Min guide till Los Angeles – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Min guide till Los Angeles

Sen vi började hänga här i Los Angeles så får jag ca tre frågor om dagen via meddelanden eller mail med frågor som rör Los Angeles. Alldeles rimligt såklart eftersom vi bor här nu (typ), men problemet är att jag inte hinner svara på alla, så nu skriver jag det här inlägget med svar på alla dom frågor som dyker upp så kan jag alltid slänga in en länk till dom som frågar se. Bra va!

Då kör vi!

Vi ska åka till Los Angeles hela familjen, var ska man bo?
Jag har inte bott på alla ställen i Los Angeles, några olika har det blivit genom åren men vi har alltid hållit oss nära Santa Monica, och det är även Santa Monica som jag skulle rekommendera till en barnfamilj.
I Santa Monica har du nära till havet, flera parker, lekplatser, bra fik och restauranger, butiker, i Santa Monica finns allt. Det är även bra med kollektivtrafik här, massor av bussar men numera även en tunnelbana som går ända från Long Beach till DownTown LA. Just nu bor vi på gränsen mellan Venice och Marina Del Rey men det är längs vattnet och hela den vägen från Santa Monica bort till Marina Del Rey är bra område för familjer.

Hur ska man bo om man åker till Los Angeles med familjen?
Det är dyrt i Los Angeles, oavsett hur man väljer att bo så är det ganska dyrt, men det är ju såklart värt det! Haha. Men om man kommer som familj så skulle jag rekommendera AirBnb eller kolla Booking och liknande sidor efter lägenhet att hyra.
Hotell är väldigt dyrt och min erfarenhet är att man vill iallafall kunna iallafall göra gröt eller välling hemma. Sen tycker jag att det blir för litet att bo i ett hotellrum.
Jag skulle rekommendera att man kanske hyr ett hus tillsammans med en annan familj, det kan nog bli det billigaste och bästa alternativet.
Vi har ett årskontrakt på en hyresrätt här.

När ska man åka? Vilken tid på året?
It´s always sunny in California. Det är därför vi älskar att vara här. Men sommaren är väldigt varm, juli/aug är lite i det varmaste laget för min del personligen, framförallt om du reser med barn. Men resten av året är underbart. Vi var ju här över julö förra året och det var underbara dagar, som svensk sommar (ja, inte som årets, haha) mellan 18-25 garder varje dag.
En sak man ska tänka på om man vill ägna just i Santa Monica är att i maj och juni kan det vara molnigt, det kallas för May Grey och June Gloom, då är det inte molnigt i Hollywood utan just här nere vid kusten, jag klagar inte eftersom barnen tycker att det är skönt men det kan vara bra att veta.

Ska man hyra bil?
Det verkar som att många tror att man ALLTID måste ha bil här, och visst ska du åka mellan Santa Monica och Hollywood Hills varje dag så måste du ha bil men om du som vi rör dig mest där du bor så behöver du inte alls ha bil. Tidigare gånger när vi ha varit höär har vi alltid haft en hyrbil men den här gången struntade vi i det. För även om den bara kostade ca 270 kronor om dagen så är det väldigt onödigt om man inte använder den. Så den här gången hyr vi 24 timmar här och där istället och då utnyttjar vi den verkligen till max. Det är då jag åker och shoppar på Target klockan 23 på kvällen (ja, det är öppet då!)
Elscootrar finns att hyra på gatan via en app, för ca 1 dollar, sen betalar du per minut, det är superbilligt, tror Manuel åkte från oss till Santa Monica, ca 15 min, för ca 15 kronor om ens det.
Sen kan man cykla här, jag är nojjig att cykla med barnen men många cyklar och man kan hyra cyklar överallt. Så absolut, man behöver bil här men inte varje dag.

Är det dyrt med mat?

Som i Sverige ungefär, både i mataffären och på restaurang, kanske något dyrare men inte mycket. Om man däremot vill handla extra bra mat på t.ex Whole Foods där varenda grej är organisk då får man betala lite mer, men personligen tycker jag att det är värt det. Speciellt till barnen.

Vad ska man hitta på med barnen?

Jag har sedan dag 1 då vi kom hit med båda barnen tänkt att vi bor här, så jag har kollat upp Öppna Förskolor (funkar inte som hemma, här betalar man per gång), bibliotek, olika lekplatser och andra aktiviteter att göra på en daglig basis. jag tycker att det är det roligaste sättet att upptäcka en ny stad tillsammans med barnen.
Men sen finns såklart nöjesparkerna här och dom är ju fantastiska och väääldigt dyra.
Vi har firat tjejernas födelsedagar på Disneyland och det har ju varit väldigt uppskattat.
Men den här resan så köpte vi årskort på Santa Monica Pier, det känns som ett billigt men väldigt bra och nära alternativ om man vill åka lite karuseller och spela på chokladhjul.

Vad får man inte missa att göra?

Leva! Los Angeles har alltid för mig varit en stad man lever i. Här skapar man en skön vardag snabbt och jag tycker inte att man behöver tänka att man ska göra saker hela tiden (nu riktar jag mig till småbarnsföräldrar), som sagt, att åka bil går bra men det är ofta köer och det är iallafall något som jag försöker undvika med barnen. Så gå till lekplatsen, köp en god kaffe på vägen, njut av palmerna och dom positiva människorna och lev!

Hur flyger man billigast?

Vi flyger ju alltid från antingen Stockholm eller Köpenhamn och jag tror att det är Norwegian vi alltid har flugit billigast med, däremot har dom inte internet på planet vilket gör det lite segare. SAS har vi också hittat billiga resor med, dom brukar ha kampanjer som är väldigt bra, och dom har internet, haha, som om det spelar så stor roll med småbarn…

Har ni några fler frågor ni kommer på så fråga gärna här bland kommentarerna så gör jag ett till gäng svar i en “del 2”.

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin Kårdal

  Åh, har bokat resa till Lis Angeles i april och samlar nu inspiration till saker att göra. Jag är väldigt matintresserad, så restaurangbesök är viktigt för mig. Bra restaurangbesök vill säga. Vad kan du rekommendera? Gärna asiatiskt. Kram

 2. Maria

  Jag tycker det är så tråkigt att du aldrig svarar på kommentarer 🙁 vi är till exempel många som undrat flera gånger hur ni kan bo i USA och hyra en lägenhet när ni inte är Amerika ska medborgare? Vore kul om du svarade någon gång! 🙂

 3. Carina

  Kul med en liten guide. Vad/vart skulle du rekommendera att bo för en familj med 2 vuxna & 3 tonårsbarn runt LA? Sista vi var där var i juni under ”june gloom” & ja var en hel del grått nere vid marina del Rey där vi bodde. Älskar att följa er ”over there” 🤗

 4. Jessica

  Jag undrar vilket visum ni åker på? Är det forfarande turistvisum eller finns det något annat alternativ att söka när ni är där så ofta och länge?

  1. Maria

   Det undrar jag med? Som turist får du ju vanligtvis inte skriva kontrakt på lägenhet iaf? Ni är väl inte amerikanska medborgare?

Annons