Konsten att flyga långt med bebis – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Konsten att flyga långt med bebis

Nu har vi ju gjort två ganska långa resor med Chloe, första till New York, 8 timmars flyg och nu till Los Angeles, totalt 13 timmar på flyg, så jag tycker att jag börjar få lite koll på do´s and dont´s och självklart ska jag dela med mig för jag vet exakt hur stressad man kan känna sig inför att ge sig iväg med en oberäknelig bebis, för hur mycket vi än tror att vi känner våra gulliga bebisar så kan dom förvandlas till något helt annat när man är på 10000 meters höjd.

Resan
Det är väldigt smidigt om man bokar ett flyg som flyger över natten, det gjorde vi till New York och det resulterade i att Chloe sov 6 av 8 timmar dit och hela vägen hem. Väldigt skönt och smidigt.

Nu till LA flög vi dagtid, det resulterade ju i endast 3-4 timmars sömn av 13 men det gick helt ok ändå.

Det man alltid ska försöka göra är att vara i tid på flygplatsen och flirta till sig så bra platser som möjligt, när vi åkte hit fick vi 4 platser för oss själva. LYX!

Att ta med
Snacks
Snacks, snacks och åter snacks, gärna små saker som dom kan pilla med. Jag köpte bl.a såna där torkade fruktstänger som jag kunde bryta i små minibitar och lägga ut på en tidning, det kunde hon pilla med länge. Sen hade jag med några klämmisar men jag tror bara hon fick i sig en. Sen tyckte hon att det var spännande att pilla i min flygplansmat och hon fick även ett eget bröd, vilket hon såg som en riktig vinst.

Vatten
På samma sätt som vi ska dricka mycket i luften så är det viktigt at barnen gör det, så glöm inte vatten, det finns ju alltid att köpa men det kan vara onödigt dyrt.

Mat
Vi hade med tre burkar men använde bara en, dom var jättesnälla och när man bad dom i personalen att värma så gjorde dom det, men det tog ca 30 min, så ha lite framförhållning så att ni inte sitter med en jättehungrig bebis.

Näsdroppar
Första gångerna vi flög hade jag alltid näsdroppar på Chloe i förebyggande syfte, nu gillar Chloe inte alls att få näsdroppar så jag gör det inte bara sådär, men det är ett måste att ha med ifall det blir problem vid landning.

iPad
Jag vet, jag vet…men tro mig, en iPad eller någon annan platte kommer att rädda er något otroligt mycket på en sån här långresa. Manuel laddade paddan med Biet Maya, Daniel Tiger och Babblarna och det räddade flera timmar.

Blöjor
Vi hade med oss 9 blöjor på totalt  15 timmars resa och det var precis så att det räckte. Ta inte med för få!

Filt
Finns oftast på planet vid långresor men det kan vara bra att ta med.

Att göra på planet

Amma
eller ge ersättning vid start och landning, det förhindrar dom små från att få lock för öronen, eller det underlättar åtminstone.

Upp och gå
Innan dom själva tröttnar så är det klokt att gå upp och gå (om bebisen nu går såklart;)). Vi tog några varv runt bakre raden och tillbaka då och då. Chloe hälsade på alla och ville gärna klappa på alla som vi gick förbi:).

Byt aktivitet
Hitta på olika saker, titta på film, rita, läsa en bok, äta lite snacks, sjunga några sånger.

Att tänka på
Stressa inte upp er!
Ta resan som den kommer, stressa inte upp er innan för att det kommer att bli kaos. Det kan bli kaos och då tar vi det då, men det kan också gå väldigt smidigt och då är det inga problem.

Jetlag
Det här kommer ju först när ni väl har landat men det påverkade oss så mycket så jag vill bara skriva om det, för oss tog det fem dagar att hamna rätt, vi går fortfarande och lägger oss tidigare än vanligt men vi går upp som hemma nu, vid 7. Men som sagt, det tog fem dagar att komma in i det och det har varit upp och nervända världen och det måste man räkna med så att man inte har förväntningarna att det ska gå jättesmidigt för det gör det inte alltid, och jetlagen påverkar även humöret på dom små…dom blir lite tröttare och gnälligare än vanligt, det behöver inte bli så men det kan vara bra att ha med i tanken.

Ut och res! Det är underbart! Och det finns ingenting att oroa sig för, bebisar kan skrika på plan, ingen kommer att bli galen för det, utan då tar man bara ett djupt andetag och ler mot folket:)

 Såhär sov Chloe på planet på vägen hit, så lyxigt att få fyra säten!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evelina

    Åh ett helt inlägg på min fråga, tack för tipsen! Ska gå igenom allt i för resan snart och packa lite fler blöjor ☺ Hoppas dock att hon kommer sova då vi åker tidigt på morgonen. Ha en bra dag!!