Danijela Pavlica

Frågor svar och tips av mitt New york city

Utsikten från Trump Hotel i Soho, Den lysande byggnaden är Empire State

Vi börjar med turen dit och då innebär det att hitta bra biljetter. Bokar man i tid eller om man är ungdom så kan man komma dit på ca 2000kr tur och retur. Tex har SAS ungdom riktigt bra priser lite överallt egentligen men specifikt till New York då ni har frågat om just den staden. Är man inte ungdom så gäller det att vara ute i god tid och även där kan man hitta bra billiga biljetter. Vet att Norwegian brukar ha bra priser och tider men även andra flygbolag. 

Sen kommer vi till boende! Staden är full av hotell och det är egentligen bara att vraka och välja. Vad man har för krav på standard är väl lite vad som styr priset om man säger så. Jag har bara bott på lyxhotell när jag varit i nyc och det kostar självklart också utefter de. Förutom nu senast då jag och Hanna åkte som spontanast och bara bokade något. Det var inte ett lyxhotell men det var verkligen något jag skulle rekommendera om man inte vill lägga alla pengarna på boendet men ändå bo fräscht. Hotellet heter Cassa och ligger i midtown. Jag tror vi betalade ca 9000kr för 5 nätter och två personer. Dvs 4500kr / person för 5 nätter. Tror till och med att de kanske va billigare än 9000kr men vi säger 9. Och för den standarden på hotellet så tycker jag att de var ett jätte bra pris. Kanske aningen billigt till och med. (900kr / natten)

Jag på en liten shoppingrunda i Soho

Frågan är också vart ska man bo och jag föredrar Soho, Midtown, Meatpackning District, eller downtown men bor man på Manhattan är det seriöst väldigt lätt att ta sig överallt. Bara att ta på sig gympaskorna och promenera. Staden är otroligt lätt att navigera sig i då den är uppbyggd i “block”.  Uber är väldigt billigt i staden också. Vill man bo någon annanstans så är Brooklyn och Chelsea väldigt mysiga också. Men tycker att är de första gången i Nyc så kör Manhattan så himla mer wow känsla. Ett absolut nej är att bo vid Times Square då det är världens turisthäng, otroligt mycket folk och bara to much så mycket lugnare i nedre delen av Manhattan man kan säga att Midtown är gränsen. 

Central Park

Rooftop på Jimmy at the james

Sen kommer vi till aktiviteterna och dessa behöver självklart inte kosta ett öre! Det beror på hur mycket man vill uppleva. Staden är full av puls och energi att man bara av att gå runt blir helt exalterad. Man kanske inte heller behöver åka upp i alla byggnader utan de kanske räcker med att se den från avstånd eller gå utanför dem. Ni har allt, Empire StateFrihetsgudinnan, Top of the rock, Central Park, Highline ah men you name it. Det finns så mycket att se och göra som inte kostar en krona så det är bara att välja och vraka. Ta en heldag i Central park och bara njut av staden, åk upp till någon trevlig rooftop och se utsikten därifrån. Alternativen är många och jag tror att varje person gör New York till sitt egna. 

En och annan kaffe under alla promenader i staden

Nu kommer vi till bästa delen av staden och det är maten. 

Samma gäller här, allt beror lite på vad man vill lägga sina pengar på. Jag själv föredrar att lägga pengar på restaurangbesök. Mat för mig är en upplevelse i sig. Jag har inget emot att sitta och äta middag i flera timmar och bara njuta. Så om ni frågar mig ryker mesta dels av pengarna här, de behöver inte va dyra restauranger men en take away kaffe medan man går i parken eller stanna för en liten fika på något mysigt cafe eller liknande. Priset ligger inte i summorna utan de e alla små stopp men gör på vägen som jag gillar där det drar iväg. Självklart behöver det inte vara så för andra och utbudet är enormt så man kan faktiskt bestämma helt själv hur mycket pengar man vill lägga på mat och vad för sorts restauranger man vill gå ut på. Hyr man lägenhet kan man handla i en matbutik och laga mat hemma om man vill också. Dom gångerna vi bott i lägenhet har de blivit lite shopping i mataffären också. 

Vår vän och Promotor Troy och jag 

Som tjej/tjejgäng kan det även vara kul att testa nattlivet i Nyc som även där kryllar av alternativ och det bästa med nattlivet är alla promotors. Eftersom jag är aningen äldre känner jag mig inte längre bekväm med att hänga vid promotorbord men givetvis är de inget fel i det heller. Men det är i alla fall en bra lösning om man inte vill slösa pengar på alkohol. Vi har en god vän som är Promotor och är bland den gulligaste någonsin. Så även här kan man komma undan väldigt billigt om man vill och även skaffa nya vänner. 

New York City

Hoppas att jag besvarat allas frågor på bästa sätt och att ni är nöjda. Hat varit sjukt kul och de får mig bara att längta tillbaka till denna underbara stad. Hoppas att ni har tyckt att det här var lika kul som jag och hoppas på fler frågor svar och tips i framtiden! ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.