Varför läser ni bloggen nu igen? – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Varför läser ni bloggen nu igen?

2018, året då man ska lägga energi på det som är viktigt, på det som peppar, inspirerar, får en att må bra. Då förundras jag över dom här människorna som orkar ta av sin tid och skriva sånt här:

Har man skaffat barn kan man väl inte bara leka med dem på soliga varma dagar? Barnen behöver utelek året runt. Du som enligt dig själv är supermamman som har dina barn hemma och allt, du om någon borde väl stå ut med kylan och låta dina barn vara ute? Vet du vad, om du inte vill vara ute med dom i kylan så ansök om en plats på förskola. Där finns underbar personal som dag ut och dag står ut med kylan för att barnen ska få leka ute.

Det här var en reaktion på inlägget att jag tycker föräldrar är hjältar som är ute i kylan med sina barn PRECIS SOM JAG är men jag har ju haft lyxen att vara i värmen i över 2 månader därför gjorde jag reflektionen. Jag har inte sagt någonstans att jag inte vill. Du Sara verkar tycka att det är väldigt irriterande med mig. Jag tar det som en komplimang. Jag väcker känslor.

Och sen den här bittra människan:

Claudia verkar vara en rastlös själ som inte kan stanna på en plats. Resor hit och dit, flängande mellan två hem. Klart som f-n hon dissar förskola. Då skulle hon ju vara tvungen att bo på en plats och inte släpa med sig barnen på olika jobb och städer. Vet inte vad som är så mycket supermom med att dra runt med barnen på jobb? Hemmamammor jobbar inte, vilket Claudia gör. Man gör som man vill men kom inte och påstå massa bullshit om hemmamamma etc när du faktiskt jobbar. Jag jobbar också men släpar inte med mig barnen dit. Men så är jag ingen osäker junkie heller som tror att barnen inte överlever utan mig 24/7. Kan Claudia ens gå på en middag i två timmar utan barn eller tror hon att de eller hon får men för livet då? Låter inte som supermom utan bara osunt…

Ja, den här kommentaren säger sig själv. Men intressant att du tydligen vet att en hemmamamma inte får jobba. Jag är mamma och hemma med mina barn, då är jag väl en hemmamamma? Vad jag gör när dom sover alt. någon gång då och då när jag tar hjälp det tar inte bort det faktum att jag väljer att vara hemma med dom istället för att dom är på förskola. Sen tycker jag att vi alla ska kalla oss för SuperMoms för vi alla gör ju vårt bästa, eller hur Helena?

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefine

  Herregud så dumt skrivet! Jag tycker det du gör för dina barn är Så fint och bra! Att spendera dagarna med dina barn vilket inte kommer att gå när de går i skolan och denna tiden när barnen är små går så otroligt fort, du är en grym mamma! Kramar

 2. Ellinor

  Men herregud!! Det är väl alla mammor och pappors högsta önskan att kunna vara hemma med barnen så länge det går utan att ha de på dagis. Hur kan det göra en till en dålig mamma?!

  Du gör ett grymt jobb! Eloge till dig.

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Det vet jag inte om det är, och det är helt ok om det inte är det men för mig så är det magiskt:) 💕

 3. Malin

  Åh herregud, finns det sådär bittra människor. Uppenbarligen läser dom din blogg ändå eftersom dom verkar känna dig så bra utan och innan, ren avundsjuka. Du är grym och jag tror Sverige och världen behöver fler människor som dig. Du sprider så mycket lyckoglitter runt dig, det smittar av sig. You go girl ❤️

 4. Freja

  Sånt här får man ju bara skratta åt.. om jag får säga något så tycker jag att det verkar helt fantastiskt att du har med dig dina barn dit du går, jag älskar att se det i detta moderna stressiga samhälle!! Och att ni reser osv gör ju ingenting för barnen, för deras trygga plats är DU/NI, allt de behöver ju❤️ Hade ju varit trist om du lämna dem hela tiden och reste iväg, det hade ju varit otryggt. Kämpa på och följ ditt hjärta ❤️

 5. Linda

  Svenska avundsjukan när den är som bäst. Varför slutar inte dessa bittra tråkiga individer att läsa din blogg – och lägger sin energi på typ sina barn istället?!? Det är väl helt fantastiskt att du både kan jobba och vara hemma med dina barn Claudia !! Vem skulle inte vilja det !! Jag skulle vilken dag i veckan byta plats med dig och ge mina barn dessa fantastiska möjligheter dom du och din man gör!

 6. Gita Holmgren

  Jag tycker det är fantastiskt av dig att du väljer att vara hemma med dina barn. Jag var själv hemma de första 5 åren med mina barn, vi levde snålt men det var det värt varenda dag varenda sekund!!! Fortsätt njut av ditt liv med din familj! ❤

 7. Emma

  Ojojoj… att det nuförtiden ska uppfattas konstigt att man vill vara hemma med sina barn istället för att lämna dem på förskolan från 1 års ålder från kl: 06-17:00….. seriöst blir jag väldigt irriterad på såna människor som bara spyr galla över andra, men samtidigt ledsen för deras skull att dem inte förstår bättre… att dem inte kan hantera att alla gör sina egna val. Tex. Förskolan- den är INTE obligatorisk, och nödvändig- den är till för barn som har föräldrar som jobbar eller studerar. Jag arbetar inom förskola och ser mkt…. och jag var hemma med mina barn länge.. inte för att jag levde lyx då, men jag lärde mig att leva på mindre och på tiden och kärleken till mina barn. Och fick alltid konstiga kommentarer om det, men jag lärde mig att inte bry mig om det. Kort och gott- oavsett vad man väljer att göra och vad man måste göra (är att göra så gott man kan) utifrån sina egna förutsättningar och det räcker.
  Inte jämföra liv med andra- bli som jag- glad istället för andras framgång och liv. Allting blir mkt lättare då ☺️

  Måste bara tillägga att jag alltid blir så glad när jag ser era fina bilder och läser. Ni är en inspirationskälla och som små färgsprakande fyrverkerier som poffar upp och sprider kärlek. Tack för allt du delar med dig av. Kram

 8. Sandra

  Jag tycker ni är fantastiska som låter era barn uppleva så mycket som dom får! Hade vart underbart om jag hade haft den möjligheten mär mina barn var små. Passa på att njuta av tiden med barnen när dom är små och kan vara hemma med dig.
  God fortsättning på det positiva året 2018!!

 9. Anni

  Jag tycker du verkar vara en grymt kärleksfull mamma som värderar dina barn och din familj högt. Sorgligt att vissa tycker de har rätt att säga hur du ska leva och agera.
  Fortsätt gör din grej – du inspirerar oss andra.

 10. Josefine

  DU är en supermamma! Åh vad jag önskar att jag kunde vara hemma likadant med mina barn. Tänk att ens barn får spendera mer tid med sin mamma än sin pedagog, det är en dröm. Om man kan förverkliga den så gör man det!!
  Dessa onödiga kommentarer kommer från personer som är avundsjuka och antagligen missnöjda över sin egen situation. Heja dig och heja friheten! ❤️👊

 11. Hennie

  Men att man orkar! Positiv energi 2018!! Lägg ingen energi på dessa inlägg! Tyvärr kommer det alltid att vara folk som tycker en massa… Jag diggar dig! Du är den coolaste jag vet! Sjukt häftig på många sätt. Vi är supermammor 💪🏻🌟

 12. Persefoni

  Låter som ett gäng mammor som är otroligt avundsjuka på dig i mina öron/ögon.
  Tråkigt att kvinnor över lag ska kasta skit på varandra.
  Jag började följa dig nyligen och vad jag ser och läser så tycker jag du verkar vara helt fantastisk. Både som person, mamma och kvinna.
  Jag själv har inga barn än, men du är en förebild för mig.
  Heja dig!

 13. Ellinor

  Jag tycker att du ger dina barn de allra bästa föresättningarna och att du är en fantastisk mamma. Det är härligt att se att du fångar möjligheterna och finns där för dina barn till 100% samtidigt som du faktiskt försöker ta hand om dig själv (där finns ju mer till livet än att vara mamma och det måste där få finnas) och vårda ditt äktenskap. Det är mer än ett fulltids jobb och jag som inte har barn eller förhållande har dig som en förebild!

 14. Mary

  Man blir ju chockad över hur folk beter sej. Vuxna människor! Att man ska sitta och överanalysera allt som skrivs och hitta minsta grej man kan vända till något negativt. Kan inte förstå varför man orkar lägga ner tid på att läsa en blogg man blir provocerad av.
  Jag älskar att läsa och lyssna på dej/er och tycker ni är så jordnära och härliga människor som gör det ni mår bra av! 💕 Fortsätt vara som ni är!

 15. Tova

  Hej Claudia! Lyssna inte på dessa personer. Du vet vad som är bäst för dina barn! Ni verkar ha ett fantastiskt liv och C och C kan inte ha det bättre. Hemmaföräldrar rockar, oavsett hur genomförandet ser ut!

 16. Emelie

  Jag frågar för att jag är genuint intresserad: Varför är du “hemmamamma”? Att vara hemma länge med barnen kan jag förstå, men om du nu valt att “inte sätta” barnen på förskola så är jag jättenyfiken på varför? 🙂 Du tror inte att tjejerna, när de vuxit upp från bebis skulle må bra av att få umgås med jämnåriga med lite jämnare mellanrum än vad dina verkar göra (av det jag ser på bloggen). Mycket utveckling sker i gemenskap med andra i samma ålder och det tycker jag är otroligt värdefullt!

  1. Petra

   Det finns öppna förskolan som man kan gå på(vilket jag läst att hon gör).. barnen är så små och de mår bäst av att ha sin förälder i alla fall tills de är 3 år, enligt forskning. Därefter kan de behöva gå på förskolan för att inte hamna efter i utvecklingen..men det är verkligen upp till var och en hur man gör med sitt liv och sina barn, det ska ingen annan lägga sig i eller ha åsikter om..

 17. Åsa A

  Jag jobbar heltid och är ensamstående,att jag inte kan vara hemma på heltid smärtar,men ingen idé att bli bitter,bli bättre!DU inspirerar mig till saker att göra och ta vara på tiden när jag är ledig!Keep up the good work,älskar din blogg!!

 18. Elin O

  Ja Herregud, jag läste det där igår och tänkte vad fan har de tagit… jag har aldrig upplevt att du skryter eller tror att du är bättre än någon annan. Jag får inte dåligt samvete för att min dotter går på förskolan bara för att jag läser din blogg, jag tycker att du ofta är tydlig med att det du skriver passar för er men kanske inte för alla. Sen verkar det som att de har glömt att det en blogg de läser haha… vad ska man skriva i sin blogg om inte om sitt liv?? Om man är så känslig kanske man inte ska läsa bloggar. Önskar även att folk slutar säga ”men varför skaffade du ens barn om… bla, bla, bla…” SÅ TRÖTT på den och liknande kommentarer. Heja dig Claudia och kör på, du är härlig och inspirerande, jag blir glad! Kram

 19. Linda

  Jag läser bara bloggen sporadiskt men följer instagram. Följer dig och många andra kända och mindre kända, mammor, pappor, ”ensamma” (räknar inte upp alla tänkbara livssituationer/familjestatus – allt är OK). Jag följer dig och andra för att det berikar! Kan verkligen inte förstå hur människor ORKAR kommentera på det sättet! Bra att DU trots allt ORKAR att bortse och skaka av dig (gör det fr o m nu om inte annat).! Fortsätt sprid glädje (eller för den delen sorg) och vara den du är, göra det du gör! 💗

 20. Cecilia

  Allvarligt? Jag skäms så in i vassen för somliga människor. Ärlighet är en sak, plump och dålig uppfostrad en annan. Go Claudia go! 💖🙏

 21. Sophia

  Det är tråkigt att vissa ska lägga energi på sådana saker. Det är nog mycket avundsjuka som ligger där och kokar. Vi i vår familj kan nog i så fall ses som väldigt rastlösa också. Tre länder på tre år men jag ser bara fördelar med det. Vår dotter får uppleva massor av saker, lära sig fler språk och få lära känna massor av nya underbara människor. Tycker det är underbart att ni väljer att ta två månader i LA. Njuta av familjen och ladda energi.

 22. Linnea

  Jag är också hemma med mina barn och jobbar lite hemmifrån och när det blir lite kämpigt tycket jag om att läsa din blogg som inspiration och pepp 🙂

 23. Victoria

  Usch vilka tråkiga människor det finns! Tyvärr.

  Jag tycker att du är helt fantastisk och jag älskar att följa dig via bloggen; du inspirerar till tusen verkligen! <3
  Stor kram

 24. Frida

  Ja jeez louize. Om man blir till den milda grad så provocerad så borde man läsa en annan blogg. Eller ingen blogg. Kanske göra lite yoga?! Jag vet ju att man som läsare ibland blir extra känslig för något eller reagerar starkare över något inlägg än vad man kanske borde, men då är det ju ens eget ansvar att hantera dom känslorna. Det där är ju bara dravel. Du gör din grej på ditt vis och helt uppenbart är ju att du sätter barnen i fokus och älskar dom. Alla gör ju olika och alla tycker vi olika men att ifrågasätta dig som person och som mamma är bara idioti och dessutom jävligt elakt. Hoppas verkligen att du inte tar illa vid dig. Min upplevelse är att dina barn har det fantastico. Det har mina med, fast jag gör på ett helt annat sätt. Det är ju det som är det fina! Ha en fin dag i kylan!

 25. Felicia

  Du är grym Claudia! En riktig förebild! Jag tycker du är helt fantastisk, ta inte åt dig av vad de skriver. Det är bara ren avundsjuka! Jag har inte heller förskola till mina barn, tack vare att jag och mannen jobbar så vi kan pussla ihop de ändå.
  Du är bäst, fortsätt med det du gör och låt ingen knäcka dig!

 26. Erika

  Oj vilka tråkiga kommentarer. Måste vara tråkigt att vara en sån människa som riktar sin energi på fel saker. Och insta och bloggen är en liten glimt av ditt liv, men det är nog lätt att människor tror att dom får hela din vardag.
  Jag personligen tycker det är så härligt med människor som tänker och gör annorlunda.
  2018 är ju verkligen året vi ska lyfta varandra, speciellt vi kvinnor.

  Nä fortsätt på din resa och gör det du och dina barn mår bra av.
  Vi fortsätter sprida kärlek till dom som slänger ur sin sin avundsjuka och hoppas att dom ändra sina tankebanor.

  ❤💕

 27. Johanna

  Fan vad klyschig min kommentar kommer vara men den är ju sann, a v u n d s j u k a !! Solklart rakt genom. Claudia, du har hittat en balans där du får det bästa av alla världar (såklart min tolkning av vad jag kan läsa på bloggen) en eloge till dig. Du kan fortfarande vara dig själv och ha tid till att göra saker för din skull som ger dig energi att vara den här sprudlande mamman till dina flickor. Du värnar om din tid med din man som stärker er till trygga föräldrar. Du jobbar med saker som motiverar dig vilket är en förebild för dina barn samt oss unga tjejer utan barn som kan bli orolig av känslan och tanken som ibland spökar” om jag skaffar barn i framtiden kommer allt handla om dem, vad händer med MIG och mitt jobb”. Du kan ge dina barn den tryggheten att få växa upp i två städer och få ha närvarande familj på både mamma och pappas sida (vem fan lyckas ens med det och är inte DET supermom och superdad?!). Du har tiden och ekonomin att ge dina barn upplevelser med närvarande föräldrar och det kommer både ni och flickorna vara evigt tacksamma. Jag förstår ju att du förstår detta själv men om man får taskiga kommentarer kan en påminnelse kanske sitta på plats. Och ni som skriver dumheter. Fy vad onödigt! Avundsjuka är inte så attraktivt. Förresten är näthat så 2014, step up on our level och sprid kärlek istället. Puss och kram till dig Claudia som i 4 år varit en av mina förebilder på så många olika plan! :)<3

  1. Jen

   Men vad är det för ohälsosamma värderingar!! Du gör ett toppenfint jobb för att du ger dina barn det viktigaste man kan ge dem. Du ger dem kärlek, din tid och hela din närvaro. Det finns inget bättre för anknytningen än att bara umgås med sina barn och ”bara” en sån enkel sak som att låta dem vara med och ibland anpassa sig efter dig också är något som de kommer ha nytta av genom hela livet. Oavsett vart ni är eller vad ni gör på dagarna så har de det bäst när de får hänga med sina föräldrar!! Jag avundas dig Claudia som har lyckats så väl med att få det att fungera med både barn hemma och arbete som gör dig lycklig. Kämpa på och lyssna bara till ditt eget hjärta! Du är grym ❤️

  2. Petra

   Ja… Bra skrivet.. Jag är också avis på 2månader i LA.. Men det är väl inte Claudias fel… O tänk om man skulle ta tid o lägga negativa kommentarer på alla som gör nått som man kan bli avis på, då finge man säga upp sig… O tänk vad bitter o fattig man skulle bli på köpet… Jag har idag stora barn 18,14 o 8 o jag ser tydligt vad det är barn behöver i dag o det har inget med förskolan i säg att göra.. MEN barnen behöver närvarande föräldrar o det är upp till varje förälder att lösa efter egen förmåga.. SÅ istället för att lägga tid på att kommentera negativa saker på folk ni stör er på, avfölj o lägg tiden på mer positiva saker!!

 28. Ninni

  Haha bra skrivet Claudia! Fattar inte hur folk orkar leva med så mycket hat irritation och negativitet. Du är grym med de du gör. Skulle inte spela någon roll vad du gör, någon har alltid en åsikt om något och tycker man ska göra tvärtom. Man kan aldrig göra alla nöjda. De viktigaste är att man själv är nöjd och ens familj. Då kan de aldrig bli fel ❤️

 29. Cissi

  Alltså jag blir så förvånad att folk ens orkar kommentera sånt! Har de ingen annan de kan ventilera med om såna här åsikter?
  Jag tänker alltid, har man inget snällt att säga så behöver man inte säga något!
  Har man ett behov av att skapa en diskussion, gör då det med dem som lyssnar och orkar höra på när någon dömmer en annan kvinna år 2018!
  Att människor har behovet förstår jag absolut inte. Alla gör så olika idag, alla gör precis som dem vill. Alla gör det som är bäst för dem och sina barn. Det är 2018 och vi har rätten att göra som vi vill! Det du uttrycker handlar ju om dig och din familj , att du gör det som passar för er, varför måste folk ta det på så stort allvar, att det är något du rekommenderar, för så är det ju ändå inte. Du informerar om att man kan göra på olika sätt, och visar de olika valmöjligheter som finns. Alla gör på sitt sätt och jag blir så trött, trött på att vi fortfarande måste sänka varandra än att höja varandra.
  Hejja dig som står för dina val och står på dig!
  Fan vad bra du är👏🏽💪🏽🤛🏽🧡

 30. Carolina

  Jag tappar hakan över dessa kommentarer, hur kan människor vara så bittra? Nä du, sprid kärlek istället! Du är grym Claudia som roddar som du gör för och med dina tjejer. Jag är tex hemma med bebis och har en tjej på två år som är föris några dagar i veckan. Vi är alla olika och har olika behov men ingen är bättre eller sämre för det. Släpp pekpinnarna mammor och fokusera på annat istället.

  Massa kramar till dig och din familj. Har funtat på att starta upp en blogg igen just för att jag saknar skrivandet men såna här kommentarer får mig att hålla mig borta från det.

Annons