Min morgonrutin – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Min morgonrutin

En av dom allra bästa sakerna med att fylla år, alltid, oavsett om det är jämnt eller inte är att det är en chans för mig att se över mina rutiner, eller chansen har jag alltid men jag tar den inte riktigt och när jag då fyller år så ser jag över alla vanor och rutiner och gör ändringar där jag tycker att det behövs.

En av dom sakerna var min morgonrutin. Dels så håller jag på och läser en bok (tips om den kommer snart!) som är väldigt inspirerande om just morgonrutiner, men sen har jag även känt att jag behöver ändra på något. Mina morgnar har på senare tid bara flutit ut i ingenting…eller nej, det är inte helt sant, jag har ju världens mysigaste morgnar med barnen, fullkomligt älskar dom. Vi äter frukost och tiotal på morgontv, frukosten övergår ofta i lek eller pyssel innan vi gör oss iordning för dagen…me jag har saknat något. En ännu tydligare struktur. Jag är ju nästintill besatt av strukturer, det är strukturer i livet som är nyckeln till dels enkelhet men även lycka, haha, det kanske låter knasigt  men jag lovar att några av er förstår precis vad jag menar, haha.,.

Så; vad ska förändras?

Den stora förändringen är när jag går upp.
Som det är nu så går jag upp när tjejerna vaknar. Det har funkat jättebra länge. Men nu sover tjejerna ibland till 8 och eftersom jag har insett att jag mår som bäst omtag sover max 6 1/2 timme så blir det oftast förlägne för mig att sova till 8. Jag blir segare då, tröttare, konstigt nog.

Så från och med nu ska jag alltid gå och lägga mig 00 och sen ställa klockan på 06.30. Jag gjorde det imorse och det var verkligen helt underbart. Då fick jag en hel timme innan barnen vaknade. En superproduktiv timme. Jag handskrivna ett blogginlägg, svara på 10 mail och jobba med Pocci Pocci, och precis  när jag hade skickat iväg det sista mailet så vaknade Celeste och jag kröp ner i sängen och gosade med henne. Helt perfekt!

Så det är min nyamorgonrutin:
En timmes jobb på morgonen (beroende på när tjejerna vaknar förstås)
Tjejerna vaknar.
10-15 min gos i sängen.
Upp och sätta på morgontv och göra frukost.
Äta frukost tillsammans.
Göra iordning tjejerna för dagen.
Göra mig själv iordning (ger mig själv ca 15 min ,haha, med dusch) medan tjejerna leker.
Ev.laga lunch som jag tar med.
(Resten av skötväskan är packad sedan dagen innan)
Gå ut på dagens äventyr…

Upp 6.30 och ut ca 10.

Min nya start på dagen!

Vad har ni för morgonrutiner? Jag vill gärna veta!

Puss! / C

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carina

  Då jag har äldre barn (tweens) så brukar en vanlig morgon se ut som : min klocka ringer 6:30,kliver direkt upp & ut med hunden. Kommer in,brygger kaffe. Går sedan upp på övervåningen & tvättar ansiktet,ungefär där & då ringer deras alarm (mellan 6:45-6:50). Blir full rulle med 3 tweens med ansiktsrutiner medans jag dukar upp frukost. Tjafsar med äldsta på 14år som aldrig vill äta på morgonen. Ser till att alla plockat i läxor,gympakläder,plockar av bordet. Sminkar & klär mig själv. 07:50 är vi ut genom dörren allihopa. Tjejerna cyklar till skolan & jag skjutsar hunden till hunddagis. Är på jobbet 8:30 & dagen börjar 😊

 2. Catrin

  Min son på 20 månader vaknar 5.30-6 tiden. Mysa lite och äta frukost. Vi tar en morgon promenad ca 30 min med hunden och barnvagn. Leker i trädgården..hälsar på lammen.. mellis 8.30-9
  Mera lek och bus eller någon annan aktivitet. Lagar mat vid 10.30 sen lunch vid 11…
  Vilar sedan lunch vid 11.30…..ca en och en halv timme…
  Det är våra morgon rutiner…
  Om vi åker bort gör vi det oftast efter lunch vilan…

 3. Jennie

  Numera så sover vi ganska länge eftersom mina killar börjar bli stora – halv åtta, halv nio. Sen blir det morgon-tv och iPad innan jag dukar fram frukost vid halv tio. Sen ramlar gärna killarna och mannen ner i soffan igen och vi kanske är klara vid elva om jag har tur. Får lite lätt panik haha och det känns som att hela dagen försvinner. Vi har varit vid badet tolv, halv ett hela sommaren. Helt sjukt men också väldigt skönt. Jag behöver lära mig att ta det lugnt och inte göra något, jag är inte så bra på det!

  Snart börjar jobb igen för oss efter åtta veckors sommarlov och då tror jag att jag ska lägga schema från 7:30. Alltså upp 6:30, lite morgon-tv och fixa barnen + mig själv sen till fritids och frukost för killarna. Jag tar nåt snabbt vid datorn och sen kaffe vid tio rasten.

  Nu blev det världens längsta kommentar – jag som aldrig kommenterar haha.. Grattis i efterskott med Claudia. Tycker om din blogg! Kram

Annons