Vad vill du? – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Vad vill du?

Ursäkta men nu har jag tröttnat på dig. Du har tjatat bland mina kommentarer och sprider bara dumheter. Du har ingen aning om hur vi lever. Och jag har absolut inga skyldigheter att redogöra för någon exakt vad alla i min familj gör och med vem. Jag vet inte var din enorma oro över att våra barn inte umgås med sin pappa kommer ifrån. Jag lovar dig. Vi löser det här. Alldeles utmärkt. Du verkar ha mycket tid och energi, drömmen vore väl att du la den på något bra.

Och angående detaljen att jag skriver till mammor; min blogg läses dagligen av ca 4500 personer 95% är kvinnor mellan 25-40 och många av dom är mammor. Jag tror inte att det är många pappor som hänger här, men den dagen det börjar trilla in en massa pappor så absolut, då får jag väl ändra mitt tilltal.

Jag kommer att börja rensa bland dina kommentarer nu för jag känner inte att dom leder någonvart. Men om ditt mål var att uppröra mig så har du lyckats. Jag har så underbara och kloka bloggläsare och jag diskuterar gärna, men du kommer bara med osanningar och dumheter.

Vad vill du?

Hanna Folkesson: Claudia tror sig äga rätten att ensam få njuta av småbarnsåren med döttrarna. Döttrarna och pappan är de stora förlorarna som inte får skapa sig en egen relation. Familjetid allihopa har de men pappan får inte själv spendera tid med barnen. Har svårt att tro att han inte vill det. Som bloggare och inflytelserik person borde hon uppmuntra föräldrar att vara hemma med sina barn, inte bara mammor.

Som sagt Hanna, du har INGEN aning.

// C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Om man nu upplever att någon lever “fel” varför läser man bloggen och stör sig så? Skriva en massa kommentarer och klanka ner är väl jobbigare än att bara sluta läsa.
  Din blogg, du väljer vilkas kommentarer som får vara med 🙂
  Jag är varken småbarnsförälder eller skådis. Älskar ändå din blogg. Kram

 2. Rebecca

  Jag blir så upprörd över dessa kommentarer! Jag blir alltid så upprörd när andra människor lägger sig i detta ämne. Varje familj bestämmer tillsammans vad som funkar bäst för just DEM! I min familj har jag & min man bestämt att jag ska vara hemma 1 år & 5 mån & min man 3 mån. Vi vill ha det såhär. Min man vill ha det så, jag vill ha det så. Vilka är ni andra att säga att vi ska göra annorlunda? Nu får ni skärpa er!

 3. Fanny

  Varför hänger allt på “Pappa tid” måste jag ändå undrs. Hade den stora tjejen gått på förskola 40 timmar vilket verkar ok så hade hon ju missat pappatid där med? Det kan omöljilgt spela någon roll kan man tycka…… Fortsätt & njut av “Förskolan Snäckan” & sträck på dig för du gör en fin sak för döttrarna när de har möjlighet att vara med dig💕

 4. Therese

  Fortsätt att göra det ni tycker är bäst för familjen. Din blogg är underbar och du verkar vara en superbra mamma 🌹

 5. Alexandra Bylund

  Trist kommentar! Det som är så OTROLIGT trist och konstigt (och oroväckande) är att man tror att man får allt i en blogg, Att det är hela ditt liv som ligger där i dagboksform. Inget undantaget. Man måste väl ändå förstå att man lägger ut utvalda delar, det som man själv vill skriva om och som man tror kan intressera folk. Jag är tvärtom Hanna, väldigt avis på all tid du får (väljer att ta) med dina små tjejer!! Kram

 6. Sofia

  Hej!

  Elaka människor kommer alltid skriva dumma saker. Ni vet vad som är bäst för er familj och behöver inte förklara er. Fortsätta blogga på ditt grymma sätt! Kram från Sofia som gärna vill vara hemma och bloggar som Norahsmamma

 7. Maria

  Hej Claudia! Vi är många som älskar att läsa din blogg! Jag är varken småbarnsmamma eller under 40 år😊 Men tycker ändå om att följa dig o din härliga familj! Ödsla ingen energi på dumma kommentarer och det kommer alltid finnas troll som bara hittar fel på alla andra!!!👎🏼 Kram till dig och var stolt över din blogg!😘

 8. Kristin

  Ja har läst bloggar sen det började och jag har börjat ställa mig frågan vad syftet egentligen är. Är det inspiration man söker? Är man nyfiken på andra? Vill man se hur andra ha det? Jämföra sig? Också har en diskussion vuxit fram: att även bloggare har privatliv, utanför bloggen, att allt inte visas. Även diskussionen: detta är mitt liv, tyck inte för mycket. Jag tycker båda diskussionerna är intressanta och följer dem. Själv har jag nog landat i att sociala medier och bloggar påverkar mig negativt. Det är svårt för mig att komma ihåg att det inte är hela bilden /livet som visas. Det blir lätt att jag jämför mig och känner mig sämre. Så onödigt?
  Så jag tänker, och vill så klart uppmanna andra som blir påverkade negativt: att sluta å stänga av. Göra något som ger istället. Diskussionen om jämställdhet och fördelning av f ledighet kan synas, ska synas men kanske finnas på andra ställen i cyberrymden. Till sist vill jag även dela med mig, ifall du som läser den här kommentaren känner att du inte fixar vardagen så bra som denna bloggare av mig upplevs göra : det gör inte jag heller, jag gör mitt bästa, och har givetvis många fina stunder med mina två små, men varje dag känner jag ofta stunder av stress och otillräcklighet, att jag inte räcker till å att de behöver mig samtidigt, livet med två små är inte lätt och ingen har allt alla har vi våra utmaningar,mer eller mindre.

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Tro mig, jag har mina dagar också. Men oftast tycker jag att livet är härligt och magiskt. Och livet som hemmamamma är en dröm för mig. Och jag upprepar för MIG. Men om man inte kan skilja mellan sociala medier och verklighet och mår dåligt av det så håller jag med dig, då ska man nog sluta läsa.

 9. Iman

  Oj, vilken tråkig kommentar. Jag tycker att du gör rätt i att stoppa vissa kommentarer som inte är sanna eller vars enda syfte är att såra. Det finns ingen riktigt fundering eller nyfikenhet i frågan vara osann kritik. Din blogg, dina regler. Jag tycker ändå att du är öppen och ärlig.

 10. Elin

  Hej. Jag gillar din blogg jättemycket, men nu törs jag nog inte kommentera mer. Jag har också ställt frågor av nyfikenhet kring hur ni tänker kring barnens rätt till sin pappa. Inte av elakhet utan nyfikenhet. Men jag vill inte bli uthängd med namn om jag har en fråga, reflektion som inte överensstämmer exakt med blogginlägg andra. Läskigt. Trevlig helg!

  1. Malin

   Jag tror att du misstolkar Claudia lite nu. Jag kommenterar själv här då och då. Ibland håller jag med, ibland inte, precis som när jag pratar med mina väninnor över en fika. Men jag har aldrig upplevt att man inte får tycka olika och diskutera, det brukar tvärtom de flesta bloggare välkomna. Skillnaden här är väl att denna Hanna inte verkar intresserad av att diskutera olika åsikter eller ställa en fråga till Claudia utan hon antar massa saker som hon inte har en aning om. Skriver att hennes döttrar och man är de stora förlorna och att Claudia är respektlös mot sin man. Det är inte olika åsikter utan bara skitsnack. Så jag tror inte alls du ska vara rädd för att kommentera. Har aldrig upplevt något agg mot läsarna på denna blogg, tvärtom!

   1. Hanna

    Jag svarade bara en tidigare kommentar som tyckte samma sak. Varför är den personen inte så hemsk? Claudia har ju själv skrivit om sin rätt att vara ensam hemma med barnen. Jag är nyfiken på hur M ställer sig till det, hur det påverkar deras relation. Eftersom Claudia inte vill svara på det så verkar det nästan som jag trampar på en öm tå. Jag vill föra en diskussion som pekar på att det inte alltid behöver vara mammor som är hemma med barnen om de inte ska gå på förskola. De mammorna som är hemma är varken bättre eller sämre än någon annan mamma. Sen finns det pappor som vill vara hemma också. De glöms bort tycker jag. Att som mamma tro sig ha rätt till att vara hemma ensam tycker jag är fel.

    1. claudiagconcha
     claudiagconcha

     Du har inte trampat på någon öm tå. Du är bara väldigt tröttsam med dina dumma kommentarer. Jag kommer inte att lägga mer energi på dig nu.

  2. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Det är inte alls så det är. Jag tycker om när man tänker olika, däremot är just den fråga så otroligt märklig för mig. Rätten till deras pappa? Den är väl lika självklar hos oss som i alla fungerande familjer. Att jag är hemma med barnen har väl inget med “rätten till pappan” att göra? Vi är ju en familj. Det är väl ingen rätt hit och dit? Tråkigt ord dessutom. Vi är en familj som älskar att umgås alltid, jag är dessutom bloggare och bloggar om mig och barnen och skriver inte så mycket om min älskade man för det är ju dom sagt min blogg.

 11. Angelica

  Alltid finns det någon man irriterar! Jag tycker iaf din blogg är kanon och det är skönt att läsa om någon annan mamma än mig som valt att vara hemma med barnen så länge det bara går! Heja er!

 12. Sanna

  Jag blir riktigt irriterad på denna persons kommentarer av flera anledningar:
  1. Hon har ingen egentlig koll på hur ofta din man spenderar tid med era barn och hur ofta han gör det på tu man hand
  2. Hon har ingen koll på exakta anledningar till varför ni har valt att lägga upp allt som ni har valt att göra (man gör ju såklart det som fungerar bäst för ens egen familj…)
  3. Alla håller inte med om att allt kring barnen ska delas 50/50 – utan föräldrar får följa det som de tror är bäst (jag personligen tror att barnet behöver sin mamma mer under de första 1,5-åren pga biologiska anledningar – och jag skulle ALDRIG välja att göra det som, i min familjs tro, inte är bäst för barnen bara för jämställdhetens skull)
  4. Hon har ingen RÄTT att få veta det heller, och du har INGEN skyldighet att förklara!

   1. Tess

    Jag tror också att barnet är i mer behov av sin mamma de första åren, det handlar ju om biologi.. och de flesta utvecklingspsykologer håller med om detta som är baserat på beprövad erfarenhet. Och även fast man är hemma på heltid med sitt barn innebär väl inte det att man “berövar barnet rätten till pappan” Ni verkar ju ha ett guldläge och barnet får mycket av pappa även på dagtid. Tröttsamt med folk som verkar veta vad som är bäst för någon annan! Tips är att lyssna på poddarna Pampers barnvagnspromenader och kära barn, båda två med den otroligt kompetenta
    Louise Hallin. Mycket aha upplevelser 🙂

 13. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

  Vilken trist kommentar :(. Sen tycker jag det är spännande att folk tror att det som visas i sociala medier är hela sanningen eller sanning? Fel ordval kanske men hela bilden kanske är mer rätt ordval. Jag menar man visar inte allt i en blogg eller i sociala medier. Ens partner kanske inte vill vara en del i ens sociala medieliv heller. Skittråkigt att personen ovan tycker sig ha rätt att kritisera något hen förmodligen har ganska dålig koll på egentligen.

 14. Julia

  Tråkigt att diskussionen spårat ur kring detta. Påhopp är aldrig ok. Jag ber om ursäkt om jag verkade tycka likadant som den person du refererar till ovan. Jag har svarat instämmande i en kommentar av en “Hanna” tidigare. Dock inte en sådan kommentar som den du refererar till. Så tråkigt att man inte får föra en diskussion utan att nättroll ska förstöra. Jag var ute efter diskussionen om mammor och pappor och våra olika/eller lika roller som föräldrar. Likväl som man har olika politiska referensramar så tycker man olika om detta. Men att någon skulle vara en sämre förälder på grund av detta, det köper jag inte. Det är inte acceptabelt. Jag släpper diskussionen och ber om ursäkt om jag också upprört dig Claudia.

 15. Sofia

  Tråkigt att det fått dig upprörd. ingen annan har rätt till att döma hur ni väljer att göra med eran familj. Det är så sjukt vårat samhälle vad sådana här ämnen som tex barn och barnuppfostran mm kan ställa till rabalder, Det är sorgligt! Kan inte alla få göra det som är bäst för de så länge som barnen inte far illa och det vet nog en frisk mamma och pappa bäst om sina barn. Men Du är en stark kvinna! Ta ingen skit! Heja dig!

Annons