Jag har tappat det helt – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Jag har tappat det helt

Jag vet inte vad som har hänt med mig, jag är så galet godissugen hela tiden…det slinker med lite godis varje gång jag är och handlar och jag gillar det inte. Nu räcker det. Nu när jag sitter här och skriver så känner jag mig faktiskt lite besviken på mig själv…jag har ju ätit så sunt majoriteten av de senaste åren men nu är jag inne i ett godisråtteträsk…usch.

Och inga missförstånd nu…det här har ingenting med bantning att göra, absolut inte, det är mer att jag gillar inte att äta skit, för det är ju faktiskt vad smågodis är, det finns ju inte en endaste liten sak i den här skålen som är något man behöver eller egentligen mår bra av förutom i stunden.

Nej, nu räcker det. Nu blir det den här skålan (ja, jag ska ha allt själv…haha) och sen pausar jag. Jag måste.
Jag vill inte vara beroende av socker på det här sättet, för lite så känns det. Efter jag har nattat och ska jobba så är det som att jag måste ha socker för att ens orka tänka. Det beroendet omvandlar jag hellre till finkaffe, för det här är inte hållbart.

Hur gör ni andra när ni har nattat och man kommer upp helt trötta? Hur piggar ni på er?

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carro

  Kanske i grunden lite vätskebrist pga värmen? Jag kan missta vätskebehov för sötsug ibland. Brukar testa att dricka två glas vatten när jag känner så och oftast går det över.

 2. Maja

  Jag kan göra ”yoghurtglass” mixa turkisk yoghurt med frusna bär, favoriterna här är hallon/mango – mycket gott och stillar sötsuget 👌

 3. Emelie

  Usch ja! Hamna i sockerträsket är inte roligt…ibland borstar jag tänderna när barnen gör det på kvällen,då blir jag inte lika intresserad av att äta nåt mer när vi har lagt dom…konstigt nog. 70% choklad blir det ibland…kan också tipsa om tweeks godis. Naturliga ingredienser och 95% min ses socker…gott tycker jag😊 Trevlig kväll!

 4. Carolina

  Kan det vara att du lagt om kosten? Jag vet av egen erfarenhet att jag blev extremt sugen när jag ätit veganskt ett tag. Hade vitaminbrist

 5. Hanna

  Vi har låtit vår son somna själv sedan han var ca 8 månader (vi märkte att han bara blev pigg och busig av att ha mig eller sin pappa i sovrummet när han skulle sova). Därför blir jag aldrig sömnig vid ”nattningen”, vilket underlätta hushållsarbetet här hemma. Vår son somnar själv inom loppet av en kvart, men min ”egentid/jobbtid” börjar alltså direkt när han lagt sig i sängen. Det är smidigt och alla i min lilla familj mår bra av denna lösningen 🙂 kram

 6. Jenny

  Jag äter väldigt sällan godis men däremot så frossar jag i energidrycker, vilket är precis lika dåligt :p men det är så jag överlever kvällarna i alla fall..!

 7. Cecilia

  Haha, det där känns igen. Slumrat en stund och så måste man gå upp och jobba lite. Funkar ju inte utan choklad…
  Jag gillar kvarg, yoghurt, fil. En svårt sådant med nötter, russin, torkad frukt kan faktiskt funka. Eller färsk frukt, nu är ju meloner, jordgubbar och nektariner så goda. Förbered lite bitar tidigare på kvällen så det bara finns att plocka fram.
  Lycka till och kram!

   1. Ylva

    Ett tips är annars att enbart ha ”halväckligt” godis hemma. Då blir det det enda man får ta och då vill man hellre ha frukt eller en smörgås. Men har jag choklad hemma då blir det vad jag äter efter läggning 😀 Halväckligt godis för mig är torra bilar eller den hårdaste lakritsen i Gott och blandat. Dit kvalar även all choklad med sprit i.