Såhär fotar du mat – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Såhär fotar du mat

I annossamarbete med HMD Global

I fredags var jag på en väldigt inspirerande lunch!
Det var en lunch där vi delvis blev introducerade för nya Nokia 7 plus, samtidigt som vi fick en crashcourse i vad man ska tänka på när man fotar mat för att det ska bli så snyggt som möjligt, killen som hade kursen heter Oliver Jansson och har ett riktigt snyggt matkonto på Instagram som heter @sthlmfoodie, kolla in det för väldigt smarrig inspo.

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av dom tipsen som jag lyckades snappa upp medan jag lärde känna den nya Nokia telefonen, det är ju aldrig helt lätt när man som jag fotar massor och är van vid dom apparaterna man vanligtvis använder.men jag lyckades nog ta in det mesta iallafall…

Ljuset
Dagsljus. Det är det enda sättet att verkligen få färgerna att bli så fina som dom är. Ingen ljussättning kan göra matbilder så fina som riktigt dagsljus. Så ät fina rätter på dagen och ta bilder vid fönstret eller ute, haha. Men INTE i direkt solljus, så i fönstret utan att solen ligger på är perfekt.

Motiv
Om maträtterna är byggda på höjden så är det absolut bästa att ta bilden från sidan, är det däremot en plattare rätt som brer ut sig över tallriken så är det finast att ta bilden ovanifrån.

Kamera
Jag, precis som Oliver använde mest mobiltelefon som kamera och det funkar ju hur bra som helast om du har en mobil med bra kamera.

Stabilitet
En sak man ska tänka på är att hålla kameran så stilla som möjligt när man fotar så man inte får en blurrig bild, för även om man kan ljusa upp bilder i efterhand så är det betydligt svårare att göra en blurrig bild skarp.

Fyra tips…ganska självklara men ändå lätta att glömma bort.

Följer ni några fina matkonton på Instagram?

Tack för en väldigt trevlig lunch Nokia och härligt att hänga med er igen Angelica och Jessica!

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sarah

    Haha. Jag är nog lite sämst på det där med att fota mat. Jag har inte fattat grejen. Inte alls faktiskt. Jag äter nog hellre min mat varm än att få ett snyggt foto. Men det verkar bara vara jag nuförtiden som tänker så.
    Älskar att läsa bloggar med mat iofs, men mest för att jag behöver recepten 🤔

Annons