Mors Dag / En orättvis dag – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Mors Dag / En orättvis dag

Mors Dag!

Grattis till alla underbara, starka fantastiska kvinnor därute som vaggat sig igenom nätter, gråtit sig igenom hormonstormar, gått upp 20 kilo för att bära bebis, fått vara lyckligast i världen, känt sig ensammast i världen, skjutsat till aktiviteter, offrat egentid, gråtit av oro, gråtit av glädje. Grattis till alla oss som är mammor. Idag är det vår dag.

Men det är också någonting som stinger till i mitt hjärta den här dagen. Det är något som gör att jag inte kan le med hela ansiktet, något som gör att det någonstans känns som att skrattet fastnar i halsen. Som att jag vill fira men ändå inte. Tanken på de som ofrivilligt inte fått barn. Alla vill inte ha barn. Men dom som vill och av någon anledning inte kan. Dom går mina tankar till idag. Det finns en orättvisa i den här dagen.
.För mig är ju varje dag mors dag. Jag är mamma varje dag. Från den 5:e april i år och resten av mitt liv. Och det är en obeskrivlig lyx.

Vår resa till att vi fick Chloe var inte problemfri. Längtan och planering och längtan och planering. Som jag längtade. Jag kunde se mammor med deras bebisar och känna i hela min kropp hur jag längtade. Hur livet var så långt ifrån fulländat utan bebis och ju större längtan växte sig desto större blev ju självklart oron att inte få leva med barn.

Men idag är jag mamma. Och jag är så otroligt lycklig för det. Varenda sekund njuter jag av att vara mamma. Jag ser det som en ynnest att få den här chansen i livet. Det är dessvärre inte alla som får uppleva det.
Nu är jag den personen som min mamma var för mig. Personen som försöker göra sitt bästa för en annan liten människas tillvaro. Min mamma gjorde alltid sitt bästa. Även om jag inte alltid trodde det som jobbig tonåring eller upprorisk dotter. Men nu vet jag. Jag kommer alltid att göra mitt bästa. Ibland kommer jag att lyckas och ibland kommer jag att misslyckas. Men jag ska alltid göra mitt bästa.

Vi gör ju alla gör vårt bästa. Och därför är vi värda att firas idag. Men vi får inte glömma att vara tacksamma och ödmjuka inför livet. Jag bugar och bockar och tackar. Tack för att jag fick bli din mamma Chloe!
IMG_8177

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lena

    Det här var SÅ fint skrivet! Det är en lyx att få vara mamma. Jag är så tacksam över min lilla flicka varje dag. Skrik, bebisbajs och bebisspya på kläderna men jag älskar varje minut.

  2. Ann-charlotte edström

    så fint skrivit! Verkligen sant. Alltid roligt att läsa om dej o din familj. Kram lotta

  3. Kristina K

    Så fint skrivet. Det är verkligen en märklig dag med blandade känslor. Lycka över att ha en mamma att fira. Lycka över att själv vara mamma. Sorg över tanken på de som så gärna vill bli firade, men av olika anledningar inte blir det. Och för de som så gärna vill fira sin mamma, men inte längre har någon mamma att fira.