Måste man fira påsk? – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Måste man fira påsk?

Jag har fått några frågor om hur vi ska fira påsk.

Hur man firar påsk i USA?

Firar man överhuvudtaget?

Jag är inte helt säker på hur traditionerna är här men jag har sett påskpynt i affärerna så något typ av firande är det absolut, däremot pratas det inte så mycket om det så jag vet inte riktigt. Jag tror inte att man ger varandra påskägg här och smågodis är ju inte någon stor grej så det säljs inte sånt heller. Jag tror att man gör små korgar med godis och presenter, det verkar som att det är grejen.

Jag tycker påsken är en knepig högtid, jättemysigt med att vara ledig och umgås med familj men allt pynt och pyssel och ännu en tid då man gärna ska konsumera saker som man bara använder en kort tid….det har jag så svårt för.

Vi har inte påskpyntat alls här hemma, jag har ju som sagt så svårt att åka till butiken och köpa små kaniner och ägg och kycklingar i porslin som jag sen ska göra mig av med efter några dagar. Så någon “påskfeeling” blir det inte här hemma.

Och påskafton då?

Jag vet faktiskt inte…jag tänker att vi ska måla ägg och kanske att jag ska köpa varsina påskpresenter till tjejerna som vi kan gömma här utanför där vi bor, det är ju en massa gångvägar och palmer så där skulle vi kunna leta. Men det blir typ det.

Åh, det är så svårt tycker jag. För jag känner att jag får lite dåligt samvete…Man kanske borde fira alla högtider nu när man har barn, traditioner kanske är viktiga…jag vet inte? Sen blir det ju ännu knepigare när man inte är runt storfamiljen för då blir det upp till oss, hemma kan man alltid gå hem till någon annan som köper porslinskycklingar och påskris, haha.

Hur gör ni?
Firar ni påsk?
Hur tänker ni kring traditioner och barn?

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Vi gjorde vår egen påsk 😁 Istället för släktmiddag, blev det familjemys hemma ☺️ Ägg och påskbord, blev till grillning i trädgården. Påskpynteri blev till långpromenader med vagnen 😍 Det enda ”påskiga” hos oss var de stora barnens äggjakt (där jag gömt varsitt godisägg och de letar och frågar ”fågel, fisk eller mittemellan?” 😁) samt lillebrors (tvångs-😜) utklädnad till urgullig påskhare (som fotades och skickades som påskhälsning till mormor, farmor…) 😁 Imorgon fortsätter vi påsken med en tapaskväll hemma (också allas favorit) 👌🏼😁 Så gör vi. Jag känner inget påsktvång. Känner mig istället väldigt fri som gör som vi i vår familj vill ☺️😍❤️ Hoppas att er påsk också blev mysig! Kram 🌷🐥

 2. Anna

  Vi gjorde vår egen påsk 😁 Istället för släktmiddag, blev det familjemys hemma ☺️ Ägg och påskbord, blev till grillning i trädgården. Påskpynteri blev till långpromenader med vagnen 😍 Det enda ”påskiga” hos oss var de stora barnens äggjakt (där jag gömt varsitt godisägg och de letar och frågar ”fågel, fisk eller mittemellan?” 😁) samt lillebrors (tvångs-😜) utklädnad till urgullig påskhare (som fotades och skickades som påskhälsning till mormor, farmor…) 😁 Imorgon fortsätter vi påsken med en tapaskväll (också allas favorit) 👌🏼😁 Så gör vi. Jag känner inget påsktvång. Känner mig istället väldigt fri som gör som vi i vår familj vill ☺️😍❤️ Hoppas att er påsk också blev mysig! Kram 🌷🐥

 3. Jennie Petersson

  Vi firar inte påsk eftersom vi inte är kristna. Dock är det trevligt med traditioner och jag minns hur roligt jag tyckte det var att leta påskägg som liten. Vi pyntar inget men traditionen att leta ägg tänkte jag föra vidare – inte med godis dock, mer som skattjakt. Det känns viktigt att skapa traditioner som vi i familjen gör och som sekulariserad får det bli sådant som inte är kopplade till religion, mer åt firande av livet. Nu på våren när snön smälter passar ju ägg som symbol för livet, midsommar fungerar bra med dans, hösten med att ta in löv/leka mycket ute och vintern med att träffas, presenter till barnen och god mat.

 4. Karo

  För mig är påsken en tid för eftertanke och gemenskap. Det är den kristna kyrkans största högtid på hela året, på påskdagen brukar vi gå i kyrkan. Sen blir det påskägg och lite pynt också.

 5. Mia

  Vi är här på semester och har tänkt att åka in till Venice på påskafton. De har gratis Egg Hunt för barn i åldrarna 1-10. Mina barn är dock
  för stora 12 o 14. Bara mysigt att titta på
  folk tycker vi. Kolla in program på visitveniceca.com om ni har lust. Dina tjejer skulle säkert älska det. Glad Påsk!

   1. Mia

    Det är vid Venice beach and recreation park and muscle beach gym. För barn 3 år och yngre kl 10:30. Önskar min barn var yngre😟. Kram

 6. Jess

  Hej
  Vill börja med att tala om att det är mysigt att få följa med på er resa i livet.
  Du känns som en tjej som kan ta en fråga, så jag undrar lite hur du tänker med fredags buketten som måste kastats efter ett par dagar eller en vecka. För mig är det lite samma sak i så fall som att kasta påskdekoration. Bara nyfiken på hur du tänker?

  Kram J

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Bra fråga. Dels så blir jag lycklig av blommor och det blir jag inte av påskpynt, sen vissnar ju blommor och det blir naturligt att slänga och det är ju inte samma sak med påskpynt:) Kram!

 7. Evelina

  Vi sätter fjädrar i ris, tjejerna får klä ut sig och vi äter mat. Jag har aldrigt tänkt på varför vi firar, alltså “på riktit”. Men det har jag fått förklarat för mig nu. Sofia har sett en film om påsken i skolan och hon har tusen frågor – som jag inte kan svara på 😉 Ja ja. Sill – älskare som jag är, ser jag fram emot påsk -middagen på lördag! Ha det bra, kram!

 8. Sofia Karlsson

  Älskar alla högtider, pynt och pyssel! Köper inte så mycket saker till påsk, men godis och någon bok brukar min tjej få 👍🏽

 9. Malin

  För det mesta är vi k fjällen över påsk. Och ibland på landstället. Vi gör påskris tillsammans med barnen. Sen har de gjort påskpyssel i förskolan och skolan. Äter påsklunch och någon av våra mammor brukar ordna äggjakt till barnen. Traditionellt och okomplicerat. Det blir ju vad man gör det till.

 10. Mary

  Vi har påskris i en vas och pyntar med fjädrar. Sen har barnen gjort kycklingar och målat påskbrev i förskolan. Men nej annars firar vi inte. Vi ska tex åka till min morbror imorgon och äta thaimat och fira mina morföräldrar som firar 50årig bröllopsdag 😄 så det blir vårat påskfirande!