Jag borde vara sansad men jag kan inte – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Jag borde vara sansad men jag kan inte

Jag vet att man ska hålla en god ton. Jag vet att jag egentligen ska spela in en video där jag med vänlig blick ska se in i kameran och pedagogiskt förklara varför man ska rösta rätt på söndag.

Men jag kan inte det för jag är så förbannad. Förbannad över all oro som ligger som en våt filt över många just nu. Förbannad över hur ett pajasparti har lyckats trolla sig ända fram till en stark position i vårt land. Förbannad över att Sverige, det fina landet jag har haft glädjen att växa upp i håller på att förvandlas till ett land som gör skillnad på folk och folk, som vill inskränka människors rättigheter att få leva dom liv dom vill och som vill ge vissa människor sämre förutsättningar än andra. Hallå!? Jag vill personligen skaka om alla som proppmätt lutar sig tillbaka och tänker att Jimmie, Jimmie är killen hela dagen och han ska fixa det här.

Jimmie kommer inte att fixa ett skit. Inte ett endaste skit. Och inga av hans järnrörspolare heller.

Rösta på söndag. Och rösta på ett parti som har en plan. En långsiktig plan och en historia. Ett parti som har ett nätverk och som på riktigt kan göra skillnad i dom frågorna som är viktiga just nu. Det är mycket som behövs ordnas i vårt land, absolut. Världen är i förändring och vårt land också. Spelet ändras och ibland tar det en tid innan den nya spelplanen blir tydlig och man kan se vilka drag som måste göras. Men ha förtroende för våra politiker. Våra RIKTIGA politiker. Inte dom som står i sina valstugor och inte ens kan svara på enkla frågor. Snälla Sverige. Nu gör vi det här på söndag. Tillsammans. Alla olika, alla lika. Ha förtroende. Tillsammans är ett av dom finaste orden jag vet. Det är tillsammans vi blir starka. Inte som vi och dom. Tillsammans. TILLSAMMANS.

Idag är det val i Sverige. I vårt fina fina Sverige. Och om du inte redan har röstat så uppmanar jag dig verkligen att göra det. Det är nu eller aldrig.Och lova mig att du röstar med HELA hjärtat.

Puss på er alla kloka läsare / C

Vi åkte bil i två timmar för att rösta, det var så värt det, jag har en röst och den vill jag använda.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Petra

  jag blir så arg på svenska kvinnor som röstar på SD, o lika arg på mannen… SD vill ha bort alla invandrare från länder med en dålig kvinnosyn, men dom vill införa samma skit på den svenska kvinnan o det går folk på… Det är så skrämmande att folk inte kan läsa innantill utan bara är så inskränkta att dom tror att om vi stänger gränserna så blir allt bra i vår lilla bubbla, men vem ska då göra pizzan till fredagsmyset??

  1. Annica

   Vem ska göra pizzan till fredagsmyset? Är det därför vi öppnar våra gränser, för att få pizza på fredagar? Jag har skrivit här några gånger. Jag röstade inte SD, jag röstade moderaterna. Jag sympatiserar inte med SD, men jag kan förstå hur de kan växa sig stora. Det finns ett missnöje i vårt land, för att vi gång på gång ser hur folk strömmar hit och får så många fördelar och får pengar och lägenheter. Lägenheter som landets egna medborgare stått länge i kö för att få, men som ges till någon som inte ens stått i kö eller betalat ett öre i detta land i skatt. Vi pratar retroaktivt barnbidrag, billigare tandvård för en spottstyver..NI skriver alla lika? På vilket sätt är det lika för alla? Hade det varit lika för tex mig då och någon som kommer hit så kan jag också få tandvård för 50 kr? Det skulle jag uppskatta. Eller en lägenhet så fort jag behöver det. Däri ligger missnöjet, när man trampar på folk som faktiskt bidragit till att bygga upp det här välfärdssystemet vi har med att betala dyr skatt. Jag vet inte varför förnekelsen över negativ utveckling i vårt land är så utbredd. Och varför folk är så rädda för att tala om det, för då är man RASIST. Det finns en ras, homo sapien. Sedan har vi olika nationaliteter, men det är en annan sak. Men det verkar vara modernt att man ska va medmänsklig, öppna era hjärtan, gör handhjärtan…Medans ni gör detta, så brinner vårt land. Inte bara i pizzaugnen som du verkar tro…

   1. Petra

    I min stad vill ingen ha lägenhet i dom områdena där invandrarna bor, o det beror inte på invandrarna utan att det alltid varit så.. Där har lägenheter stått tomma i flera år… jag förstår missnöjet mkt väl men jag förstår inte varför SD vill sänka den svenska kvinnas roll så hårt eller att dom vill sänka lärarlöner o göra större barngrupper, att homosexuallitet inte är normal, listan går att göra lång, det är allt det som jag blir irriterad över att folk inte har läst på. Att dom inte bara röstar med missnöjet utan köper hela paketet dom röstar på.. Det gör mig irriterad o rädd!!

    1. Petra

     o pizzan var ren ironi, då det står anhängare o käkar kebab på bild o inte är det nån svensk kock som har gjort den kan jag tro…..

    2. Frida

     Fördelar, pengar och lägenheter?
     Vet du hur det är att komma som asylsökande till vårt land? Vet du hur dom slussas runt, hur fruktansvärt lite medel dom har att röra sig med? Vet du hur de först får boende i en del av landet ( där barnen börjar skolan ex) för att sedan bara flyttas till en helt annan?
     Lägenheterna de får är ju inte precis sekelskiftes på Strandvägen?!
     Fördelar? Att ha flytt från krig/förföljelse/vidrigheter för att komma till ett land där allt är annorlunda, skilda från släkt och vänner, status och jobb pch boende och den eventuella trygghet de haft de att bli nedmonterande till ungefär ingenting. Herre Gud kvinna. Jag träffar så många invandrare och asylsökande på mitt jobb och jag lovar dig, dom har inte en endaste ”fördel” du vill ha.
     Nog brinner det i vårt land alltid, i mångas sinnen. Att vara medmänsklig och vilja hjälpa människor i nöd är en bra sak!!!

    3. Frida

     Fördelar, pengar och lägenheter?
     Vet du hur det är att komma som asylsökande till vårt land? Vet du hur dom slussas runt, hur fruktansvärt lite medel dom har att röra sig med? Vet du hur de först får boende i en del av landet ( där barnen börjar skolan ex) för att sedan bara flyttas till en helt annan?
     Lägenheterna de får är ju inte precis sekelskiftes på Strandvägen?!
     Fördelar? Att ha flytt från krig/förföljelse/vidrigheter för att komma till ett land där allt är annorlunda, skilda från släkt och vänner, status och jobb pch boende och den eventuella trygghet de haft, till att bli nedmonterande till ungefär ingenting. Herre Gud kvinna. Jag träffar så många invandrare och asylsökande på mitt jobb och jag lovar dig, dom har inte en endaste ”fördel” du vill ha.
     Nog brinner det i vårt land alltid, i mångas sinnen. Att vara medmänsklig och vilja hjälpa människor i nöd är en bra sak!!!

 2. Therese

  Det här inlägget var många gånger bättre än en vänlig och pedagogisk video någonsin hade kunnat bli! Jag känner precis likadant och sitter här med en klump i magen när resultaten börjar trilla in och undrar vad allt det här kommer leda till?

  Måste säga att kvällens klokaste så här långt är Thomas Bodström som menade på att M och S borde kunna se till Sveriges bästa i ett sånt här läge och se bortom all prestige och samarbeta. Synd att han inte är kvar i politiken.

  Stor kram till dig och tack för dina kloka ord!

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Tack fina!
   Ja, han är alltid klok, synd att han inte är aktiv längre.
   Hoppas vi får behålla Sverige humant och kärleksfullt.
   Kram!

Annons