Vi ❤︎ HiPP – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Vi ❤︎ HiPP

Äntligen kan jag berätta att jag kommer att samarbeta med och vara stolt ambassadör för det ekologiska barnmatsmärket HiPP under 2017!

HiPP har varit våra favoriter i barnmatshyllan länge och nu kommer jag att tillsammans med HiPP göra roliga saker för att sprida kunskap om kost för barn. Helt underbart!HiPP står för så mycket som är så otroligt bra, ni kommer under året få ta del av allt men det jag har fallit för med deras produkter är ju såklart att Chloe älskar dom men också deras nolltolerans när det kommer till vad ekologiskt är för dom.Kolla in den här Q&A som jag hittade på deras hemsida:

Vad innebär ekologisk odling? – Svar: Konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel får inte användas i en ekologisk odling. Bara naturliga hjälpmedel är tillåtna. Dessutom ska djurens foder huvudsakligen vara ekologiskt. För HiPP räcker inte det. Våra djur äter bara ekologiskt foder inget annat.

EU har fastställt regler för ekologisk produktion i så kallade EG- förordningar. Dessa gäller i alla medlemsländer och innehåller bland annat regler för hur den ekologiska odlingen och produktionen ska bedrivas. Den tar också upp hur kontrollen ska gå till samt vilka krav som ska vara uppfyllda för att importera ekologiska livsmedel från länder utanför EU. På HiPP följer vi inte bara reglerna utan ställer ännu högre krav på oss själva och på vår verksamhet.

Får djuren antibiotika? – Svar: Enligt EG-förordningarna för ekologiskt jordbruk ska antibiotika användas sparsamt och restriktivt. Men på HiPP har vi nolltolerans mot behandling med antibiotika. Om ett djur behöver antibiotika så tas det ur HiPPs produktion och flyttas till en annan gård. Där får djuret all vård det behöver och fortsatt skötsel. Vi tar väl hand om våra djur, men vi kompromissar inte med våra krav på ekologisk säkerhet.

Vad har djuren för rättigheter? – Svar: Enligt EU ska ekologiska djur vistas utomhus så att de kan leva naturligt, så som djur skall göra. På HiPP kräver vi dessutom att våra djur skall leva så långt som möjligt från trafikerade vägar och industrier. Våra djur skall heller inte beta nära konventionella jordbruk.Missa inte heller Barnmatsguiden som är ett samarbete mellan min portal LOPPI och HiPP där hittar du massor av tips och råd kring barnmat.

Har du funderingar och tankar kring barnmat, när det är dags att börja med smakportioner eller vill veta mer om ekologiska barnmat? Där får du alla svar! Superbra!Ett skönt gäng på kickoff lunchen för HiPP samarbetet!

I den här filmen som presenteras i samarbete med HiPP, pratar jag om Omtanke.

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ninna

    Vilken varm och innerlig liten film, jag blir genuint lycklig av att se dig med dina barn och höra dig berätta om er vardag! Ska bli så roligt att följa ditt samarbete med Hipp – allt som hjälper och förenklar småbarnslivet är välkommet 🙂