Konsten att behålla semesterkärleken i relationen – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Konsten att behålla semesterkärleken i relationen

Sommaren är officiellt slut och även om vi just nu befinner oss i LA och solen fortsätter skina, palmerna vaja och poolen rengörs varje dag så är ändå hösten här, jobben blir fler och vardagen kickar in, kanske inte riktigt lika brutalt som om vi hade varit hemma i Sverige men ändå.

Jag har läst lite överallt och sett relationsexperter prata om det på tv…att skilsmässorna ökar när hösten kommer. Varför då, tänker jag? Är det för att kylan kommer och vardagspusslet äter upp oss. Det måste det ju vara? För vissa så dör livet lite?

Men då måste man ju kunna skapa ett recept för hur man ska försöka behålla den där semesterkänslan även när det är dags att fylla kalendern med viktiga to do´s. Oc hur gör man det?

Vad är det man gör på sommaren som man inte gör på hösten?

Jag tror spontaniteten är det första och största som försvinner när semestern är slut, den där lilla extra guldkanten på livet, nu blir det inga spontana sena kvällar mitt i veckan, inga spontana glassar framför en film när barnen har somnat, inga spontana utflykter i veckan, inga spontana grillningar…spontaniteten får inte plats i livspusslet. Tyvärr…

Men låt den få lite plats!

*Skippa morgonträningen och dra ut familjen tidigt på en utefrukost mitt i veckan.
*Spela kort med din partner på balkongen efter nattning inlindade i filtar om det är kallt, har ni ingen balkong så sätt er på golvet och få picknick känsla.
*Hämta tidigare på förskolan och åk till ett badhus.
*Titta tillsammans på bilder från semestern och återupplev.
*Boka spontanmiddag med vänner och köp med pizza.
*Ta kvällspromenader innan nattning.

Kom gärna med egna förslag här bland kommentarerna!

Jag tror iallafall att det här kan vara en bra grej, kanske inte en lösning om det har gått så långt så att man pratar om skilsmässa men om man bara känner att höstpeppen har blivit höstdepp och man saknar semesterpirret. Då tror jag på att spela ett finns i sjön på en filt med tända ljus.

Känner ni höstpepp eller höstdepp i er relation?

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra

    Jättebra tips, som tyvärr funkar bäst när barnen är små… När dom är lite äldre är det svårare att få till det på tu man hand o det är rätt mkt hämtningar o lämningar även om man går i hop några föräldrar med körschema.. I alla fall om man är mån om att barnen ska ha en idrott eller liknande.. Men viktigt att få egen tid.. Mitt tips är att träna i hop.

Annons