När kan man börja gå på bio med barn? – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

När kan man börja gå på bio med barn?

Vi går mycket på bio, men en filmskapare till pappa och en skådespelande mamma så blir det så. Under bebistiden blev det inte mycket bio för mig så nu när vi kan gå med barnen så älskar jag det, även om det är barnfilmer.

Jag får ofta frågan angående när man kan börja gå på bio med barn och mitt svar på det är att man nog får testa sig fram. Givetvis måste ju filmen vara barnvänlig men sen vet man ju inte hur barnen reagerar på mörkret, ljudet, och sen i dom flesta filmer så finns det något lite småläskigt parti.

Vi tog med Celeste första gången på bio när hon var ca 1,5 år, då såg vi Anna och Långa Farbrorn, barnfilm som visades på bio en söndag. Sedan dess har vi sett, Biet Maya, Transylvania 3 och idag såg vi SmallFoot.

Celeste älskar det. Någon gång säger hon -Läskigt! Då håller jag handen för hennes ögon och sen blir det bra. Jag har aldrig märkt att det påverkat henne efteråt.

SmallFoot kan jag verkligen rekommendera! Vi tyckte jättemycket om den! Fin musik och en fin berättelse. Jag har verkligen blivit ett fan av tecknat.

När började era gå på bio?

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. C

    Vi började vid 1.5 år. Men har bara varit på knattebio med korta filmer. Ser mer film hemma, men det är svårt att hålla myrorna i byxorna i schack längre än 30-40 minuter 🙂 barnen har än så länge inte tyckt att något är läskigt (tänker själv på tex snömonstret i frozen)..mysigt med höst och film!

  2. Sofia

    Min fyra åring tycker mycket är för läskigt med vanliga serier hemma så ingen bio i mörkret än! Kanske i vinter när det ska komma ut en Pettson o Findus film

  3. Monica M. B

    Jag har inga barn, men jag var på bio innan jag började skolan(sju år den gången(Norge). Tittade på Smurfarna tillsammans med min kusin som var året yngre, min faster o farmor också tror jag. En anna gång(innan jag började i skolan det med) var jag på bio tillsammans med några av barnen i gatan(bio på landet). Vi tittade på norska utgåvan av Björnligaen(Olsenbanden). Tyckte det var lite äkligt då dom hittade et skelet i en vägg(dom trodde det var den tredje i liagen). Det drömde jag om tror jag, men om det var samma natten minns jag inte. Det här har inte med bio att göra, men saker som är lite läskiga/skumla; precis där jag bodde när jag var barn var det en affär som sålde båtar. Och en eftermiddag började brinna. Jag satt o skulle äta middag, men måtte gå o lägga mig da jag blev kvalm(norska för at må illa). Verkligheten var värre enn movien.