Jag blir förbannad – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Jag blir förbannad

Nu räcker det!

Nu har jag fått nog av dumheter.

Men först vill jag säga till alla er som är mina läsare och som respekterar mig och har god ton. Tack! Ni är underbara. Ni är fina. Ni ger en guldkant på min vardag. Ni är mitt team. 

Och jag är verkligen den typen som brukar hylla det goda och strunta i skiten. Den som läser fina kommentarer och gärna svarar tillbaka. Och om jag läser 20 fina kommentarer och det dyker upp en dum så fokuserar jag fortfarande på dom positiva. Det positiva vinner alltid hos mig.

Men det finns en sak jag har väldigt svårt för och  därför skriver jag nu det här inlägget. Jag skriver det för stt jag blir så trött på den här typen av bittra kommentarer så jag vill ha det här inlägget skrivet så när ni bittra rackare dyker upp med jämna mellanrum så kommer jag bara att hänvisa till det här inlägget.

Ni är några kvinnor här bland kommentarerna som är elaka. Väldigt elaka och skriver kommentarer som jag vet att ni hoppas ska såra och göra ett avtryck. Ni insinuerar saker, ni pratar som om ni vet, som om ni förstår, som om ni har svaret. Ni är ute och cyklar.

Vi kan börja med den lilla detaljen huruvida jag är en hemmamamma eller inte. Jag kallar det hemmamamma när man är en mamma som är hemma med sina barn. Mina barn går inte på förskolan nu och absolut det är inget konstigt eftersom Celeste bara är 10 månader men sen har vi ju planen att det ska fortsätta så till barnen börjar i skolan om barnen vill. Vill barnen något annat när dom väl kan kommunicera det så får vi diskutera det. 

Vi kan göra såhär eftersom jag tar ut 75% av min mammapeng och jobbar 25%. Min arbetstid är på kvällarna och det funkar och är värt det. Något som jag och Manuel är helt överrens om. I mitt jobb så ingår det ibland uppgifter som kräver att jag är iväg på saker, då tar jag med barnen om det går. Det är inget dom lider av som någon av er påpekade. Det är en aktivitet vi gör tillsammans. Vi lever livet tillsammans. 

Någon annan av er påpekade något om maten…jag lagar mina barns lunch minst 5 dagar i veckan. Hemlagat. Sen äter vi kanske ute tillsammans familjen två gånger i veckan. Chloe har ju aldrig gillat barnmat så det är bara att snällt ställa sig att laga. Så ta dina anklagelser om fikaluncher någon annanstans.

Och sen det här med Manuel och huruvida jag tar tid med barnen från honom, hur jag missunnar honom…wow…så som ni skriver underskattar ni verkligen oss båda och vår kapacitet till föräldraskapet. Vi bestämde tidigt, innan Chloe kom hur vi skulle lägga upp det. Vi skulle hänga med våra barn så mycket vi bara kunde. Vi skulle följa med varandra på jobb för att alltid vara tillsammans. Vilket vi gör. Och i och med att vi båda är frilans och fria i våra yrken så insåg vi snabbt att vi inte skulle behöva sätta barnen på förskola så tidigt utan vi skulle kunna pussla. Och i och med att jag hade möjlighet att lägga mer fokus på bloggen och på det sättet få fria arbetstider så tar jag ut mest av vår föräldraledighet.  Manuel har sina 5 månader han måste ta och det ser han fram emot att göra när barnen är lite äldre.

Det finns ingenting i faderskapet som jag har tagit för givet i och med min egen relation med min pappa. Jag hade dessvärre inga förväntningar. Förhoppningar men inte förväntningar. Men Manuel har verkligen visat mig vad en bra pappa är. En intresserad, kärleksfull, engagerad pappa med oändligt mycket trygghet och närvaro. Det är jag så tacksam för. 

Så ni bittra människor som skriver här och har åsikter om hur vi har valt att lägga vårt livspussel. Snälla lägg er energi på något annat. Ni har ingen aning om vad ni pratar om och det finns så mycket bättre saker ni kan göra än att skriva dumheter här. Jag tycker så synd om er och du som skrev om din väninna som blev lämnad på grund av att hon hade gått helt upp i barnen och din tanke var: What goes around…tänk efter en gång till om du verkligen ska kalla dig för hennes “vän”…

Och sist men inte minst. Om ni går tillbaka och läser igenom alla inlägg jag någonsin skrivit om mitt val att ha barnen hemma så har jag aldrig ALDRIG dissat andra föräldrar, gett pikar, satt mig över. ALDRIG. Jag har valt det här. Ett val som jag både vet och förstår inte är aktuellt för alla, dels pga ekonomi men även på grund av lust. Och det är inget fel med det. Alla vill inte umgås med bebisar hela dagarna och det är helt fine. Men jag har valt det för jag vill och jag kan och om ni vill följa med i vårt liv så är ni varmt välkomna.

Ja, jag är arg. Jag ska sluta med det nu. Inte lägga ner mer tid på det. Men jag kände mig bara tvungen att en gång för alla svara på dom dumheter som ni bittra och förmodligen avundsjuka människor skriver.

Mer kärlek åt folket!

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kenth Schyberg

  Bry dej inte om dessa bittra och avundsjuka individer. Ni gör vad som ni tycker passar er och jag tycker ni har det JÄTTEFINT. Era goa barn verkar stortrivs också…..”Stå på dej, Claudia”!!!!
  Det kommet alltid finnas avundsjuka människor… TYVÄRR… Kram!!!!

 2. Anna

  Jösses! Att folk bara orkar ha åsikter om precis allt! Och lever dom 24/7 med er? Nej dom ser bilder och läser inlägg och TROR sig veta sanningen . Era bittra jävlar! Skaffa er ett liv och en hobby! Och till dig Claudia .. du och din familj mår bra,det är huvudsaken! Sen kan dom bittra besserwisser -människorna sluta följa dig då om dom anser allt vara så fel. Kram till dig du härliga människa ❤️

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Ja, det är ju risken man tar när man skriver öppet om sitt liv. Och jag brukar tåla mycket, men när jag skrev det här hade jag fått nog:). Kram!

 3. Pia

  Du är en bra mamma du gör allt för dina barn❤️Folk som skriver är avundsjuka på dej, du ska inte ta åt dej finns många bittra människor tyvärr. Har aldrig haft mina fem barn på förskola har varit hemma med dom . Kan och vill man ta hand om sina barn själv så ska man göra det. Kram

 4. Emelie

  De bästa beslut jag tagit är att ha mitt barn hemma med mig.
  Jag älskar hemmalivet och är tacksam att vi kan ha de såhär!
  Sonen är snart 2,5 år och jag har tänkt ha han hemma så länge som han vill. ❤️
  Du verkar vara en sån härlig person! Heja dig 👏🏻

 5. Susann

  När mina barn va små, vilket är nästan 30 år sedan så jobbade jag nätter för att få vara hemma längre med mina barn, dryga ut föräldra pengen. Eftersom det är 5 år mellan dom så hade jag möjlighet att sova på dagen när den äldsta va på dagis och den yngsta sov middag. Fick också många konstiga frågor tex hur kan du jobba natt när du har en baby hemma? Tänk om du somnar och inte hör när babyn vaknar.
  Jag kände att jag inte bara ville vara hemma mamma i 1 år utan behövde få jobba samtidigt. Jag tror på att man blir en bättre förälder om man kan göra som man vill när det gäller jobb och/eller vara hemma. Kvalitet är bättre än kvantitet. Nu har inte alla möjlighet att välja hur man ska göra många gånger pga ekonomin tyvärr.
  Förstår inte att det finns folk som 2017 inte förstår att oftast så har föräldrarna kommit överens om hur och när vem som ska vara hemma med barnen. För 30 år sedan så var det väldigt få män som va hemma förutom dom 10 dagarna som männen tog ut när mamman och barnet kom hem.
  Vi är nog ganska bortskämda här i Sverige när det gäller föräldrarledigheten, tror att det är i usa som mamman har rätt till att vara hemma 3 veckor efter förlossningen vill kvinnan vara hemma längre så är det upp till arbetsgivaren.
  Strunta i dom som inte förstår att du gör det som är bäst för just din familj! Samtidigt ska du självklart säga i från när folk går för långt i sitt tyckande👍

 6. Lisa

  Ang det “B” skrev i kommentarsfältet blir jag så ledsen. Inte ska en mamma som är hemma med barn behöva höra sådana kommentarer från en utbildad barnsjuksköterska på BVC. De ska vara uppdaterade i den senaste forskningen och forskningen har aldrig hävdat något annat än att barn är tryggast hemma hos sina föräldrar om föräldrarna är trygga. Detta upp till minst 2-3 års ålder. Finns ingenting som tyder på att det är skadligt på något sätt eller att förskola skulle vara bättre ämnat vara hemma. De första åren är trygghet elementärt och det i särklass viktigaste.

  Det är hjärtskärande att höra när 1-åringar lämnas på förskolan. Inte får en och samma trygga anknytningsperson. Inte blir uppburna direkt då de är ledsna eller otrygga. Jag har själv utfört forskningsstudier på förskola och varit där och observerat, alla orter representerade för jämförandes skull. Jag har sett det med egna ögon, det är i gem spekulation att ettåringarna går omkring, superledsna, medan fröknarna har fullt upp med blöjbyte och annat som ligger på deras fat. Inget fel i deras arbete utan fel i deras resurser. Resurserna är ej tillräckliga att finnas där för barnens anknytning i alla lägen.,

  Jag följer forskningen genom att ge mina barn en trygg anknytningsperson de första åren i sitt liv – är en frivillig hemmamamma och fullkomligt älskar det. Har utbildat mig för att kunna vara hemma, har planerar familjelivet och förberett för det genom att ha en god inkomst och kunskap kring ämnet innan jag beslutade att bilda familj. Något jag kan tycka många fler borde göra. Barn är dyrbara, ge dem trygghet, stabilitet och i största utsträckning en god anknytning så blir det en bra grund för barnet i sitt resterande liv.

  Psykolog, beteendevetare och hemmamamma.

 7. Lisa

  Så fint att läsa att det är fler som väljer att vara hemma längre med sina barn, det gläder mig 💞😊

  Själv varit hemma länge med båda barnen och jobbar nu 50% när yngsta fyllt 3. Underbart att hinna vara mamma, njuta av familjelivet och ändå ha lite kraft över att jobba emellanåt.

  Jag tror bestämt att man har råd, men det handlar om uppoffring. Kanske kan manikyr bo i sitt drömhus, kanske får man dra ner på saker i vardagen för hemmalivets skull. Det gör jag så gärna för dessa årens skull.

  Är samtidigt så tacksam över vår välfärd, att vi får föräldrapenning, att vi får vabba, att vi får gratis vård till våra små. Det ligger en enorm lyx i denna välfärd och jag är så lycklig att jag därför kan få vara hemma med mina barn precis så länge jag drömmer om.

  Heja dig som gör likadant och stolt berättar om det – det värmer mitt hjärta.

  Att ignorera de dumma kommentarerna kommer du långt med, bra där. Men att uttrycka när man fått nog är ett måste. Ännu bättre där 💞

  En praktisk fråga, jag som inte läser bloggar så ofta (hamnade här via en nyhetsinlägg där det stod att du “ryter ifrån” ☺️).. kan man inte radera alla dessa dumma kommentarer? Så du slipper läsa dem? Den funktionen torde finnas på din egen blogg så du får forma den efter ditt behag.

  All uppmuntran till dig. Våra barn ör viktigast, våra känslor är viktigast och känns det rätt att vara hemma, då är det rätt 💞💞

  Kramar från en hemmamamma till en annan 💞

 8. Christina

  Vad är väl viktigare än att få uppleva de första åren med sina barn!! Det är det viktigaste “jobbet” en förälder kan göra! Jobba med annat, kan man ju göra resten av livet! Ge alla mammor LÖN för att de tar hand om sina barn de första åren och ge barn möjligheten att få knyta an till sina närmaste, innan de ska ut i stora vida världen! Det skapar en trygg grund för dem att stå på resten av livet! Pappa är lika viktig naturligtvis, men kan komma in mer i barnets liv några år senare! Låt mammor amma ifred och ge barnen möjlighet att få närhet och stark anknytning under sin tre första år! När barnet är i treårsåldern börjar omgivningen bli intressant och då infinner sig nyfikenheten på andra människor. Det är först i treårsåldern barn kan börja uppskatta att leka med någon annan/något annat barn, innan dess leker de bredvid! De första åren är den lilla familjen det allra viktigaste för barnet. Syskon, mormor, morfar, farmor, farfar ingår efterhand i den lilla familjen. Allt detta är egentligen helt naturligt tycker jag, men vi kommer tyvärr längre och längre ifrån det som förr var självklart och helt naturligt. Jag vill egentligen bara gratulera dig och din an till ett fantastiskt bra beslut för er lilla familj och önska er allt gott för framtiden! Ni skapar en trygg grund för era barn att stå på!

 9. Ingmari

  Tänk om folk kunde sluta ha kritiserade åsikter om allt o alla som hittat sin grej som föräldrar o barn mår bra av. Ni vill verkligen leva med Era barn.

 10. Carina Ernstson

  Tusen kramar till er som har förmånen att vara hemma tillsammans. Ni gör alldeles rätt. Snart nog växer barnen upp och då blir det mindre med tid tillsammans. bitterheten och de elaka kommentarerna grundar sig med all säkerhet på AVUNDSJUKA för att dom inte har möjlighet att göra likadant. Så fortsätt att vara hemma allihop tillsammans och skit i vad surkärringarna säger. Jag är själv 4- barnsmor och var hemma med mina tills den sista började skolan. Heja er! 👏👏👏👏

 11. B

  Tack för ditt inlägg Claudia. ❤ Skönt att se att det finns fler med samma inställning som en själv. Vi har valt precis som ni att vara hemma med vår son och jag ser det som den största förmånen i världen att få vara hemma med honom men hjälp vad många som har åsikter om detta. Jag kommer till och på mig själv med att tveka om jag ska säga att han inte går på förskola just för att så många reagerar på det. Det är helt sjukt att man måste försvara varför man vill vara hemma med barn. Folk ser ner på en samtidigt som jag tror att många egentligen skulle vilja göra samma sak. Det sticker i ögonen.

  Min syster upplevde samma sak när hon hade med sig sin treåring när hon skulle till BVC med lillebror. Då frågar sköterskan vilken förskola han går på vilket han svarar “ingen”, och då ser hon alldeles chockad ut och säger Nämen! Går du inte på någon förskola, hur kommer det sig och så tittar hon på min syster och berättar att det är väldigt bra om de går på förskola. Min syster svarar ja stackars barn som måste vara hemma med sina föräldrar, det måste verkligen vara skadligt att behöva vara med sin familj. Då kommer sköterskan på sig själv och säger att det självklart är jättebra och att hon inte vet vad hon tänkte på.

  Det är så inpräntat i folk att det bara SKA vara på ett visst sätt och man SKA göra som alla andra och gör man något annat så är det fel.

  Tycker det är bra att du sätter ner foten. Ibland behöver man det. kämpa på!

  Kram❤

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Jag vet, det där inpräntade hos folk, det är så märkligt…vi får stå på oss och sprida budskapet 😘💕💘

 12. Lotta

  Hej!
  Som förskollärare och mamma till idag två vuxna barn. Vill jag bara säga, självklart så ska föräldrar som kan, vill och orkar vara hemma med sina barn. När jag ser små barn som skolas in på förskolan (i mina ögon alldeles för tidigt) önskar jag att systemet såg annorlunda ut. Att de som vill vara hemma med sina barn borde kunna ha möjlighet att få vara det. Jag möter också utbrända och slutkörda föräldrar som verkligen behöver förskolan. Som behöver förskolan som uppbackning för att få livet att fungerar. Var och en bestämmer själv vad som är bäst för sin familj och sina barn.
  Att vara elak och dömma är inte att vara en god förebild och god medmänniska.
  Så Claudia vad underbart att ni kan vara hemma med era barn jag önskade att jag/vi också hade möjlighet till det när mina barn var små.
  Till alla de som inte vet eller förstår hur viktigt det är att vara en god medmänniska, en snäll människa säger jag bara, vilken tur att era barn förhoppningsvis får lära sig det på förskolan.

  Hälsningar Lotta

 13. Ingrid

  Jag “avundas” verkligen Er som har den möjligheten att vara hemma med Era barn. Något som jag önskade att jag fått vara med mitt barn. Jag lyckönskar barnen till sina föräldrar. Helt underbart att Ni har möjligheten att få fostra Era barn själva. Så lyssna inte till de avundsjuka kommentarerna utan njut av livet med barnen och varandra.

 14. Elise

  Härligt med några som kan- och vill vara hemma med sina små barn och visar det. Ert val känns mer riktigt och normalt än att lämna dem på dagis när de är 10-11 månader. Grattis till er!

 15. Pirkko

  Bra Claudia! Du får väl välja själv hur du ska leva, men var försiktig. Blotta inte din familj för mycket. De elaka lägger sig i även de inte har något att göra med det hela.

 16. Eva Andersson

  Claudia, bry dig inte, du ska göra vad du tycker känns bra. Jag har varit hemma med mina barn i alla år, idag är dom vuxna och dom tycker att dom haft en bra och harmonisk uppväxt. Tackar mig än idag för det. Jag hoppas du fortsätter och står upp för dina barn❤️❤️❤️

 17. A-S Falck

  Det bästa jag läst på länge. Hoppas verkligen att er lilla familj får det riktigt bra. Varför mår så många barn dålig idag, det behöver vi inte fundera så länge på. Tyvärr är det väl många av dina antagonister som inte har haft samma lycka och tur som du. Men man behöver inte missunna andra för det. Stå på dig. A-SF, en som haft en underbar man och god far till sina barn, i över 50 år.

 18. Birgitta Andersson

  Så klokt av dig/er!!💜Jag var hemma med mina 3 grabbar i 11år till den yngsta började skolan! Fick lite kommentarer om detta även jag!
  Men det är det bästa ja gjort! De är nu vuxna o har mycket bra liv. O vi har bra kontakt vilket vi kunde skapa! De tog inte ” skada ” av att vara hemma..
  tvärtom!
  Kramar till er

 19. Ewa

  Det är väl därför man skaffar barn …för att vara med dem…jag har inget emot dagis , har själv jobbat där. Me valde att ta hand om mina barn själv. Fem stycken. och är så glad så ,att jag har jobbat natt och min bror och pappa har kunnat hjälpa mig. Barnens egen pappa bor på Kreta. Nu är nästan alla barn vuxna. Jag brukar säga att jag Är en egoist och vill ta hand om mina barn själv. 😊

 20. Mia

  Ni ska bara göra de som känns rätter för er och barnen. Förskola är ingen plats barnen måste vara på utan erbjuds om föräldrarna måste jobba. Är glad att höra att ni vill vara hemma så länge nu kan ❤️ Från en pedagog i förskolan

 21. EMMA

  Detta va en väldigt intressant grej… angående förskola…. här hemma jobbar vi mycket om varandra, å båda jobbar kväll är och helger och jag lägger schema var 5e vecka på mitt jobb… så då får det bli mycket jobb om varann… våran dotter är 5 år…. ibland behöver vi kanske bara ha dagis 3 gånger på en hel månad… Å många ifrågasätter varför hon är så sällan…. men jag har inte skaffat mina barn för att få ha dom 1 år å sen lämna bort dom om jag inte behöver…. hade hon själv sagt att hon vill vara mer på dagis så hade jag ju tänkt i en annan bana…å inte fören nu börjar hon säga hon vill till dagis när jag berättar att imorgon är det dagis innan har hon ej velat… å hennes utveckling är helt kanon hon kan nog bra mycket mera än många i denna ålder.. Så för mig är det givet att kan man å vill så ha barnen hemma.. å det glädjer mig att läsa detta å veta att jag inte är ensam i det tänkandet ;;)

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Det är du inte och av alla fina reaktioner jag har fått så har jag insett att vi är väldigt många! Kram 🙂

 22. Jennie

  Underbart😍
  Önskar sååååååå att ja kunnat få vara hemma längre med min prins! Tyvärr funkar det inte ekonomiskt😢
  MEN!!!! Hade gladeligen velat vara hemma tills skolan startar!!!
  Önskar att alla hade den förståelsen👍
  Du/ni gör så rätt❤️❤️

 23. Annelie

  Så lyckligt lottade dina barn är, som får vara hemma i en lugn och kärleksfull hemmamiljö istället för att försöka få uppmärksamhet av en fröken bland ett tjugotal andra barn.
  Jobbar inom barnomsorgen och en del föräldrar måste lämna sina små godingar till oss, men kan man hålla dom hemma som ni, så mår de allra flesta bäst. Heder åt er ❤️Kram

 24. S

  Ta inte åt dig.
  I grunden handlar det ALLTID om föräldrar med dåligt samvete över att man inte kan ha sina barn hemma längre än den tid som är möjlig och ren svensk avundsjuka. Inget barn BEHÖVER förskolan före en viss ålder. Barn behöver sina föräldrar. Sen att samhället idag inte tillåter den lyxen är något annat. Det är fantastiskt att ni kan vara hemma med era barn länge. Det vill vi med vara. Jag har verkligen inga planer på att ha in sonen på FS innan han själv kan uttrycka sig. Funkar det inte ekonomiskt att vara hemma länge så har han en mormor som gärna är “dagmamma” ist för förskola. Det är så tråkigt att mammor ska vara elaka mot andra mammor. Kör er frej. Era barn är gaa terat tryggare hos er än i barngrupper om 20-25 andra barn och utarbetade pedagoger. Ni gör samhället en tjänst. Om alla barn med föräldrar som KAN vara hemma skulle vara det så hade inte grupperna behövt vara så enorma och pedagogerna hade sluppit stressa ihjäl sig. Många idag använder FS som nannyverksmhet trots lediga dagar. Toppen att ni inte gör det!

 25. Ulla

  Det som är viktigast i ditt inlägg, tycker jag, är inte huruvida er familj väljer att ha det. Den viktigaste poängen är att ni gör precis som NI vill utan att någon ska lägga sig i era val. Kram till dig

 26. Lisa

  TACK för ett underbart inlägg!
  Barnen är små en gång och den tiden går otroligt fort. Tänk att som ni ha möjlighet att få vara hemma länge med barnen.
  Min mamma var hemma med mig o min syster tills vi började ettan o det var så härligt!
  Alla gör som de vill o detta är ERT val. Ingen ska komma o säga vad som är rätt och fel. ♥️

 27. Carina

  Njut av att ni kan vara hemma med era barn. Jag var lyckligt lottad som kunde vara hemma med mina barn tills dom började skolan. Jag gick på inridning och jobbade nätter. Tog helger och på min mans semester då han var hemma. Vi pusslande ihop det. Nu har vår två pojkar blivit pappor med 6 månaders mellanrum och målet för mammorna är att vara hemma så länge det går. Ska väl inte skriva för mycket eftersom jag inte varit med helt i det som skrivits. Men som sagt njut av att vara hemma. Jag är en lycklig mormor/farmor som jobbar bara nätter och finns mycket hemma och deras gör att jag kan få vara med mina barnbarn mycket vilket jag är jätteglad för. Barnbarn=livets efterrätt. Och det stämmer verkligen. Carina

 28. Saga

  Jag hoppas du vet vilken förebild du är för många. Jag är så glad att du som känd person står upp för detta livsval, det betyder massor!

 29. Mona-Lisa Runqvist

  Heja Claudia. Var och en gör som de själv finner lämpligt och bäst. Ingen annan ska lägga sig i så länge ingen lider. Och det tror jag inte att barn gör som får vara till!!sammans i sin familj. 😘

 30. Elisabeth

  Fint att ni väljer att vara hemma med barnen och värdesätter tiden ni har tillsammans. Våra barn fick vara hemma tills de var två innan de började på förskolan och när de fick syskon var vi åter hemma allihop. Är helt övertygad om att det skapar trygga barn.

 31. Helen

  Toppenbra! Fortsätt med livet som ni vill ha det! Vi pusslade också när våra barn var små och de är nu unga vuxna och har klarat sig mycket bra trots att de inte började förskola förrän senare.

 32. Ellenor

  Bra , Var också hemma länge med mina barn , Sen fick de va få och korta dagar på förskolan när de började där . På min dödsbädd kommer jag inte ha dåligt samvete och tänka att jag borde jobbat mindre och gett tid till barnen ! Stor eloge till du och din man som sätter barnen främst 💗

 33. Lena

  Har aldrig läst vad du skriver tidigare och såg en rubrik on dina barn. Tänkte ytterligare en mamma som inte ens tar sig tid att stanna hemma och amma färdigt….oj, så glad jag blev när jag hade fel! Så klokt att vara hemma med sina barn när man har möjlighet.! Borta bra men hemma bäst, självklart tycker jag!

 34. Susanne domar bolmstam

  Tänk om fler kunde göra som ni. Det bästa som finns, våra barn❤ ta vara på all tid med dom.

 35. Mikaela

  Heja er! Den bästa investeringen i livet är tiden med sin älsklingar!, 🙂 jag är också hemma med mina små och det är verkligen underbart! Jobbet finns kvar 😉

 36. Len aHlmgren

  Bra rutet! På tiden att vi accepterar att vi är olika, gillar olika, gör olika. Stötta varandra tycker jag ni ska göra istället för att komma med pekpinnar och besserwissra.

 37. Lollo

  Ni gör så rätt! Jag har jobbat som förskollärare i nästan 20 år. Förskolan är oftast bra för barnen, MEN inget slår att få vara med mamma och pappa. Jag jobbar nu med ungdomar som har det lite tufft. De berättar ofta om saknanden av närvarande vuxna under uppväxten.
  Kritiken då fått om maten, inte mpnga förskolor jag jobbat på har haft mat bättre än hemlagat, snarare väldigt mycket sämre. Njut av din familj och gör det som passar er bäst!

 38. Elin

  Vilken tur du och dina barn (och även Manuel)har som verkligen kan njuta av de första åren. Jag har två barn med 14 års mellanrum, första var jag bara 22 när jag fick och tog tyvärr inte vara på alla dagar så här i efterhand. Andra så njöt jag fullt ut tills jag tyvärr rätt tidigt var tvungen att börja jobba pga att jag var ensamstående. Mina barn har aldrig luddigt av att börja på förskolan men jag önskar att jag iallafall kunnat börja med 50% vilket dock inte var möjligt. Dina barn kommer att hinna med skolverksamhet ändå så de räcker så njut av den underbara möjlighet ni har.

 39. Veronica Jonasson

  Sp jäkla bra skrivet. Är själv trebarnsmamma och förskollärare. Njut och ta vara på den här tiden med era barn, de ör små nu och behöver er mer än något annat. Ni har all min respekt, skulle fler kunna lösa det som er vore många barn lyckliga och mindre stressade 💞

 40. Elisabeth

  Jag gick från ett välbetalt arbete till ett jobb där jag får mycket mindre betalt men har möjlighet att jobba 60% och va hemma mer med barnen. Alla mina andra kompisar gör karriärer och tjänar Gud vet vad…. men min man tjänar hyfsat bra så att vi klarar oss. Jag har fått dra ner på många utgifter men det är det värt. Jag ångrar det ibland när jag ser hur mina kompisar reser runt jorden men så fort jag är hemma med barnen inser jag att jag ändå är rik. Jag vet att det är många som inte har råd att jobba mindre så jag känner att det vi gör är få förunnat. Att göra sina egna val för vad man tycker är bäst för sin familj borde ses av andra som en insyn i vilka alternativ som finns.
  Att kritisera någon som gjort sitt val för sina barn är verkligen att inte acceptera mångfalden vårt samhälle ger oss.

 41. Therese

  Så fantastiskt att du är hemma med barnen. Det är så bra att någon uttrycker sig i ämnet för man blir ofta ifrågasatt varför man är hemma med barnen. När t.o.m all forskning säger att barnen mår bäst av att vara med sina föräldrar tills dom är 3 år! Så bra jobbat av er.

 42. Lena

  Härligt med föräldrar som kan/har möjlighet att ge sina barn tid till att vara FAMILJ<3 Samhället idag är inte uppbyggt på värderingar som era tyvärr. Svårt för många föräldrar att ha modet till att "våga" vara hemma, Vad missar barnen när de inte har plats på förskola? Barnet behöver stimulans? Jag som förälder har rätt att kräva "egen tid"? Barnen är små en kort tid – ta vara på den tiden, för de minnen som familjen skapar tillsammans är fantastiska grunder för resten av livet!!!

 43. Josse

  Hejja Claudia!
  Jag är yngst i en syskonskara på 3. Vi har ca 1,5-2 år mellan varandra och mina syskon har aldrig varit på förskola. Jag gick sista året innan skolan hos dagmamma. En riktigt superbra dagmamma som jag trivdes hos. Ingen av oss syskon har saknat förskolan. Vi hade varandra och vi åkte ofta på öppna förskolor, kyrkis och träffade andra barn ändå. Så att säga att barnen inte får socialitet av att vara hemma osv är bullshit. Jag tycker det är lyx, för både dig och barnen att få vara hemma och med varandra. Min mamma och pappa pusslade med föräldraledighet och jobb. Det gick ju!
  Jag har även jobbat på förskola och visst är det roligt att vara där för barnen, men inte jämt.
  Jag tycker, med mina erfarenheter att få haft lyxen att varit hemma under min uppväxt, att du gör helt rätt i ditt val. Det där är något du, dina barn och din man bestämmer tillsammans, och ingen annan!
  Kram!!

 44. Jeidi

  Bra skrivet! Var hemma i 5 år med mina 2 barn och inget jag ångrar och inget barnen har lidit av. Var och en bestämmer själva vad som passar ens familj! 😊
  H. En mamma från Finland

 45. Emma

  Jag är också hemmamamma till våra flickor på 2.5 & 11 mån. Har aldrig i mitt liv varit med om att bli så påhoppad, har aldrig hört så mycket negativa åsikter om andra val jag gjort. Otroligt konstigt fenomen att man blir mer kritiserad om man INTE lämnar bort sina barn än om man gör det. Helst när de bara är ett par månader. Jag kanske är född i fel tid, vad vet jag. Men jag vet att jag aldrig kommer se tillbaka på mitt liv & ångra att jag valde mina barn.

 46. Marianne

  Personligen förstår jag inte hysterin att barnen ska in på F-skola. Det bästa för små barn är att vara med sina föräldrar. Sen är det väl extrema feminister som det sticker i ögonen på, att just kvinnan hellre är hemma än sätter småbarn på F-skola. Det skulle nog inte låta lika mycket om pappan tog 75% ledigt. Jag skulle stannat hemma med mina barn upp till skolåldern, om möjlighet funnits. You Go!!

 47. Karolin

  Hej! Jag har varit hemma med barnen tills de blev äldre. Jag är fortfarande hemma och de går i skolan. Vi trivs att leva så här.

 48. Jennie

  Hejja er! Vi är i precis samma situation, med en son på snart 2 år. Jag är hemma helt med honom och vi träffar och leker med andra barn flera gånger i veckan (till dom som trycker på det). Och om han vill sen så kan han visst få gå lite grann på dagis men vi har möjligheten att vara med honom och då tar vi den självklart. Men jag har oxå märkt hur otroligt mycket det retar folk. Kör hårt, barnen är bäst så självklart ska vi unna oss och dom att vara tillsammans och slippa bli stora så fort.

 49. Pia

  Jag håller på er! Jag har också velat och haft möjligheten att vara hemma med våra barn och trivts superbra med det!

 50. Hejaheja

  Villen lyx dina barn och du och din man har, att kunna vara hemma tillsammans! Det är fantastiskt lyxigt för barn att få vara med sina föräldrar! Det är det våra små älsklingar behöver. Så härligt att ni gör detta! Önskar att vi hade varit hemma längre med mitt barn men vi var hemma tills hon var 2 år. Sedan har vi en hel del sparade föräldradagar för att kunna vara lediga länge på sommaren och vid jul samt ta semester alla fall en gång per vår och höst. Barn behöver tid med sina föröldrar, inte tid på förskola.

 51. Brita Andersson

  Herre gud att folk orkar lägga sig i hur andra lägger upp sitt liv. Du ska inte lägga din energi på dessa människor. Nu får du och din man ha det roligt tillsammans med barnen. Njuuuut medans ni kan hela familjen.😊

 52. Anna

  Härligt! Själv var jag hemma med våra två barn tills de var 3år, efter det har de gått max 4 dagar vissa veckor… Men förstår att ni valt att göra som ni gjort om man har den möjligheten! Stå på er! 😊 🌟 Våga vara! 😊 🌟💜

 53. Marie Strömblad Lindh

  Helt rätt tänkt av er! Det bästa för barnen är deras föräldrar och att ha dem bortlämnade är ett väldigt nytt påfund i människans historia. Barn som får vara med i familjens olika aktiviteter och arbeten lär sig lär sig empati och ansvar. De blir på intet sätt fördummade av att vara hemma, tvärt om! Lycka till önskar en hårt arbetande dagmamma!

 54. Anna

  Min son var hemma med mig och sitt syskon när jag var föräldraledig med henne, otroligt provocerande för de som hade syskonet på dagis. Jag fick alltid försvara mig och berätta hur jag stimulerade mitt barn (som var 2,5 år🙄). “Vi målar, bakar o går till lekplatsen. Ja, han träffar andra barn….” Lyckliga är ni som kan vara tillsammans!! Njut!!!

 55. Sara Viklund

  Jag önskar att fler var som dig och insåg att tiden med småbarn snabbt är förbi. Barn mår bäst med sina föräldrar och ni är de viktigaste personerna i barnets liv. Tycker synd om de som vaknar upp en dag och ångrar att de inte tog tillvara på tiden. Den kommer aldrig tillbaka.

 56. Johanna

  Hade jag haft den ekonomiska möjligheten hade jag absolut haft barnen hemma! Men såhär är de ALLTID hur man än gör är man en dålig förälder enligt vissa människor.. har man dem på förskolan är man hemsk, varför har man ens skaffat barn får man höra.. Är man hemma med dem konstant så är de tvärtom då helt plötsligt tycker folk man undanhåller dem att ha kul med kompisar.. ja man blir less .Hur man än gör så är de alltid någon som misstycker..det är tröttsamt! Jag är absolut jätte avis att du har den ekonomiska möjligheten men samtidigt glad för dina barns skull som har en mamma som både vill vara med dem och har råd! Heja dig 🙂

 57. Karin

  Om du bara visst hur avis jag är på dig! Och hur glad jag är för dig! Min dröm var att få ihop livspusslet så att min son skulle slippa gå i förskola, tyvärr hade vi inte den möjligheten. Men kan man så ska man. Vilken dröm för barnen och för er att få njuta av varandra så mycket som man bara kan! All heder åt er som löser det!

 58. Caroline

  Kör hårt! Själv nybliven mamma & för oss fungerar det nya livet toppen so far & vi hittar på massor bara jag och min dotter eller alla tre med pappan. Ibland känner man sig ifrågasatt men får försöka tänka att var & en sköter sig själv!

  Kör hårt & tänk som ni gör ingen vet väl bättre vad som är bäst för familjen än de som är i den! Å tänk så kul ni har på vägen 🙂

 59. Tomas

  Stå på er. Jag och min fru har samma plan och hon får ständigt frågan om hon inte ska börja jobba snart eller hur hon klarar av att stimulera barnen hemma. Hon har varit hemma i sju år nu och vår yngsta är snart 3 år. Vår dotter började förskolan när hon var fyra år tre dagar i veckan och älskade det. Vår son får även han börja när han känner sig redo men tills dess är min fru hemma. För att klara detta har vi gjort vissa val som att vi inte behöver ha en större lägenhet just nu utan att det kan vänta. Vi vet vad som är bäst och vad som fungerar för oss och ni vet vad som fungerar för er. Alla behöver inte hålla med men dom kan hålla sin åsikt för sig själva. Jag gick själv aldrig på förskola så har aldrig sett det som en självklarhet vilket många verkar tycka att det är idag. Keep it up!

 60. Frida

  Vill bara säga “heja! ” dig! Vi har också gjort så med våra 4 barn. Vi har tillsammans beslutat oss för att inte sätta barnen på förskola förrän det krisar ordentligt i plånboken och båda MÅSTE iväg och jobba samtidigt. Vi känner lite såhär att vi klankar inte ner på dom som har barn på förskola för att dom måste jobba och inte har nåt annat val för att klara den ekonomiska biten, men vi har valt att ta det beslutet helt pga att vi valt att behålla barnen för att vi vill ha dom, inte för att vi vill lämna bort dom 🙂 dom börjar ju ändå skolplikten vid 6års ålder och tiden går ruskigt fort så ta vara på tiden tillsammans med barnen. Det bästa som finns!

 61. Benita/Livsturisten

  Jag mer eller mindre bodde på dagis så långt tillbaka som jag kan minnas då mina föräldrar jobbade enormt mycket. Jag och syrran var först dit på morgonen och sist hem på kvällen.
  Att få vara med mamma och pappa mera hade jag inte haft något emot.

  Jag tycker det är underbart att ni är tillsammans med barnen så mycket! Det är ju i er familj dom ska växa upp. Och, känna sej trygga.
  Personligen förstår jag inte varför man väljer att sätta sitt barn i förskola redan vid 1 års ålder. Men, det kan ju ha med jobb och ekonomi att göra.

  Ni ger era barn en underbar uppväxt och en grundtrygghet i familjen, Claudia!! Det gillas starkt!
  Stå på dej! Ni är så rätt! (((massa kärlek och respekt)))

 62. Katarina

  Det som fungerar för dig, fungerar inte alltid för mig och vise versa. När dessa kvinnor inte förstår och dessutom måste nedverdera och kritisera dina val, beror det enbart på att dom inte har intelligens eller fantasi nog att se hur bra det kan fungera i er vardag. Dom har bara sin vardag och sitt liv att jämföra med. Så om någon skrivit anklagelser om fikaluncher eller liknande så är det för att det är så deras liv ser ut. Vissa har tyvärr inte möjligheten att se andra än sig själva. Lägg inte tid på dessa kvinnor! GRATTIS till att ni hittat en vardag som funkar bra för er!

 63. Laila Lindholm

  Bra skrivet. Tänk bara på hur det var när vi var små. Där var mamma hemma till barnen började 1:an. Jag säger som så… Låt barnen vara hemma så länge det går. Oftast brukar det vara ekonomin som styr det vilket är väldigt tråkigt. Anser man att barnen behöver andra barn att leka med så finns öppna förskolor man kan gå till.
  Jag håller på er Claudia

 64. Kristina

  Hej Claudia ❤️Blir så glad när jag läser om och ert val att vara hemmamamma ❤️Hade jag vetat vad jag vet idag hade jag oxå haft mina barn hemma tills dom börja skolan.synd bara att vi lever i ett materiellt samhälle och ens status räknas på hur mycket man jobbar.. kärlek till dig och din fam❤️❤️❤️❤️

 65. Kickan

  Hej Claudia!

  Jag läste artikeln om påhoppen du fått gällande att vara hemma med dina barn. Jag kände bara wow jag måste följa dig och
  börja läsa din blogg! Så himla härligt att du kan vara hemma med barnen. ☺
  Jag själv är en hemmamamma jag har två barn en pojke på snart 4 år och en liten tjej på 4 månader. Det funkar hur bra som helst att ha barnen hemma, så jag hejar på dig fullt ut i dina val ❤
  För oss så är öppna förskolan underbar, så jag känner inte att vi behöver förskolan i nuläget utan vi trivs av att umgås med varandra ha roligt, leka och hitta på massa aktiviteter.
  Nej du är grym helt enkelt! Kärlek till dig!❤❤☺

 66. Carin

  Stå på dig Claudia!!! Du och Manuel gör helt rätt i att satsa på barnen. Era barn hinner i sinom tid stressa iväg till skola och jobb. Njut tillsammans medans ni kan 💕

 67. Carina Forsberg

  Vad glad jag blir av att läsa detta! Själv valde jag och min make att jag, efter att båda haft strassande arbeten, skulle vara hemma med barnen. Vi flyttade även från staden ut på landet. I samband med flytten kom barn nr 3. På så sätt kunde min make, trots stressigt arbete, ägna barnen 100% uppmärksamhet när han inte arbetade och min vardag tillbringade jag med barnen. De äldre gick i skolan och lekte med vänner. Den yngre var med mig överallt. Det var det bästa vi gjort och jag är så glad över att vi hade den möjligheten. Vi är en familj! Den yngre började inte på Fsk förrän hon var 2,5 år. Och då korta dagar, så hon fick vara med på vissa aktiviteter och socialisera.
  Men kommentarerna från vissa…jag förstår verkligen vad du menar.

 68. Susanne Fagergrd

  Heja heja
  Jag har själv fyra barn och valde alla gånger att ha barnen hemma med mig. Tiden går så fort och man missar så många bitar i barnens liv när man lämnar dem till förskolan. Min äldsta är nu 19 och flyttat 5 h bort från mig. Nu är jag oerhört tacksam att jag valde henne framför förskolan. Alla minnen, stunder, utvecklingstillfällen jag haft med henne. Istället för att förskolan hade det. De hinner gå på förskolan, förskoleklass o skolan… tills dem är färdiga för arbete.

 69. Madelene

  Vilken fantastisk möjlighet ni och era barn har !
  Tycker ni gör helt rätt som tar tillvara på den och tiden ni har möjlighet att spendera ihop !

 70. Kicki

  Hej Claudia,
  Avundsjuka, för det är vad det är, är ingen klädsam egenskap. Jag är mamma till tre söner som har vuxit upp till trygga vuxna män. Vi pusslade med våra arbetstider för att kunna vara hemma till dom började skolan och det är något som vi är mycket stolta över idag, så även sönerna. Idag är jag också farmor till två små guldklimpar, 1 och 3 år gamla, som är hos mig 1 dag i veckan, värdefullt för både barnen och mig. Barndomen går inte i repris så ni gör helt rätt, ta vara på tiden och strunta i vad andra tycker😍

 71. Susanna

  Blir så illa berörd när jag läser dina ord om att människor gnällt. Mår man bra i sig själv & litar på sin roll som förälder så jämför man sig inte med andras liv. . Vi söker oss till likasinnde & finner vi dem inte så blir vi frustrerade & det blir negativa energier inombords. Jag hade inte mina barn på dagis, för jag ville uppfostra dem, inte låta dagis uppfostra dem. Jag ville ha mina barn vid min sida mer än ‘efter&före jobbaheltid. Dom fick träffa andra barn på träningar.på kyrkans & kommunens verksamheter tillsammans med mig. Inget ont om dagis. Jätte bra för dem som behöver dagis! . Att gnälla på andras val är väl lågt. Onödig energi att lägga sig i andras liv (om det inte är tex våld med i bilden dvs). Jag blev även glad att läsa att du står kvar i ditt val utan tvekan. 💙

 72. Barnmorskan

  Nu har jag inte läst alla kommentarer men vad jag förstått så har en del personer haft ett problem med att du och din man valt att vara med era barn fullt ut istället för att ha dem på förskola och då har personer reagerat negativt på det . Helt otroligt ! Hur kan det vara negativt ?? Hur kan vi som samhälle ha kommit till en punkt då man ska betraktas som konstig för att man är med sina barn ? Idag är det äldsta barnet (även om det äldsta barnet är litet) på förskola när man får ett nytt barn . Det här även där gått så långt att man är lite märklig om man har det äldsta barnet hemma hos sig . Jag finner det sorgligt att så många reagerar negativt på det ? Vad står det för ?
  Jag arbetar som barnmorska och här 4 barn. De 3 äldsta är vuxna och med alla 4 gjorde vi ett väl att vi ville att dom skulle vara hemma så länge det gick , det blev till dom var 4-5. Det var underbara år som jag/Vi fortfarande kan se tillbaka på med glädje . Barnen ser tillbaka på det med stor glädje . Dom blev trygga , sociala och fick möta livet med oss i sin egen takt . Vi prioriterade detta istället för ett aktivt uteliv eller resor . Att vara med dom blev den bästa resan i sig . Det passade oss och det var vårt väl och jag har aldrig ens tänkt att det var fel av andra som inte gjorde så . Låt oss vara fria att göra det vårt hjärta säger att vi vill om vi kan och se det som ngt positivt …som ett alternativ .

 73. Gitte Pålsson

  Bra skrivet!!!🖒❤Jag fick oxå kommentarer som valde att vara hemma med min dotter tills hon var 2.5 år. Sen hade jag henne hos dagmamma (grannen 200 meter bort) ca 15-20 timmar / dag. Mina ‘ vänners’ funderingar var om hon verkligen blev stimulerad av att vara hemma med mig…..Hon följde mig på affären, banken och överallt annars. Och ja, vi var på öppna förskolar ( mera för min skull än för hennes då jag anser att ett så litet barn har fullt upp med att upptäcka världen å det är stimuli nog) hon fick då oxå sova tills hon vaknade av sig själv på morgonen vilket gjorde våra mornar till nått trevligt istället för stress och irritation. Jag njöt verkligen av de åren som ändå går så himla fort. Så tack för att du står upp för oss som valt den vägen😘😘❤❤🖒🖒

 74. Patricia

  Bry dig inte om sådana “människor” det är säkert att de har och lever en dålig liv. Som sydamerikansk kvinna håller med dig. Läs bara de positiva kommentarer, ignorera de andra och glöm inte att det är ditt liv och ingen har rätt att lägga sig i. Kram

 75. Jenny Warging

  Hej fina otroligt kloka du!

  Det är så sorgligt att alltid någon bara måste skriva elaka kommentarer,pika minsta lilla.
  En sådan person kan verkligen inte må bra med sig själv eller helt enkelt helt sjuklig av avund.
  Det är tragiskt!

  Du har ju aldrig bett om en åsikt i det hela men ändå så bara måste någon/några skriva och påpeka sådant den/dom inte alls har något med att göra.

  Det har jag märkt många gånger att många av er kända får rejäla påhopp då och då.
  Som att dom helt missat poängen med en blogg varför du/andra delar med sig av eran vardag.
  Det är ju absolut inte för att bli påhoppad,få hat och sura människor efter sig.

  Jag har själv fått stå ut med en hel del fram och tillbaka då andra bara måste säga saker fast jag aldrig bett om det.
  Som en måste försvara rätten till sig själv och sitt liv då och då ,för att andra bara inte kan låt bli att trycka ner med sina ord.
  Helt sinnerrubbat!👊🏼

  ”Pekar du med ett finger mot en person så kom då ihåg att tre pekar tillbaka på dig”
  Det stämmer ganska väl.
  Lite som att sopa bort din egen skit innan du ger dig på någon annan.

  Jag beundrar dig,Claudia!
  Sådant driv,mod och härlig karisma!
  Du är du och du duger precis som du är,glöm aldrig det ❤️!

  Tack för att du finns!
  Du är toppen!

  Stor bamsekram //Jenny

 76. Evelina

  Vill bara säga… fy katten du är en underbar mamma!!!!!!!!!!!!! Kärleken är viktigast & det DU gör kommer färga dina barn att vilja mer! Jag har 5….gjorde lite tokigt med de första med allt man ville ge men de lärde sig när de yngsta tog rodret och började säga hur livet ter sig! Man FÅR jobba & man FÅR älska… går att kombinera💞 Beundrar dig!!! Kramar från en 5 barns mamma som ger kärlek & har karriär💞💞💞

 77. Margaretha

  Heja er Claudia och Manuel!!!!
  Den här tiden går så fort och är så oerhörd viktig för de små…..
  Tror bara de elaka är avundsjuk och ni ger dem dåligt samvete .
  Jag känner din mamma och vet vilken otroligt barnkär person Anita är såååå
  Sluta ursäkta er med 75 och 25 % mamma/pappapeng
  NJUT OCH GUD VÄLSIGNE ER LILLA FAMILJ

 78. Barbro

  Vilken underbar mamma,!! Jag har arbetat som förskollärare i många år och har sett försämringar i samhället på många plan. Varför skaffa barn för att sen låta andra ta hand om dem?? I förskolan lär de sig mycket, men den kärlek och uppskattning som föräldrar kan ge går inte att få där. Många tror att det är synd om barnen inte får gå i förskola, så blir vi ju itutade. Men jag anser, att om ett barn har föräldrar som kan ge dem det de behöver, så räcker det. Om ens barn behöver träffa andra barn, så ”låna” hem någon från förskolan, som kanske faktiskt alla dagar i veckorna blir lämnad på förskolan hela dagarna. Detta för att det barnet inte har föräldrar, som har den möjligheten som ni. Säkert kan du prata med ditt barn om vad ni upplever tillsammans, läsa böcker, spela spel…. Stå på dig! Du/Ni är kanon! Fler sådana föräldrar, tack!! 💕

 79. Katarina nime'

  Heja claudia och manuel ni ger era barn en fin uppväxt kramar och lyssna inte på avundsjuka människor 💖😃👍🏻💐

 80. Kerstin

  Heja Claudia! Ditt och mannen i ditt liv är erat livsval, Hur ni vill göra är er angelägenhet. Det är en ynnest att få vara hemma med sina barn när de är små. Fortsätt med matlagningen och att äta hemma 5 av 7 dagar. Familjen är så viktig och de band ni knyter tillsammans.Ta inte skit! Du är så bra! Så njut och va lycklig så mår dina ungar bra oxo även mannen.
  Peace Love and Understanding💖
  Kerstin

 81. Lis

  Ta vara på tiden med barnen, det gjorde jag och jag har inte ångrat en dag. Tiden går så fort och nu är de vuxna självständiga individer och lever ett gott liv. All kärlek

 82. Annsofi Håden

  Såklart ska ni låta barnen vara hemma med er så mycket som ni själva vill och kan. Jag har två vuxna barn och ska snart bli mormor. Min äldsta fick vara hemma med oss tills han var 3 1/2 år min minsta fick börja direkt när hon var 15 månader. När den äldsta började i förskoleklass gick jag ner i tid till 50% och på så sätt inget fritids för honom. Vi valde själva att vi ville vara så mycket som möjligt med barnen. Lilla syster gick förstås på förskola men med kortare dagar. Min son hade med sig klass kompisar så gott som varje dag. Hörde sällan något positivt om vårt beslut, men var ofta ifrågasatt om varför han inte fick gå på fritids. Alltid antogs det att vi gjorde det av ekonomiska själ. Något som aldrig varit anledningen. Tror att barnen mår bättre av att vara hemma lite längre om det finns möjlighet. Tycker ni gör helt rätt!

 83. Sara Rohlin

  Jag förstår att man vill vara med sina barn så mycket som möjligt. Hade gärna gjort samma val. Barn behöver sina föräldrar mest av allt och är inte att visa att man är en bra mamma och pappa när man är villig att lägga sin tid på barnen ? Tycker ni gör rätt. Helt klart bästa valet jag hört på länge vad gällande barn 💚

 84. Linda Malmkvist

  Det är jobbigt att våga gå mot strömmen men underbart att du gör det! Det behövs mer familjer som visar att man faktiskt kan göra annorlunda.
  Du är fantastisk!

  1. Lina

   Hej!
   Du verkar vara en jätte bra mamma. Så ska en mamma vara. Jag har själv varit hemma med barnen tills de fyllde 4 år, då tyckte jag att det är dags att de umgås med andra barn. Man gör som man vill, det som är rätt för ens barn. Ingen har rätt och lägga sig i.

 85. Lisse

  Kramar i massor❤ har aldrig förstått varför man vill lägga sig i andras liv. Var o en har liksom sitt så möts man på vägen med reskept. Låter helt underbart hur ni gör med era barn❤. Bästa är att fullkomligt skita i hur andra tycker o tänker o köra sin egna väg, de vänner som står kvar kommer alltid göra det. Kram till dig o din familj!

 86. Andrea

  Jag avundas dig som KAN vara hemma! Hade jag i min vardag haft den möjligheten hade jag också varit det. Jag var tvungen att skola in min första vid 1 på grund av sämst mammapenning men sen blev jag snabbt gravid igen. När 2a kom hade jag sonen hemma så mycket jag kunde. Ibland gick han till förskolan för att han ville och jag började regelbundet med tisdagar och onsdagar för att HAN ville och så kunde jag gå till Öppna förskolan med lillasyster. Så som sagt…hade jag haft möjlighet hade jag haft barnen hemma tills skolan började! Vi har turen att ha många kompisar runt om kring så det sociala är check! Att ditt barn får vara hemma och bli trygga med er och verkligen lära känna er är något du verkligen ska njuta av. Dem som är negativa är säkert bara svartsjuka! Har inte hört en endste mamma som VILL ha sin unge på förskolan. Kör hårt med vad ni tror på 💪🏻

 87. Helena

  Ärligt? Är det verkligen någon som på allvar haft en nekativ åsikt om hur du/ni lägger upp ert livspussel? Gör er grej dom kan allvarligt inte ha ett eget liv. All kärlek till er familj som hittat ert livspussel ❤

 88. Susana Söderlind

  Väl sagt! Man väljer själv hur man sköter sin familj, visa vill jobba andra vill stanna hemma och det är helt okej tycker jag. Jag stannade hemma med mina tills de började skolan och ångra inte det för det var den bästa tiden! Min mamma gjörde likadan och den minne som jag har om barndom är oförglömliga ❤

 89. Sema

  Underbara Claudia, svenska avundsjukan som visar sig, strunt i den! Har haft ynnesten att jobba med dig när du hade din dotter med, ni båda charmade hela inspelningsteamet och alla slogs av din förmåga att vara bästa mamman samtidigt dom du nailade replik och foto på första försök. Superproffs är du. Njut av att du har möjlighet att göra det som få kan! Kram Sema, Marknadschef Clas Ohlson

 90. Therese

  Tycker du gör rätt. Man gör ju det som passar sin familj. Jag jobbade dygn när barnen var små vilket resuöterade i väldigt få dagar hos dagmamman de första 5 åren. Jag älskar att hänga med barnen och vi åkte runt på olika öppna förskolor och levde livet. Nu när barnen är 9 och 13 studerar jag till förskollärare. Men trots det tror jag att barnen har det bra hemma . Har man engagerade föräldrar så kommer man långt. Kan vara den sociala biten msn missar men den går ju att få på andra håll. Har kompetenta barn nu som lärt sig av livet. De är väluppfostrade och omtänksamma . Det går bra för dem i skolan och är trygga individer. Förskolan kan vara så bra för en del barn, medan en del har det bättre hemma. Så länge de får stimulans och möjlighet att utvecklas så blir det nog fina individer av dem. Gör det som känns bäst för er. Det är ju oftast då det blir Bäst!

 91. Jonna Paegle

  Fy sjutton va härligt med en familj som inser att det bästa för barn är att få tillbringa tid med sina föräldrar!!
  Jag blir glad ända ner i tårna! Tids nog är det skolplikt som gör att man inte får lika mycket tid tillsammans.
  Heja dej Claudia och din man, som gjort det som jag önskar att alla föräldrar förstår!

 92. louise

  Helt klart du skall sköta om barnen själv. Var också hemma i 12 år med mina flickor – de finaste åren i mitt liv.

 93. Jenny

  Helt rätt!!! Det är väl helt underbart! Har ni möjligheten att vara hemma med era barn tills de ska börja i skolan så va lycklig för det! Det är väl de bästa man kan göra för sin familj! 💕Tiden går så fort så fler borde ta tillvara på småbarnsåren för de blir snabbt stora och självständiga.

 94. Lillemor Bjerham

  Jättebra skrivet!!
  Det finns riktigt avundsjuka och elaka människor, dom är inte värda att lägga tid på.
  Var lycklig att du har den möjligheten att ge dina barn en sådan fin grund;) önskar att fler hade den möjligheten. Stackars barn till dessa bittra föräldrar som klankar ner på dig.
  Tänk och ha föräldrar som visar sina barn en helt fel väg i livet. Det kan inte inte vara lätt.
  Så sträck på dig för ditt val och njut varenda ögonblick ❤️

 95. Linda

  Varit hemma med våra barn i 5,5 år nu har förhoppningsvis 3 år kvar innan minsta börjar skolan. Bästa åren i mitt liv! Du är inte ensam Claudia!

 96. Sandra Strandgren

  Jag avundas dig! Jag hade helst av allt också varit hemma med barnen hela tiden men tyvärr tillåter inte vår ekonomi det. Vi har vår son hos en dagmamma så han är iaf i en mindre grupp i hemma miljö så det känns skönt. Kram till dig

 97. Aneleh

  Det bästa är ju att inte bry sej om vad andra gör eller inte gör. Sköta sitt eget heter det. Kan trösta dej med att personer som spyr galla så tangentbordet fräser oftast inte vågar säga “pip” i verkligheten. Det är såna där bittra personer med låg självkänsla och innehållslöst liv som får ut sin bitterhet och mindervärdeskänsla på nätet när dom sitter tryggt hemma i soffan och “minsann vågar säga vad jag tycker” Såna åsikter är inget värda och är ingenting att bry sej om😊

 98. Emely

  Heja dig! 💝. Du verkar vara en underbar mamma. Försök att inte bry dig om dessa trångsynta personer. Tycker du gör helt rätt. Kram till dig och din familj!

 99. Sofie

  Vilken bra förebild du är (när det kommer till detta)! Bor själv i en liten by o här känns det mer som lag än val att barn ska gå i förskola. Hemskt att man ska känna sig tvungen att sätta barnen i förskola för att inte bli tittad snett på. Känns som att det är viktigt att kunna välja hur man vill göra utan att vara rädd för att folk omkring en ska döma en… helt plötsligt kan man inte vara feminist o hemmamamma, feminist kan man bara vara som karriärskvinna.. vore väldigt inspirerande att läsa mer om ert livspussel, hur har era nära o kära reagerat på det? Vi har diskuterat att göra likadant, men får väldigt mkt mothugg av alla runt om, nära o kära o från personer på öppna förskola etc. supertråkigt!

 100. Nicole

  Vilket underbart upplägg ni har för hela familjen! Det är en dröm för många och det låter som att ni har planerat och jobbat er till detta på ett riktigt bra sätt! Teamwork! <3

 101. Bella

  Heja dig bra att du ryter i från💕 Jag önskar att jag kunde göra som dig och vara hemma med mina barn! Pusslar så gott det går med jobb och förskola så jag ska kunna vara hemma så mycket som möjligt med barnen, är helt övertygad om att alla som väljer att skaffa barn vill vara med sina barn och inte lämna bort dom så måste vara ten och skär avundsjuka inalla bittra kommentarer. Kram på dig

 102. Janne

  Barnen i första hand. En självklarhet för de flesta av oss. Låt er inte påverkas av hatiska “människor” med defekt tolkningsförmåga.

 103. Veronika

  Underbart Claudia!💕 Att du och din man vågar gå mot strömmen och göra er grej!! Lyckliga ungar ni har!! En mor och far som bryr sej!🤗

 104. Lindha

  Du gör ett fantastisk jobb och det är väl det bästa man kan göra för sina barn och vara hemma med dom så länge man kan och har möjlighet.
  Fortsätt å gör det som är bäst för dig och din familj!

 105. Ewa Lindberg

  Wow! Läste bara början, men ärligt, blir du påhoppad för att du och din man väljer att umgås och leva så mycket som möjligt med era/ert barn??
  (Vet inte hur många ni har)
  Om det finns möjlighet att välja, så väljer jag förstås att ge mina barn all tid i världen.
  Nu är jag mormor och önskar bara att alla som kan ska ge TID till sina barn.
  Nä, det blev inga utlandssemestrar, ingen villa eller bil i min familj. Men tid o kärlek! Önskar er all lycka!

 106. Veronika

  Jag blir bara trött när jag läser vad du skriver. Dessa duktiga människor som vet och kan allt. Lägg inte energi på dessa avundsjuka, missunsamma individer för det är vad det är, svensk avundsjuka! Härlig blogg och stå på dej! Kram

 107. Merit

  Du (ni) är klockrena! Vi har också gjort ett självvalt val när det gäller vår familj och att vara hemma allihopa då mycket vi kan pussla ihop! Har slutat att försöka förklara ”varför” (sjukt konstig fråga egentligen 😄) vi väljer att prioritera vår familj – jag skulle aldrig frågat nån som gjort ett annat val!

 108. Ami

  Hej! Jag har inte följt din blogg eller läst de elaka kommentarer som du syftar på, men tycker att det är toppen att se till att vara så mycket man kan med sina barn. Är själv tvåbarnsmamma, och hade jag ett liknande jobb som du skulle jag helt klart göra samma val. Alla får ihop sina livspussel på sitt sätt, och hittar man något som funkar där man får umgås med dem man gillar bäst är det ju perfekt! Kramar!

 109. Camilla Hansen

  Dom som gnäller är bara avundsjuka för att dom inte har möjlighet att göra samma sak!
  Jag har själv varit hemmamamma till mina 4 barn. Ingen av dom har gått på “dagis”
  De har vuxit upp till 4underbara o trygga individer som idag är 28, 26, 24 o 20 år❤️
  De har allihopa en mycket nära relation både till mig o sin pappa.
  Fick ofta höra att jag va lycklig som kunde va hemma med barnen o det är en sak jag aldrig kommer ångrar att jag gjorde. Tänk att få vara med dina barn o få se o följa deras framsteg dom första åren i deras liv, det är inget du har en andra chans på😱
  Stå på dig!! Du gör ett underbart jobb😍😍

 110. Kicki

  Du är bara sååå himla BÄST❣️❣️ Fortsätt göra Era val utefter hur NI vill leva, inte hur andra tycker att ni ska leva 💖💖

 111. C

  Men oh va bra du skriver! Jag brukar aldrig kommentera men nu måste jag😊. Jag avundas dig/er som kan göra detta val. Jag önskar att fler skulle/kunde göra som ni. Det är min bestämda åsikt att det bästa vi kan ge våra barn är vår tid, en förälders omsorg. Det finns ingen förskola i världen som skulle vara en bättre plats för ett barn (ett barn som inte far illa hemma alltså) än dess eget hem, tillsammans med sina föräldrar. Jag kommer alltid hylla de föräldrar som gör det val ni gör! Heja er och alla andra som väljer barnen🙌🏻👍🏻!
  ❤️
  // lärare

 112. Suzanne Forsberg

  Claudia, du gör helt rätt som väljer att vara hemma med dina barn för att du vill och för att du kan❣️

 113. Annika Bergqvist

  Ingen förskola i hela världen kan ge den kärlek stimulans o omsorg som barnets egen förälder ❤️❤️ Kram från fd förskolepedagog Med 18- års erfarenhet o 4 barn + 5 barnbarn

 114. Margareta Olsson

  Du är fantastisk men jag förstår du blir ledsen o arg. Önskar jag oxå hade vågat säga ifrån när jag fick veta att jag “förstörde” mitt barn för att jag valde att vara hemma. Han är nu snart 40 och den tryggaste mest fantastiska pappa till sitt barn. Så så var det med alla elaka allvetares påståenden om att “förstöra sitt barn”, där var bl a barnpsykologer som uttalade sig i massmedier. Toppen att du står på dig och bryr dig om dina barn.

 115. Arre

  Så underbart😍. Önskar jag hade den möjligheten som du har. De som säger annat är antingen avundsjuka eller trivs inte med sina familjer, tyvärr☹

 116. Ellenor

  Tycker det är helt upp till var och en. I vår familj har vi inte heller barnen på förskola. Utan tanken är att ha dom hemma så länge det går. Våra barn är födda -12, -14 o -16 Förstår att inte alla kan ha det så, utan måste ha barnomsorg till sina barn o det är inget fel på det heller. Både jag och min man tycker att det funkar bra.

 117. Karin

  Super bra. Var själv hemma länge med våra barn när de var små. Det är absolut det bästa jag har gjort. Nu är de 27 och 24 år, det var inte många som var hemma då heller, men det är nog ännu mer sällsynt idag. Upplever att man alltid har fått försvara det. Bra jobbat 👍💕

 118. Camilla SB

  Vilket BRA inlägg! Fortsätt vara den bra mamma du är där du sätter din familj utifrån hur du och din man vill leva i er familj. Det finns inget rött eller fel som gäller alla utan varje familj är unik och måste välja utifrån den familjens förutsättningar. Mina barn är vuxna nu. Vi har 4 barn i vår familj och valde också att pussla för att fp naximal tid tillsammans. Jag valde att börja jobba en mindre del väldigt tidigt deks för att inte tappa kontakt med jobbet men också för att kunna spara föräldradagar länge. Jag arbetade obekvämt för att kunna saxa m min man. Ingen barnomsorg och vi kagade all mat själva. Idag har vi en oerhört fin relation med barn, respektive och barnbarn. Alka uppskattar god mat och gemenskap men alla har eget utrymme och respekt för att vi är olika. Mina varnbarn gar barnomsorg för att det passar deras familj. Låt varje familj välja det som är bäst för den.

 119. Maria

  Vackra ❤️
  Jag har varit hemma med mina tre barn och nu är dom 22, 20 och 17 jag har varit väldigt närvarande och njutit varje sekund, den tiden kommer aldrig tillbaka ❤️❤️❤️ Så skönt att vara den som ser barnens utveckling på nära håll dygnet runt
  Du gör helt rätt 🌸🌸
  Idag är mina barn ”vuxna” och vi har en fantastisk relation

 120. Margarita

  Hej Claudia. Läste artikeln i Expressen och bara kände att jag ville skriva här. Min första tanke när jag läser ditt inlägg är. Varför ska du ens behöva försvara dig? Det har alltid funnits förståsigpåare som alltid gör rätt val och lever som de tycker alla andra borde leva. Jag undrar hur de själva mår i sina liv? För det andra. Jag har själv två barn 4 och 8 år. Jag har alltid drömt och önskat att vara hemma med barnen men ekonomiskt får vi inte ihop det. Jag sa upp mig på ett jobb för några år sedan när yngsta tjejen var ett och ett halvt år och började plugga. Bara för att få mer tid med henne. Jag hann aldrig se min familj. Min dotter var så trött varje morgon och grät när jag lämnade. Hon grät när jag hämtade för att hon var så trött. Sen var det middag och sen sova. Vad var det för liv? Jag skaffade inte barn för att leva så. Så visst vi fick mindre pengar. Men det var så värt det. Det nästa beslut jag tagit. Så kör på Claudia med man. Alla utgår utifrån sin egna situation. Vare sig det är att välja att vara hemma eller att jobba. Jag tror att fler skulle stanna hemma om möjligheten fanns, jag hade det. Må gott och lev väl. Kram

 121. Veronica

  En tanke jag får när jag läser ditt inlägg är att vissa människor är så extremt avundsjuka och en del bara älskar att styra andras liv. Jag kommer nog aldrig att förstå varför men så är det. Fast de skulle aldrig erkänna det. Risken är ju att detta ses som tårta på tårta-info och/eller att du tar det som att jag dumförklarar dig men så är det inte utan bara spontana tankar jag “spottade” ur mig. Jag är helt seriöst rätt less på människor som försöker styra andra och tala om hur de ska leva sina liv.
  Du och din man väljer själva hur ni ska lägga upp och få ihop erat familjeliv och det ska andra bara skina i.

 122. Ninni

  Jag upplever det som att de som lägger mycket tid och energi på att tala om för andra hur de ska leva sina liv är de som är mest rädda att ifrågasätta sina egna val. Alla med åsikter om hur andra lever skulle må bra av att ta till sig Byron Katies ord; While you are busy living someone else’s life, who is living yours?

 123. Helena

  Hej! Vad glad jag blir att läsa att det finns någon som vill vara hemma och själv vill sköta ta han om sitt bar, har alltid varit emot förskola för de mindre barnen 1-3 år de ska vara i en lugn hemmiljö,inte in skrikig förskola med stora grupper få vuxna som ska hinna med alla dessa små liv, det finns igen möjlighet att kunna ge dem den trygghet som en mamma,pappa ger i hemmet,förskola är absolut ingen bra miljö för våra små barn därför mår våra barn ungdomar så dåligt idag,barnen lever idag efter vuxnas liv de fick betala för kvinnas frigörelse.TACK!

 124. Mormor.

  Härligt, Claudia! Jag har ingen aning om allt som hänt men jag blev nyfiken när jag såg notisen om detta. Du/ni gör i mina ögon helt rätt. Barnaåren går så fort och är så betydelsefulla så fler skulle ha glädje av att upptäcka det underbara med att umgås med små goa, finurliga och oförstörda barn. Rena och öppna. Livets mirakler. 💕 Jag har själv fem barn och i dagsläget fem barnbarn. Jag jobbade dessutom som dagmamma i 13 underbara år. Slitsamma, javisst, men också väldigt mycket mys och skoj. Jag blir alltid glad när jag ser någon som är närvarande med sina barn. Ser dem och tycker om att umgås med dem. Jag är glad att ni hittat ert sätt att kunna ta vara på den tid ni kan med era gåvor. För barnen är ju verkligen gåvor som vi har fått förtroendet att ta hand om. En liten del av livet. Jag önskar er all lycka i framtiden! ✨ 🤗 Kram

 125. Anette

  Bara ren avundsjuka. Jag valde att inte heller ha mina två barn på förskola. Jag började jobba kvällar och nätter i stället för att arbeta dagtid. Vi pysslade också och jag ångrar inte en minut att vi valde att ha ungarna hemma. Blir så trött på personer som inte kan uttrycka glädje för andras välmående och glädje. Barn är små en sådan kort tid i ens liv och under den tiden ska man bara få njuta om man kan pussla ivop vardagen. Är glad för er skull .

 126. Sussi

  Du ska inte ens behöva förklara dig! Är väl upp till var och en hur man vill göra med sin mammaledighet osv. Hade jag kunnat hade jag oxå stannat hemma så länge jag bara kunnat med barnen. Dom är små en gång i livet bara och man ska leva i nuet. Småbarnstiden kommer aldrig tillbaka. Skit i alla trångsynta människor som antar en massa utan att veta vad de pratar om och kör på på det sätt som passar er familj bäst. All kärlek till dig 💕.

 127. Åsa

  Bra att du skriver detta men tråkigt att det behövs. Du väljer själv hur du vill leva och du verkar ha valt det som passar för er. Då allt gott. Ha det Bra!

 128. Annika

  Jag som pedagog på förskola och fyra barns mamma, tycker du gör helt rätt att njuta av era barn hemma. Det är stora barngrupper och få pedagoger, mycket stress och höga ljud på förskolan. De kan inte få bättre start än så här. Tiden med er är mest värdefull, de hinner med att vara sociala resten av deras liv sen, när tiden är kommen. Lycka till med barn myset hemma och njut.//HejaEr.♡

 129. Stina

  Hurra 🙌 för dig 💜 som vågar vara förälder till ditt barn och för att du vill spendera viktig tid som aldrig kommer tillbaka . Stor KRAM

 130. Ayaan

  Det varje förälders dröm att vara med sina barn så mycket som möjligt. Njut den tiden och skit i hatare. Önskar att jag hade den möjligheten 💕

 131. Carina

  Jag har varit hemmamamma i över 20 år. Kunde kombinera att mitt arbete inom ekonomi med att ta hand om mina barn. Ingen förskola – tack och lov. Öppna förskolan och otaliga aktiviteter fungerade utmärkt. Mina barn är nu vuxna och jag är stolt över att jag gav dem min tid när de var små😃

 132. Ulrika

  Jag tycker ni gör helt rätt! Jag har varit hemma med våra 4 barn hela tiden och även haft möjlighet att finnas hemma på em när de kommit från skolan vilket är guld värt att hinna äta mellanmål och prata om dagen som varit💗

 133. Pia

  Dom som vräker ur sig dumma kommentarer åt så kloka beslut måste ju vara väldigt avundsjuka att dom själva inte kan fatta sådana beslut, det är nog många som skulle önska att dom kunde vara med sina barn mera… Heja heja till dig

 134. Anton

  Efter att ha bott i USA i några år. Kan jag bara säga. Vad glada att vi bor i Sverige. Här kan vi själva bestämma hur vi vill ha det i våra familer. VEM som är hemma. Vem som ska jobba. Man undrar ju varför kvinnor ger sig på kvinner. Låt alla göra som de vill o passar sinamn familJerry. Eller så finns det andra alternativ. Halvera mammapengen. Införa karensdag för VAB. Ta bort möjligheten att lägga ihop semester och föräldraledighet. Ta bort pappa dagarna. Ta bort alla bidrag från staten. Som föräldrar får. Vad stolta istältet och låt människor själva få välja hur man vill ha det. Men tror jag kommer rösta på det parti som vågar ta bort alla bidrag. Då kanske gnället slutar. Eller så finns det kondom. HAlva världen står i krig. Så barn och unga människor. Kommer alltid att vilja komma till oss och bidra.

 135. Monica

  Äntligen föräldrar som vill vara med sina barn! Det gör mig glad att läsa❤️Jag jobbade natt när mina barn var små för att kunna vara med dem så mkt som möjligt vilket jag är oerhört tacksam för idag.

 136. Natali

  Jag vill börja med att säga ett jättestort BRAVO till er och att ert beslut är det absolut finaste, mest värdefulla och det absolut värdigaste beslut en människa kan fatta i livet i sin roll som förälder idag. Jag följer inte din blogg och inga andra bloggar heller( jag vet vem du är däremot för att du var min favoritskåderspelerska när jag var liten). Jag läste angående det här på FB och blev så otroligt glatt överraskad över att det finns fler människor som känner och tänker som jag. Jag har hittills inte mött en enda människa under hela mitt 28åriga liv med dem tankarna, snarare tvärtom. Jag vill bara berätta och dela med mig av att jag själv vare sig ville gå på dagis eller hos dagmamma, jag kommer själv ihåg detta väldigt väl. Så jag var hemma med min mamma tills det att jag började på lekis när jag var 5 år. Jag kan aldrig någonsin beskriva den enorma tacksamhet och kärlek som jag känner över den stabilitet och den trygghet som min älskade mamma gav mig och som hon fortfarande ger mig. Om man har den möjligheten så anser jag att det är en av skyldigheterna som man bär som förälder, att ta hand om, att uppfostra sina egna barn och framförallt att umgås med dem så mycket man bara kan och att verkligen lära känna dem. Jag har själv vikarierat på förskola två gånger och oavsett om det är en “bra förskola” eller inte så behöver man sina föräldrar när man är så liten, för många olika anledningar. Det är ingen kärnfysik. Den dagen jag får barn hoppas jag att jag själv kommer att ha den möjligheten och jag kommer att se till att sträva efter det med all den kraft jag har. Min djupaste respekt. Heja er!!!!!! <3 <3 <3

 137. Claudia

  Strunta i vad de skriver och yttrar sig om
  Dessa personer är bara avundsjuka.
  Jag önskar att jag kunde göra så och spendera mer tid med mina barn.
  Kram på dig 💓💓💓💓

 138. anneli östman

  jag var hemma med mina barn.jag fick alltid beröm från skolan mm att dem var så harmoniska och det märktes att dem inte var” förskolebarn ” idag är dem 26 och 25 världens mest samlade människor.
  stå på dig.du gör rätt!

 139. Jenny

  Heja dej!!!!! Min 5 åring har aldrig gått dagis och vår dotter på 5 mån kommer heller inte att gå dagis. Vi jobbar om varandra och det går alldeles utmärkt 😘 Vi är ute ett par timmar varje dag i skogen och rastar våra 3 hundar, leker myser och njuter varje dag. Vi tar sovmorgon varje morgon 😂 Det är oerhört provocerande för andra att barnen inte går dagis.. Du är klok som en bok, och vi är fullt kapabla att ta hand om våra egna barn, det är helt befängt att tro att dagis ska vara livsavgörande för deras utveckling.. Har en 13 åring som inte heller gått dagis och hon är en stark, vacker och självständig klok tjej. Bra betyg så dom kan lära sig både läsa och att umgås med andra och föra sig i sociala sammanhang fast dom aldrig gått dagis.. Och jag vet att det idag kallas förskola men det struntar jag i jag gillar dagis😂😂

 140. Ulle

  Skulle gett vad som helst för att fått möjlighet/kunna ha möjlighet att vara hemma längre med mina barn eller om jag haft ett arbete där jag kunnat kombinera det. Barn mår absolut inte sämre av att inte vara på förskolan, utan precis lika bra.
  Jag sög ut varenda liten föräldrardag som gick och snålade med dom och har jobbat mindre % för att få mer tid med barnen.
  Förtår inte hur någon kan tycka synd om barn som får mycket tid och upplevelser med sina föräldrar!?

 141. Monica

  Jag tycker det är underbart att läsa om er syn på barn och hemmamamma. Precis så hade jag velat ha det när mina barn var små men jag fick göra det bästa av situationen genom att dryga ut föräldraledigheten och därefter ha privat dagmamma både hemma hos dem och hemma hos oss. Ingen av mina tre barn mådde dåligt av det. lika lite som mina barnbarn mår dåligt av förskola.

 142. Tommy Peterson

  Begriper inte vad andra kvinnor har med att göra hur du väljer att lägga upp ert liv. Jag utgår ifrån att det är avundsjukan på er som kan välja. Stå på dig du underbara kvinna som väljer att själv uppfostra sina barn!

 143. Anna-Carin Granlöf

  Tycker du du gör ett fantastiskt jobb som mamma och har en känsla av att ni har en jättebra relation hela familjen.
  Fortsätt som ni gör 😉
  Och jag säger att jag bara älskar att se alla fina bilder på era fina sötnosar.
  Klart att de andra bilderna är jättefina oxå men jag blir så varm i hjärtat och se bilder på sötnosarna 😉

 144. Anna

  Ååå så härligt ert liv låter önskar att jag hade haft den möjligheten när mina barn var små .Jag var hemma med mina tvillingar i 2 år och det var underbart och hade gärna varit hemma med dom längre … ❤️Njut och all lycka till er kram

 145. Jennie

  Ni är trygga i ert beslut, ert sätt att vara som familj och hur ni lever ert liv. Dina små tjejer sprudlar och ni ser ut att må bra, leva livet som ni vill. Jag uppskattar hur du delar med dig och upplever det absolut inte som att du sätter dig över någon annan… du är en sån positiv kraft, öppenhjärtig och sund… de där kommentarerna, personerna som är elaka… det handlar ju så mycket om dom. Det vet du och vi andra också. Men jag förstår att du får nog. Stor Kram Bästa Du ❤️✨

 146. Jenny

  Alltid lika träffsäkra Claudia! 🎯 Din blogg är ett måste till mitt morgonkaffe, varje dag. Tack! 😊❤❤❤

 147. Hanna

  Fina Claudia! Tycker du gör så rätt att spendera tiden med dina barn. Jag arbetar 3½ dag i veckan och tycker att jag hittat en bra balans mellan familj och arbete. Har två fina pojkar på 7 och 3 år och jag vet att det enda jag kommer att ångra när de vuxit upp är att jag tillbringade för lite tid med dem om jag jobbat heltid under deras barndom. Tack för du delar med dig <3!

 148. Johanna

  Alla gör sina egna livsval, tycker inte det finns ngt rätt eller fel, alla är vi olika och därav väljer vi olika sätt att leva på. Tror att många föräldrar kanske skulle vilja vara hemma mer med sina barn om dom hade ekonomiska möjligheter, kanske därav som dom provoceras av din möjlighet till att vara hemmamamma eller så beror det på ngt helt annat. Tycker att det är helt ok att fråga varför ngn valt att leva på ett visst sätt om frågan ställs med nyfikenhet och att man är öppen för att få ett svar där det kanske kommer fram att man resonerar/tänker olika men att det är helt ok.
  Själv tycker jag det bara är positivt att vi alla tänker och är olika. Har aldrig läst in i bloggen att Claudia på ngt sätt skryter eller ser ner på folk som väljer ett annat sätt att leva på än henne.
  Själv har jag valt bort att skaffa barn och det provocerar många för om man väljer bort barn ska man tydligen vara karrärkvinna med vassa armbågar, ogilla barn och vara en kall och egoistisk människa har jag fått höra av vissa, alternativt att vissa tycker synd om mig som inte har barn
  ( tar för givet att jag är ofrivilligt barnlös).
  Suck, har vi inte kommit längre än så här år 2017.

 149. Emelie

  Du är grym!! Ett fantastiskt beslut av er båda som bara gör gott. Barn mår bäst av att vara hemma så länge det bara går,punkt slut! Jag har varit hemmamamma i över 8år. Kommer att vara hemma minst 2år till…finns inget bättre än att investera tid med sina barn. Knappast något man ångrar längre fram. Fortsätt vara ni och göra det ni gör,för det ni gör för era barn är fantastiskt!! Kram till dig❤

  1. Malin

   Helt berättigat inlägg! Jag reagerade också på kommentarerna som du fick. Och är man hemma med sina barn utan att ha planer på att lämna dem på förskola de närmaste åren så får man väl kalla sig för hemma-mamma oavsett vilken ålder barnen är i?! Så himla dumt. Jag tolkar det som att de är avis. Tror dessutom att Manuel får mer tid med era barn än min man som är borta 07-17.30 varje dag. Vilken lyx det är för familjen med föräldrar som kan jobba hemifrån!

 150. annie

  heja dig ! är själv hemma med barn 1,5 och 3 år och ska försöka vara hemma så länge det går. det kommer vara det bästa jag gjort.

 151. Helena

  Hej! Du börjar med att inleda ditt blogginlägg med att så många blir provocerade av att du är hemma med dina barn. Då de flesta (liksom jag), vad jag kan se, som kommenterat inte anser det är ett dugg provocerande utan helt normalt, eftersom lilla C är 10 månader. Då ses vi av dig som kommenterat detta som bittra, elaka och avundsjuka. Jag förstår inte riktigt…. Vi är på din sida när vi anser att det är normalt men ändå blir du förbannad och skriver ett inlägg om hur arg du är över elaka kommentarer kring ditt inlägg. Jag är varken bitter eller avundsjuk på ditt sätt att leva. Jag ser det som ett privilegium för er familj att du kan jobba samtidigt som du är mammaledig (föräldraledig) det är få förunnat. Det trevligt att läsa din blogg och positivt att du bjuder in oss som är dina läsare till diskussion och att alla har rätt att tycka kring dina inlägg, sedan kanske vi alla inte alltid delar din åsikt kring saker och ting lika lite som du gillar det vi tycker men det tyder ju bara på att alla människor är olika och bör respekteras för det.

 152. Maggan

  Dessa människor som bara orkar lägga sig i andras göromål måste vara väldigt avundsjuka på andras liv och måste då skriva och klaga av sig usch och fy säger jag man blir så arg . Själv var jag hemma med mina 4:a barn till de började skolan det var mitt och min mans val helt och hållet . Jag tycker ni är en helt underbar familj som har barnen med så mycket som möjligt 😍 det är så skoj när ni går till er förskola och leker . Skit i de andra och bry er bara om er själva 👍 förstår det är jobbigt men jag är helt på er sida ❤

 153. Linn

  Älskar att läsa din blogg. Önskar också att jag var hemma med mitt barn hela tiden. För jag vill inte sätta den i förskola så som det ser ut idag. För jag jobbar inom förskola och ser hur det ser ut, så tycker att ni gör helt rätt att vara hemma med barnen så länge som möjligt. Mitt barn är 4 månader snart så de är långt kvar innan jag ska sätta den på förskola men ändå, tiden springer iväg.

 154. Agda den förste

  100 +++++ till dig Claudia. Jag var själv hemmamamma i 12 år och fick tre barn under tiden. De bästa åren ihop med barnen innan ekorrhjulet startade med jobb, skolor, nybyggt hus osv. osv. Var och en väljer hur man vill ha det.
  Hälsningar Skåne.

 155. Lisen

  Jag är en kvinna som är en generation äldre än du men jag läser din blogg med värme och kärlek av den enkla anledningen att jag gillar att du sätter barnen främst. Jag var själv hemma med mina barn i nästan tre år för att därefter jobba så lite som möjligt fram till de gick i tredje klass. Det är det allra bästa livsvalet jag har gjort. Tänk att få vara med om varje steg i barnens utveckling själv utan att få höra det av stressade pedagoger. Hoppas att fler föräldrar unnar sig att prioritera den här tiden i livet. Det tror jag att både föräldaragenerationen men fram för allt de små mår bra av.
  Kram till er alla som satsar på att vara hemma med era barn 💕

 156. Lotta

  Att du ens ska behöva förklara dig!! Bedrövligt… Blir ledsen! Försök i att strunta i trollen och fortsätt vara du ❤️

 157. En annan hemmamamma

  Du är fantastiskt stark, som vågar gå din egen väg och gör det du och din familj mår bäst av. Tiden tillsammans med de små kommer aldrig igen. Det finns inget i hela världen som gjort mig lyckligare än åren hemma med barnen. Inga pengar eller prylar. Blir varm och lycklig att jag inte är ensam, att du också finns och vågat stå upp för oss hemmamammor.

 158. Ninna

  Blir helt perplex över olika reaktioner, både “här hos dig” och på andra bloggar. Du skriver om ditt/ert liv – på din blogg!!! – och om din vardag med flickorna. Då finns det folk som tar det som en kritik mot dem som väljer förskola. Hur går det till? Vad är det för mekanism som styr sådana reaktioner? Jag har mött detsamma. Någon frågar vilken förskola ungarna går på, jag svarar att de inte går på förskola, och den som frågar reagerar reflexmässigt – “Jaha, så du menar att jag gör fel och är en sämre mamma för att jag har mina barn på förskola”??? Men SNÄLLA; lägg AV, ni som reagerar så!!! Vad är problemet? Dålig självkänsla? Dåligt samvete? Frustration över att inte se den lösning man egentligen vill ha? Vanmakt? Missunnsamhet? Bekräftelsebehov? Jag vet inte, men undrar. Gång på gång dyker det här “fenomenet” upp. En bild på ett välstädat hem får reaktioner som – “Så du menar att jag är sämre som inte hinner städa”? “Du är falsk som inte visar hur det ser ut i VERKLIGHETEN”!!! Jag blir matt. Jag vet inte vad de menar som skriver att du sätter dig över andra, eller hur de nu uttrycker sig. Jag ser bara din blogg där du skriver om DITT liv och DINA (era) val. Och att du skulle hindra din man från att va med barnen – jösses. Stå på dig, fina människa, låt inga offerkoftor ta din energi!!! Vi är många som inspireras av dig Claudia! Du är en fantastisk människa, kvinna och mamma! Och säkert en fantastisk fru också, men den bedömningen överlåter jag åt din man ;-D Nu ska jag ut på morgonpromenad i höstkylan, det kändes nästan som det varit frost i natt!!! Hur 17 får man ungarna att sova längre så här års??? Kram!!!

 159. Emrli

  Ja gillar dig så mkt! Jag delar helt dina åsikter om att barnen mer än gärna får vara hemma länge! “Dissar” absolut INTE fsk men dem är ju bara små en gång. Vad är mysigare än att dela en enkel vardag med dem eller gå på biblioteket, lekplats o äta ute då o då åka buss mm. Började följa dig för du inspirerar mig! Tack för din blogg finns!

 160. J

  Är också hemmamamma.. man kommer aldrig ångra att man spenderat för mycket tid med sina barn när man är äldre !

 161. Hennie

  Go girl! Grymt skrivet! 💕
  Att man ständig måste fälla negativa kommentarer är sorgligt. Varför kan inte kvinnor stötta varandra??? Jag fattar inte. Vi har olika förutsättningar men det betyder inte att JAG som enskild person måste ge mig på en annan persons val!! Galet om du frågar mig. Jag missunnar inte dig i alla fall 🌺
  Kram

 162. AnnSofie

  Hej fina Claudia,
  Vilka idioter det finns… Så bra skrivet och stå på dig!! Mer kärlek till er som försöker trixa och fixar för era tjejer.
  Vi har också valt att ha våra tjejer hemma, våra är snart två år och den andra 5 månader. Vi bor i Malmö, driver också egna företag och får pussla för att få ihop det. Om inte minst med både tid och ekonomiskt… trots att vi har små nystartade företag och kanske inte riktigt samma ekonomiska förutsättningar som ni, har vi också valt att vara hemma så länge det går.
  Vi gör ungefär som ni… Min sambo jobbar och jag är mest med barnen men alla de punkter du tar upp med det bästa att vara hemma instämmer jag fullt ut. Och min sambo är som Manuel helt fantastisk med tjejerna och ger så mycket av allt man bara själv kunde önska att men haft som liten tjej.
  Heja heja dig, er och din fantastiska familj.
  På ta om något annat, hörde i poden att ni diskuterade ponnyridning. Vill passa på att tips er om Kummingården. http://ridlekis.kummingarden.com/ Dit kan in åka med ridtjejen om ni vill styra mer över tiden som ni ska rida på istället för att passa tiden till söndagar kl 13 på 4H gården. Lycka till med allt. Vi ses kanske på stan någon dag. Tack för att du delar med dig och inspirerar med en super duper blogg!! ❤️❤️❤️

 163. Synnöve

  Tycker din blogg är fantastisk liksom du och ditt förädrarskap. Du ger så mkt tid till dina barn vilket är den bästa prioriteringen man kan göra. De som säger något annat är bara svartsjuka. Låt dem ej få stjäla din fantastiska energi. Kramar!

 164. Sara

  Hej Claudia!
  Först och främst vill jag säga att du jar all rätt att bli arg över att folk försöker vända och vrida på allt du skriver för att hitta negativa saker.
  Tyvärr kvittar det nog hur man lever så letar folk fel. Är det inte så att folk inte kan acceptera att man inte gör precis som dom?
  Jag hoppas att du kan skaka av dig och gå vidare. Vi är många här som läser utan att döma, men som vanligt är det de negativa som hörs och syns mest.
  Kör ditt race och skit i alla spekulationer. Kram

 165. Lena Henriks

  Åh jisses! Har folk verkligen så stora bekymmer med hur ni lever era liv ja då tycker jag faktiskt lite synd om dom. Sicket tråkigt liv dom själva måste leva! Men dessa besserwissers kommer vi aldrig undran finns alltid någon där ute som anser sig sitta på alla svar till livets frågor. Synd bara att dom inte tänker efter innan dom börjar kritisera men det är väl så att det är den svenska avundsjukan dom slår till. Dom vill säkert ha samma liv som ni, själva kunna vara hemma med sina barn. Men heja dig för att du säger ifrån att nu är måttet rågat!! Om dom nu tycker att du/ni gör så mycket galet….sluta följ!! Så plättlätt ☺️ Tycker du/ni är en helt fantastisk familj och jag tycker det är så kul att följa er och det könns som om jag känner dig fast jag inte gör det….personligen..
  Stor kram till hela gänget

 166. Iaa

  All cred till Dig Claudia! Ni har helt klart gjort ett sunt val i livet! Dumma kommentarer har till 99% med den som skriver att göra! Avundsjuka, och att hitta “fel” hos andra gör plötsligt deras egen tillvaro lite bättre! Ni och absolut ingen annan vet vad som är bäst för er familj! Keep up the good work 💪🏻
  Kram 💕

 167. Emilie b

  Såå rätt Claudia!!!

  Du är en mammaförbild!! Du inspirerar mig o jag har mycket samma tankar som du!!

  Fortsätt med ditt fina “jobb” med dina döttrar o en kanonblogg!! Hoppas du kan skita i de negativa kommentarerna de är verkligen inte värda din tanke!!

  Ha en underbar helg!

 168. Maria

  ♥️ Förklara inte era val, de som inte vill förstå kommer aldrig att göra det. Var stolta över att ni är föräldrar som gör ett aktivt val som eran familj trivs med. All heder till er!!

 169. Sevgi

  Helt sjukt! Vissa har verkligen inget liv Och man måste sätta sånna människor på plats. Jag förstår inte varför det här med att man är hemma med sina barn provocerar människor så mycket. Helt sjukt🙄 Jag är så otroligt trött på alla påhopp ibland blir jag arg, ibland förklarar jag bara lugnt att ja, alla gör ju det som är bäst för sina barn, vi är inte i behov av förskola. Och ibland orkar jag helt enkelt inte diskutera förskola för det har blivit så tjatigt. Fast jag har sagt att mina barn inte ska gå på förskola så frågar folk varje gång jag ser dom, har dom börjat på förskola än? 🙄 Man får helt enkelt stå på sig och inte låta dom där
  Energi tjuvarna ta av ens energi! Du är underbar det ska du veta och dina barn har tur som har dig som mamma. Ni är
  En fin familj och det du det provocerar folk! Fortsätt att skina!!✨ ❤

 170. Pia

  Känns som du vill framställa dig som ätare än någon annan hela tiden.. Vilket du inte är!! Ja var också hemma till äldsta va 4 år och minsta va 2 och en 3 åring däremellan o sen bara jobbade deltid men inte skröt jag om de !! Så att din 10 månaders e hemma e defenitivt inget konstigt utan heeeelt normalt!!

  1. Om

   Hahaha Pia böla någon annanstans. Du behöver inte läsa en blogg om Claudia om du inte vill veta något om henne, Att man berättar om sitt liv betyder inte att man skryter.

 171. Johansson

  Åh vad tråkigt att behöva förklara sig jämt. Jag skulle också vilja va hemma med mitt barn om det.gick. Nu jobbar jag inte heltid då min karl jobbar mer än heltid då han kör lyftkran och jobbar upp emot 60-80 timmar i veckan ibland och är borta allt från 2-7 dagar ibland.
  Alla familjer är olika så är det bara. Jag fick alla hans dagar han hade så jag kunde va hemma mer med våran son.
  Så himla tråkigt med elaka kommentarer! Kram ❤

 172. Gabriella

  Vet inte om det var min kommentar du tog så illa upp av? Men om det var det så känns det lite överdrivet… Jag ställde en fråga. Och sa även att jag inte provoceras av hemmaföräldrar. Du har ju faktiskt själv tidigare skrivit att DU bestämt att du ska ta ut alla föräldradagar. Och sagt i poden att du aldrig skulle gå med på delad vårdnad om ni separerade. Så ja, jag undrar hur du ställt dig till att leva med en man som tagit det som ek självklarhet att vara pappaledig eller att ha halva tiden med barnen vid en ev separation. Men uppenbarligen vill du inte svara, så strunta i det då.

  1. Ninni

   Varför läser du ens hennes blogg? Om hon känner så nu så gör hon det. Om de är så här de funkar för dom i livet så gör det det. Hade dom separerat tycker du personligen att de hade vart bäst för barnen att helt plötsligt spendera 50/50? För just nu är ju Claudia hemma hela tiden och Manuel träffar barnen när han inte jobbar vilket ibland kan bli varannan helg. Vilket upplägg tycker du själv hade vart bäst för barnen? Man kan inte tänka rättvisa mellan föräldrar och jämnställdhet när man pratar om barn. Det är BARNETS bästa alltid. Inte mamma, pappa eller mormors.

 173. Linda

  Alltså jag tycker ni gör ett fantastiskt bra val att vara hemma med era barn! All tid med dem är värdefull 💕 Ta hand om varandra 🍀⭐️

 174. Hanna

  Åh vad fint av dig att Manuel ska få 5 månader ensam med tjejerna. Kommer verkligen ge dem en bra start i livet på egen hand utan ditt överinseende. Hemskt att du inte släpper in honom mer. Flertalet gånger har du skrivit om hur dåliga mammor som lämnar sina barn på förskolan är, att dom inte vill vara med sina barn osv.. Du framställer dig som bättre än andra ofta. Att du gör det enda rätta osv.. När ska du jobba dina 25% när barnen inte sover middag eller somnar tidigt på kvällen? Jag skulle säga att du likt väldigt många andra är deltidsarbetande mamma. Men du släpar med dina barn på jobbet eller sysselsätter dem med en padda medan du jobbar.. Vilket en sjuksköterska, kassörska eller lärare kan göra.. Kommentar på det? För alla som tror att jag är avundsjuk kan jag meddela att jag är lycklig hemma med mina två barn. Så ingen avundsjuka.

  1. Nilla

   Dom har kommit fram till att så här vill dom ha sitt familje liv och bloggen skrivs från Claudias tankar och känslor. Hon pratar för sig skulle du Hanna må bättre av att Manuel skriver ett inlägg här att så här vill han ha det och att han ser fram i mot sina 5 månader ? Jag tycker inte att Claudia på något sett ser ner på andra och tycker att hon gör eller är bäst utan hon säger/skriver att det är bäst för deras familj ( ok hon väljer att skriva för henne och barnen och det är ju för att bloggen är hennes ord hennes blogg inte Manuels. Tror till fullo att han vet om och tycker samma sak.). Varför ska inte familjen/familjer om dom kan och ha möjlighet att få göra som dom tycker är bäst från deras familj utan att folk ska på peka att det inte är PK ? Och när jag läser din kommentar här så funderar jag på varför du över huvud taget läser bloggen efter som du ogillar det hon skriver så mycket och retar dig på vad hon tycker och tänker ?? Claudia jag tycker eran familj verkar ha det super bra och mysigt just som ni har det och väljer att utforma erat liv fortsätt och vara just som ni är 😉

 175. Hanna

  Hej lyssna verkligen inte på sånt skitsnack. Jag följer både dej o Manuel på insta, o dej på bloggen oxå. Ni är jätte fina o bra föräldrar o tar så kanon bra hand om era fina döttrar. Så ta inte åt dej om dom idiotiska kommentarer. Ni är jätte bra o fortsätt så som ni gör just nu👍💟

 176. Kristina

  Åh vad jag blir ledsen att höra om att du fått negativitet ang dina barn, er familj, dina val etc 🙁 ❤️ Det ni beslutat är ert liv och ingen annans och jag kan garantera, det bästa och finaste man kan ge sina barn är tid tillsammans!!! Tiden går så fort när de är små och de behöver garanterat sin mamma den mesta tiden. Lyssna inte till andras negativa åsikter, låt orden försvinna ut genom fönstret 😉 Jag tror att många hade velat ha ert liv. Men jag kan inte förstå varför man måste skriva elaka och negativa kommentarer? Jag har också varit hemma med mina fyra barn när de var små. De har aldrig gått på förskola. Vi var ofta på öppen förskola och träffade många andra barn och mammor, Vi hittade på jättemycket roliga saker tillsammans, så de har verkligen inte missat något. Vi gjorde utflykter till skogen och havet, varvpå öppna bondgårdar, utflykter med öppna förskolan, bjöd hem andra mammor med sina barn osv. Tvärtom är jag tacksam för att vi kunde lösa det så, tack vare att min man reste i jobbet och hade en bra lön. Vi hade dessutom ett litet företag som jag kunde jobba med litegrann samtidigt som jag var hemma med barnen. Njut av ert kloka val! Barnen kommer att tacka er när de blir äldre ❤️
  Stor kram till en fin förebild och mamma ❤️

 177. Bea

  Helt rätt! Stå på dig! Som säkert många andra skulle jag också vilja vara hemma med min 2-åring men pga jobb och allt det ekonomiska som kommer med det finns det ingen möjlighet just nu. Både du och Manuel har ju inga 8-17 jobb så jag tycker inte alls att det är nåt konstigt med ert upplägg. Tvärtom avundas jag dig för att du har all tid med din barn och att allt verkar vara så mysigt. Fattar inte att folk orkar lägga tid på hur ni har gjort med eran föräldraledighet?! Jag brukar inte kommentera saker men kände nu att jag inte kunde låta bli. Alla är olika! 💜

 178. Malin

  Du har all rätt att bli förbannad. Jävla folk det finns alltså! Kan inte bara alla mammor stötta varandra och varandras val i rollen som föräldrar! Jag är själv en förstagångsmamma till en dotter på snart 9 mån! Jag har blivit bättre, men i början var google,, familjeliv, bloggar osv min bäste vän i jakten på svar! Men lärde mig ganska fort att det inte var så säkert att fråga något utan att råka ut för påhopp!

  Du gör ett hästjobb Claudia, jag beundrar dig! Ser upp till dig. Du verkar vara en fantastisk mamma som också berättar om de dagar då allt bara känns jobbigt! Du är precis som alla andra mammor. Så varför denna nedvärderande ton för att du och din familj väljer att leva som ni gör?! Blir också förbannad.

 179. Cecilia

  Du är bäst! Jag tycker det verkar toppen som ni har det. Glöm inte att du (och Manuel, för jag fattar ju att ni är två) är den bästa föräldern för era barn! Kan nästan tro att de som kommenterar elakt inte har barn. Skrattar lite åt mat-kommentaren-jag hade blivit halshuggen. “Hur fan kan du ge ditt barn en kaka??? – Eeh jo, för att mitt barn vägrar äta idag..och då mutar jag för att inte hela världen ska gå under”. Äta ute om det funkar är ju grymt bra! En tvåårings vilja ska man inte underskatta 🙂 Jag är tacksam för att vi får följa dig varje dag, vill man inte det finns det ju ett väldigt lätt sätt – sluta läsa. Hejja dig och trevlig helg!

 180. Cissi

  Hejja dig! Så jäkla tråkig att folk ska lägga sig i det dom inte vet ett skit om. Ursäkta språket 🙈. Att folk ska gissa och tro hur ni lever era liv. Som jag när jag bloggar, då skriver ju jag om MIG, många kanske tror att min man heller aldrig är med. Men jag skriver ju om mig och hur jag har det. Hans tankar och känslor lämnar jag utanför, tror säkert att folk sitter och gissar hur man har det hemma och hur man lägger upp det bara för att mannens tankar inte är med. Hoppas du förstår vad jag menar😅🙈.
  Så tråkigt att du måste försvara dig, att folk ens orkar. Jag begriper inte det😂. Vissa har nog sjukt tråkigt liv, eftersom de måste lägga sig i någon annans.
  Kram 😘

 181. Helena

  Bespara dig påhoppen tack, med tanke på att du inte känner mig. Om du hade bevittnat en person som under flera är förminskat och försummat sin man, gjort honom till åtlöje inför andra och i princip idiotförklarat honom som förälder så skulle du nog tänka annorlunda. Vissa saker är faktiskt självförvållade. Har ingenting med mig som vän att göra.

  1. Charlotta

   Är detta relevant för Claudia överhuvudtaget? Detta är lika felplacerat här som om du kopierat en sida ur telefonkatalogen.

 182. Tessan

  Jag tycker du gör helt rätt som är hemma med barnen så länge som möjligt! Det gjorde även jag men tyvärr verkar det vara mer regel att sätta sina barn på förskola oavsett om man jobbar eller är föräldraledig med syskon.. Ni verkar som en supermysig familj och underbara föräldrar till era barn❤️

 183. Thile

  Fine Claudia, jeg har fulgt deg så lenge, mange år tilbake. Før Instagram etc. Du er en fin, empatisk, klok og god mamma! Gleder meg over alle dine herlige bilder og du oppdaterer om livets alle faser i din lille familie. Varme klemmer.

 184. Sofie

  Tänk vad fint för dina barn att få vara hemma så länge de bara kan. Jag tänker göra samma sak med vår bebis. Vilken förmån. Tack för en fin blogg och inspiration.

 185. Camilla

  Tycker det är fantastiskt att du har möjligheten och lusten att vara hemma med dom❤️
  Jag har varit ensamstående innan med min äldsta och hon har varit på förskolan från början. Min mellersta vid 16 månader o andra vid 1 år. Allt pga jobb och med sista mådde jag inte så bra efteråt pga olika omständigheter. Läser till förskollärare i Malmö nu,ett yrke det är sån brist på! Stora barngrupper och personal som går på knäna. Du gör HELT RÄTT som är hemma och ger dom 100% uppmärksamhet. Det krävs en del av en som förälder när man går hemma så många år. Man måste vara en aktiv förälder och närvarande,lära dom saker som dom förväntas kunna inför f-klassen. Vilket jag tror att du är och gör! Dina barn verkar väldigt trygga. Mitt råd! Strunta i alla dessa AVUNDSJUKA människor,för det är precis vad dom är. Kram!

 186. Frida

  Hade vi kunnat (ekonomiskt) så hade vi haft barnen kortare dagar på förskolan och förskoleklass än fulla dagar! Är så avis på er möjlighet att vara så mycket med barnen

 187. Caroline

  Hejja dig!! Tycker inte alls du sätter dig över någon annan. Kör på med vad som funkar bäst för er/dig. Jag har precis skolat in vår 22 månaders tjejja o jobbar 70% men hade gääärna varit hemma mer om det hade räckt med dagar för det :/ Men i februari kommer lillasyster så då kan vi fortsätta hemmamyset 🙂 jag tycker kommentarerna i föregående inlägg skriker avundsjuka/bitterhet. Hoppas ni har en mysig helg iaf!!