Jag är vilsen just nu – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Jag är vilsen just nu

Det här med att bli mamma är ju det ljuvligaste och det mest livsomvälvande man kan tänka sig. Så livsomvälvande att det faktiskt ändrar hela ditt liv. Totalt. För mig kommer ingenting bli sig likt som tiden innan jag fick barn. Nu är det 100%, det var det innan också på det sättet jag kände livet men nu har det slagit genom taket och vidare.

Nu är vi fyra i familjen en enhet, och eftersom vi har valt det livet vi har valt så blir det väldigt tydligt i familjestrukturen, miljöerna ändras konstant men vi är samma. Vi är vi och vår trygghet.

Det är alltså inte det här jag känner mig vilsen i, inte alls. It´s all good. Very good.

Det jag känner mig vilsen i handlar om bloggen.
Jag är en närvarande (ja, det är ju  förhoppningsvis alla men jag är det ju även rent fysiskt) mamma till 100% om dagarna, eller iallafall till 95% nuförtiden.
Barnen är alltid nära och med mig.
Men jag känner att ju äldre dom blir desto mindre vill jag skriva om dom, eller vänta, jag hade kunna skriva kilometervis om dom såklart, men ju äldre dom blir desto knepigare känns det att låta dom fronta bloggen som dom ju på sätt och vis har gjort tillsammans med mig under dom snart fyra åren som jag har bloggat som en “mammabloggare”.

Så nu är jag vilsen. Barnen blir äldre. Och min känsla är att jag måste börja omstrukturera bloggen.
Inte att dom inte ska vara med, det kommer dom ju alltid vara, dessutom är dom linslusar båda två och dyker alltid upp när man ska ta bild. men mer att det inte ska handla om dom i samma utsträckning som det har gjort innan.

Jag hoppas att ni förstår vad jag menar även om jag kanske förklarar lite flummigt…

Men det här gör mig också lite vilsen…är jag inte en mammabloggare längre, även om jag hade bloggat 6 år innan jag började som “mammabloggare” så är det som att jag har glömt bort hur det var tidigare? Vad skrev jag om?

Och nu till frågan som gör mig nervös och som gör att jag vill gömma ansiktet i händerna. Men jag vet att ni är ärliga och att jag kan lita på er, för jag hoppas att ni vill att jag fortsätter även om det blir lite annorlunda…eller ska jag sluta?

Kommer ni att fortsätta hänga med mig ändå, även om det inte blir fullt så mycket barn som nu?
Hur ser ni att bloggen skulle se ut i framtiden?
Vilka ämnen skulle ni önska skulle bli tydligare hörnstenar i bloggen?

Tack för att ni finns!

Puss! // C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Hej Claudia! Jag läste din blogg på Ameliatiden och älskade den! Jag läser inte din blogg pga att det är en mammablogg. Det intresserad mig ärligt talat inte särksilt mycket då jag själv inte har några barn. Jag läser om dina tankar, inredning, roliga modetips osv. Så för min del kan du ha större tyngd på dessa inlägg utan att jag blir besviken 🙂

 2. Pernilla

  Absolut inte. Tvärt om. Läste mycket om din tid i LA inte bara för barnen utan för livet , upplevelser och hur ni får ihop det där. Kommer tvärtom att börja följa dig på samma sätt som när ni var på äventyr.

 3. Jenna

  Jag skulle nog tyvärr sluta följa om det skulle vara allt för lite om barnen. Jag är själv småbarnsförälder och tycker att allt med barnen är roligast att läsa. Sen gillar jag även delarna med heminredningsinspo också. Men i princip följer jag bara mammabloggar. Med det sagt, du ska ju såklart göra det du vill och känner för att skriva om, många kommer vara intresserade ändå.

 4. Jenna

  Jag skulle nog tyvärr sluta följa om det skulle vara allt för lite om barnen. Jag är själv småbarnsförälder och tycker att allt med barnen är roligast att läsa. Sen gillar jag även delarna med heminredningsinspo också.

 5. Linda

  Såklart du ska fortsätta. Jag har inga småbarn längre men följt dig i alla år. Du är en fantastisk person och fortsätt gör det som känns rätt för dig/er.
  Så härligt att få följa er vardag o resor.

 6. Elin

  Jag hoppas du ärligt vill veta för nu svarar jag ärligt och hoppas att du inte tar illa vid dig. Jag skulle nog inte fortsätta läsa. Jag är själv inne i “mammabubblan” och är (iaf just nu) bara intresserad av mammabloggar. Med det sagt tycker jag att du gör helt rätt i att följa din magkänsla angående barnen och respekterar det fullt ut 😊 kram!

 7. Maria Persson

  Forstt kära du! Man får mycket inspiration av din blogg. Flickorna kanske hänger med på ett hörn då och då.
  All kärlek till er<3
  Kram Maria

 8. Monica M. B.

  Jag har alltid tyckt om dig sen jag såg dig i “Skilda världar” på 90-talet och senare din blogg. Jag har läst din blogg(inte varje dag precis) sen jag läste du hade en o kommer nog fortsätta at göra det.

 9. Mary

  Självklart ska du fortsätta även om det blir mindre om barnen. Du/ni är härliga människor och jag känner mej alltid glad och inspirerad när jag läst din blogg 💕

 10. Evelina O

  Fortsätt gärna att blogga😀. Tycker det är väldigt intressant att läsa om ert liv och era resor. 😀😁😁

 11. Evelina

  Fortsätt gärna att blogga😀. Tycker det är väldigt intressant att läsa om ert liv och era resor. 😀😁😁

 12. Helen

  Fortsätt blogga 😊 hade varit kul att läsa mer om ditt företag och dina projekt. Kul att följa er på era resor och olika tips på dina favoritställen. Lycka till 🌸

 13. Thile

  Jeg vil gjerne følge deg, Jeg leste din forrige blogg, kanskje du kunne ta opp tråden fra det du skrev om da. Du skriver så bra, Claudia ❤

 14. Maria

  Självklart kommer jag fortsätta läsa din blogg så jag håller alla tummar och tår att du fortsätter blogga!😊 Kram till dig för att du är en sådan fin person och din inställning till livet är underbart! 💖

 15. Sandra

  Hänger självklart kvar hos dig även om du inte skriver om barn. Jag älskar att läsa om allt ni gör. Resor, inredning, kläder, makeup mm

 16. Camilla

  Fina Claudia, jag följer din blogg pga DIG, vad du än väljer att lägga fokus på:) Du som går din egen väg, som väcker debatt och som inspirerar mig även dem gånger jag inte helt håller med dig (kanske lite extra då till och med), som tar vackra bilder och som riktigt utstrålar livsglädje och kraft. Och som tar med dina läsare på äventyr i höstmörkret. Att du funderar på till vilken grad dina döttrar kommer finnas med i bloggen i framtiden är sunt och helt upp till dig. Jag blir kvar som läsare! Kram

 17. Anna

  Håller inte alltid med dig Claudia och jag skriver ofta ifrågasättande. För det är så jag funkar och jag diskuterar och ifrågasätter även bland mina nära och kära. Men detta inlägg gilla jag! Starkt av dig att våga ”lyfta” bort barnen ur bloggen till viss del. Det finns andra sätt att få en bra blogg och försörja sig än att outa sin barn dag ut och dag in. Jag tror inte att alla dessa ”bloggarna” kommer vara jätteimponerade den dagen de är tonåringar och då upptäcker att mamma skrivit om trotsperioder, bvc-besök och annat utlämnande som många av dina bloggkolllegor gör. Så modigt av dig att våga vara bara du i en blogg även om barnen självklart är en del av dig och därmed är med i bloggen men de är inte som du skriver, en hörnsten utan mer dyker upp titt som tätt.

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Ifrågasättande? Jag håller inte med dig, jag kollade alla dina gamla kommentarer via din IP adress och du skriver ofta elaka kommentarer tycker jag.

   1. Moa

    Jag hade inte brytt mig alls om min mamma hade skrivit om mig som barn. Tvärtom- det hade varit fantastiskt roligt att läsa! Tror att det är väldigt få barn som växer upp idag som tycker att det är pinsamt. Alla barn finns på sociala medier nu. Det är konstigare att inte finns i blogg eller på instagram.

    Claudia, jag följde din blogg när jag var tonåring, idag är jag 25 år. Du skrev om allt möjligt. Det var mycket hund. Och Lasse Lindh. Du gjorde så jag blev besatt av honom, haha! Du lottade ut ”pysselgubbar” också (har jag för mig att du kallade dem. Jag vann en, och blev så glad :))

  2. Moa

   Jag hade inte brytt mig alls om min mamma hade skrivit om mig som barn. Tvärtom- det hade varit fantastiskt roligt att läsa! Tror att det är väldigt få barn som växer upp idag som tycker att det är pinsamt. Alla barn finns på sociala medier nu. Det är konstigare att inte finns i blogg eller pp instagram.

   Claudia, jag följde din blogg när jag var tonåring, idag är jag 25 år. Du skrev om allt möjligt. Det var mycket hund. Och Lasse Lindh. Du gjorde så jag blev besatt av honom, haha! Du lottade ut ”pysselgubbar” också (har jag för mig att du kallade dem. Jag vann en, och blev så glad :))

 18. Lena

  Hänger självklart med i vad du ön beslutar. Det viktigaste är att det känns rätt för er som familj. Men om du slutar blogga hoppas jag du finns kvar på insta iaf. Vill ju så gärna hänga med er när ni åker tillbaka till LA ☺️

 19. Carina

  Förstår precis vad du menar & varför. Det jag känner kanske blir lite knepigt är detta att du som sagt är med dina barn 95% av din tid. Många andra influenser har ju bland annat matblogg,reseblogg,inredningsblogg o.s.v eller rent utav ett ”vanligt jobb” dom kan skriva om. Du är ju lite ”mammabloggare” då du valt att vara hemma med dom på heltid. Tänker lite vad du egentligen kan skriva om varenda dag annars? Missförstå mig rätt,inte så att jag inte tror du har något annat ”liv” än bara barnen. Tänker att det måste bli som en stress för dig att skriva blogginlägg varenda dag när din dag egentligen handlar om just barnen? ❤️