Saker jag har saknat och saker jag kommer att sakna – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Saker jag har saknat och saker jag kommer att sakna

Det finns ju alltid fördelar och nackdelar med alla platser i världen och när man har varit borta länge och kommer hem så blir det väldigt tydligt vad man har saknat och vad man kommer att sakna. Oftast är det inga livsavgörande saker, mest saker som dyker upp i vardagslivet.

Här är min lista…

Saker jag har saknat med Sverige:

Duschen, i USA har man oftast fast dusch och ingen duschslang…ett i-landsproblem ,en oj vilken skillnad det gör, haha, jag som inte vill tvätta håret varje dag måste duscha med giraffnacke.

Vattnet, man kan dricka kranvattnet i LA men det är inte gott och jag är rädd att det inte är särskilt bra, nu hade vi filter och drack filtrerat kranvatten men det är ju en lyx att kunna dricka vilket kranvatten som helst.

Drickssystemet…i USA är det ett drickssystem som för oss svenskar är lite galet, där räknar alla, frisörer som kioskägare med att man lämnar minst 20% i dricks…gör man inte det så är man lite ohyfsad. 20% blir ganska mycket pengar så jag föredrar att man bakar in dricksen i priset som här, utom på restauranger förstås. Kanske låter snålt men det är mest att det är så lätt att glömma bort det och så blir det dålig stämning…

Kalkonköttbullar till tjejerna. Har inte hittat dom någonstans och det är tjejerna favoriter, hade ju kunnat gör egna men tjejerna vill helst ha dom som finns färdiga.

Svenska snälla tvättmaskiner, i USA känns det som att maskinerna tvättar sönder kläderna, iallafall dom i vår tvättstuga som vi gick till.

Fågelkvitter. Dom svenska fåglarna på vårkvällarna…magi!

Saker jag kommer att sakna med LA:

Palmerna…PALMERNA!

Den stora lekplatsen på stranden…så många timmar som vi kunde spendera där utan att tröttna.

Den vegetariska maten, det finns ett sånt otroligt bra utbud i LA och det är svårt att hitta samma här, det finns men man måste leta lite mer.

Coolness…det finns inget ängsligt bland människorna i LA, iallafall inte bland strandfolket som vi mest hänger med…alla är unika och det uppskattas, ingen tittar ängsligt på den andra och avundsjukan är så pass dold att jag aldrig under 3 månaders samatl med andra mammor och nannys har märkt av det alls. Alla lever livet och njuter av solen och det märks så tydligt på människorna, men nu är det sommar här och då möter man faktisk fler leende människor på gatan. Vi kom hem i rätt tid!

Överlag är det faktiskt härligt att vara hemma, det känns som att det kommer att bli en väldigt bra sommar!

Puss! / Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josse

  Så härligt ert liv varit i LA. Har själv varit där och jag älskar det. Jag undrar bara hur barnen känner för att flytta hem? Om de sagt något speciellt eller hur de liksom fattat att de nu lämnar LA och lägenheten där. När ni packar ihop alla saker och sätter er på flyget. Vore kul att läsa om det 🙂

 2. Sandra

  Skriver under på allt!!! Vi åker till Sverige påsommarlov om två veckor, två dagar efter skolan slutar här (i Chicago). Mina barn tjatar om korv, köttbullar med vitt i (ICAs typ 😂) och jag saknar min dusch, mitt kaffe & leverpastej!

  Vad jag kommer sakna de här 10 veckorna är mexikanska maten, servicen & alla härliga människor!

  Det är ändå fantastiskt att få det bästa från två världar och det är jag så tacksam för. Ha en fin dag… kram S

 3. Petra

  vill bara kommentera maten.. ja… det förstår jag.. för jag saknar utbudet ni har i tex sth när jag är hemma på landsbygden (vänersborg).

 4. Ulrika

  Gå ner till Eida runt hörnet. Nästan allt på menyn är vegetarisk och man får själv addera kött om man vill ha det. Och du, välkommen hem!!

 5. Pernilla

  Er sommar kommer bli fantastisk.. på vilken plats ni än kommer befinna er , Bara ni får vara tillsammans .

 6. Andrea

  Haha! Det dröjde till slutet på stycket om dricksen innan jag fattade att du inte pratar om dricka kranvatten. Läste dricksystemet och tänkte herregud är det sådan vattenbrist att frisören tar 20 % extra?! Haha!

Annons