte alltid velat så har dem gjort det för oss. 

En sån relation önskar jag verkligen att jag hade kunnat ha om jag en dag skulle spelarena och ha barn. Jag tror också att alla människor formas väldigt mycket efter sina föräldrar. Jag var barnet som alltid klarade sig själv och ville vara självständig och eftersom att mina föräldrar lät mig tror jag att jag kommit dit jag är idag. Att jag vågat så mycket och tagit risker! Flyttad hemifrån direkt efter studenten i princip utan något och har klarar mig bra. 

Jag är nog en människa som är väldigt duktig på att ha många relationer. Lätt att lära känna och älskar verkligen ny bekantskap. Eller har blivit mer reserverad med åren men är nog den mest sociala människan man kan träffa vilket innebär att jag också har väldigt lätt till att lära känna nytt folk. Jag är otroligt tacksam för den egenskapen för jag lyssnade igår på Rebeccas och Vanessas podd och dom hade fått en tittarfråga av en tjej som ville vara anonym där hon undrade hur man kan hitta nya vänner. Tjejerna gav väldigt bra tips och råd och håller med dem fullständigt. Det är nog väldigt viktigt att våga söka efter det och vara öppen. Tycker ni inte att de e riktigt sjukt hur man kan träffa någon och bara efter en vecka kan denna person kännas som din bästa vän eller som att ni känt varandra hela livet. Var bara dig själv i alla stunder i livet så tror jag verkligen att man kommer komma långt. Och skulle det vara så att man är blyg eller inte riktigt är den socialaste så kanske man får öva lite. Ett tips är att lära sig från vännerna man har redan. Många av mina vänner har tex blivit mer som mig efter att vi hängt. 

För mig är det också viktigt att man värdesätter alla relationer man har med folk. För mig är ytlighet det värsta ever även om vi alla lyckas vara ytliga ibland på olika sätt. Men det är bog bland de värsta som finns. För mig är de oclså att behandla alla mina relationer på samma sätt. Brukar alltid säga till mina vänner att de e tanken som räknas och att en så liten grej kan göra någons dag. Jag är tex väldigt duktig på att vårda mina relationer så bara av att skicka iväg ett sms till någon och fråga hur den mår eller så kan göra så stor skillnad. 

Jag tror verkligen på att så du behandlar andra kommer du skälv att bli behandlad. En sak till jag tycler är sjukt jobbigt och irriterande är folk som pratar bakom ryggen på varandra! Hallå finns det något värre eller? Snacka om att vara dålig på att vårda sina relationer. Och något som får mig att spy är folk som pratar skit bakom varandras rygg och sen ser man dem dagen efter eller veckan efter när tjurigheten lagt sig att dem hänger. Är inte det riktigt illa? Vet att de hänt alla någon gång säkert men man bör tänka sig för. Jag brukar alltid säga att folk som vågad prata skit i din om andra har inga problem att prata skit om dig bakom din rygg. 

Skulle man inte vilka göra så bra ifrån sig och då menar jag i alla relationer, jobb, kärlek, vänskap och allt där emellan att det bara kommer massa positivt ur människors mun när ens namn dyker upp? Att det liksom inte finns något ont att säga? Tycker verkligen alla ska ta sig en extra tankeställare innan dom öppnar munnen framför andra. Tror vi skulle få en finare kärleksfullare värld då. 

Tänk på det nästa gång ni sitter och pratad med någon eller när andra sitter och pratar. Och glöm aldrig att vara genuina och snälla. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.