Skaffa barn tätt? Skulle jag göra om det? – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Skaffa barn tätt? Skulle jag göra om det?

När jag blev gravid med Celeste så var Chloe bara 11 månader och jag minns att min första tanke var, men…jag hade ju kunnat bli gravid lite tidigare kanske?

Ja, varför jag tänkte så vet jag inte, men jag tror såhär i efterhand att det där första året med barn var så intensivt, det var fyllt med så många förstagångsupplevelser så att det var som att man levde 200 minuter i timmen på något sätt, så när vi blev gravida med Celeste så kändes det för mig som att det hade gått lååång tid sedan jag fick Chloe, haha, jag vet, galenskap.

Celeste var en magisk lyckobonus för oss. Vi var inte sugna på att kliva in i göra-barn-fabriken med planering och allt så vi lät det bli som det var menat att bli och det var ju uppenbarligen väldigt menat ganska snabbt. Vilket jag tackar min lyckliga stjärna för.

Jag får ofta kommentarer och mail av läsare som undrar hur det var att få barn så tätt och om det var jobbigt, om jag skulle göra om det om tiden spolades tillbaka på något sätt.

Jag känner såhär; jag vet inget annat.
Nu fick vi barn med 1 år och 7 månaders mellanrum och det kändes helt perfekt. Det är klart att det var kämpigt ibland under graviditeten, att aldrig kunna sova middag eller ligga och lata sig i soffan så som jag gjorde när jag var gravid med Chloe men samtidigt så gick graviditeten med Celeste väldigt fort just för att Chloe var liten och behövde mycket av min tid…

Avundsjuka behövde vi aldrig tampas med, det var som att Chloe bara gillade läget, som om det aldrig hade varit på något annat sätt än att vi var fyra i familjen, det var väldigt skönt, jag förstår att det måste vara kämpigt att brottas med det när man har en liten nyfödd hemma, så jag tackar den lyckliga stjärnan för det också.

Så jag säger absolut ja, till att skaffa barn tätt och jag skulle absolut göra om det varje dag i veckan.

Och även om det var intensivt den första tiden med två små så är det idag så värt det, när jag ser dom leka med varandra och njuta av varandras sällskap, dom delar leksaker, dom delar garderober (ja, Celeste är snart ikapp Chloe, bara att vika upp lite;)) det är ren kärlek och magi.

Så ja, ja, ja till att få barn tätt 🙂

Om ni vill läsa om kaoset vi upplevde efter första veckan så rekommenderar jag det här inlägget, haha

Puss! / C

Första bilden på Chloe och Celeste tillsammans

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Vår första föddes 22 april 2017 och lillebror är beräknad till 17 maj i år. Vi ville ha hyfsat tätt mellan barnen men hade kanske inte tänkt riiiktigt såhär tätt. Men det är som det är och jag ”slipper” gå tillbaka till jobbet emellan föräldraledigheterna.
  Tänker att de kommer ha väldigt roligt med varandra längre fram.

 2. Marie

  Jag har tätt….. Tur jag gick över tre veckor. Annars hade de knappt vart ett år mellan, nu är de nästan 13 månader mellan mina 💝 möe ensam me barnen, lite jobbigt vid nattningen men de fick bra de me. Å nu har jag en till på snart 9 månader som helsmmas än, å vi vill ha ett syskon tätt. Men de vill sig inte, så vi får väl vänta, provat 4 månader nu men jag får nog sluta amma så kanske de går bättre. Men de blir när de blir ❤️

 3. Ebba

  Det kommer bara skilja 11 månader mellan våra och det var inte planerat någonstans men det är bara att gilla läget helt enkelt 🤣

 4. Hannah

  Vi hsr tre barn med 1,5 år mellan vardera. Sjukt jobbigt när man har spädbarn men oj vad roligt de har nu när trean är drygt två år! Så värt det! Två pojkar och sen kom en liten Vildvittra!

 5. Hannah

  Vi hsr tre barn med 1,5 år mellan vardera. Sjukt jobbigt när man har spädbarn men oj vad roligt de har nu när trean är drygt två år! Så värt det! Två pojkar och sen kom en liten Vildvittra 😅

 6. emelie

  Jag har också två döttrar med 1 år och 7 månader emellan och känner precis som du. Idag är dem 6 och 5, och har alltid haft en sådan glädje av varandra.

 7. Maria

  Jag har en 4 åring, en 19 mån och en 8.5 mån Jag blev gravid när mellansonen var ca 8 veckor. Det var absolut inte meningen, en enda gångs slarv ifrån oss 🙈 Det är 10.5 mån mellan de två sista, det var en tuff tid i början men nu tycker jag det var funkar ganska bra. Mellansonen är kraftigt tillväxt hämmad så han har strl 74 och dottern strl 68 Så dem är väldigt nära varandra. Det bästa av allt är när när de leker och man ser hur kul dem har tillsammans. ❤

  1. Ebba

   Vi kommer ha lika tätt. Hur gör man för att lyckas med tillvaron? Är supernervös! 😱
   Var också ett enda gångs slarv av oss 😔

   1. claudiagconcha
    claudiagconcha

    Nej, det kommer att gå jättebra, det är bara att lägga förväntningarna åt sidan och njuta av kaoset:)!

 8. Karo

  Varje familj gör det som känns bäst och passar dem bäst, Jag tror inte man kan ligga och lata sig i soffan om man har ett större barn där det ska vara aktiviteter, läxläsning och kompisar .Allt är nog vad man gör det till oavsett åldersskillnad på barnen. Och saker förändras mellan syskon över tid. Det är två år mellan min bror o mig och tonåren då var vi som hund o katt. Innan dess var vi framme bästa kompisarna. Så var tid har sitt tror jag.

 9. Andrea

  Har en dotter som var beräknad samma datum som Celeste, men föddes 30/11. Och nu har jag 9 dagar kvar till BF med lillasyster.
  Du är en stor inspirationskälla för mig och jag behövde verkligen det här inlägget just idag! Tack! Och fortsätt vara awesome <3

 10. Sofia Karlsson

  Tänkte också ha barn tätt först men så bestämde vi oss för att flytta till England och utan närmaste familjen till hands känns det fortfarande svårt. Jag trivs med att vara hemma med min dotter men inte på heltid och skulle vi skaffa ett barn till här så skulle jag av ekonomiska skäl behöva vara hemma 3år med det barnet och jag vet inte om jag har det ”i mig” just nu. Min älskade tjej blir 4år i höst så får väl se om jag/vi känner annorlunda när hon börjar skolan i sept.