Jag ångrar inga av mina förhållanden – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Jag ångrar inga av mina förhållanden

Det sägs att man blir klokare ju äldre man blir.

Jag tror inte på det. Inte i alla avseenden. Jag tror att saker som ånger, bitterhet, ängslan kan röra till det för våra tankar och handlingar och på det sättet så tar vi inte alltid dom klokaste besluten ju äldre man blir. Därför är just det känslor som jag väldigt aktivt jobbar med att förhindra, det går oftast bra men det är en konstant process.

Men en del, ett kapitel som  jag med åldern har insett bara är av godo är det där med förhållanden, med ex, med gamla kärlekshistorier som har tagit tid av ens liv. Jag ångrar ALDRIG dom längre.

Det jag menar är att jag låter aldrig tankar som att förhållanden var bortkastade och slöseri med tid ta plats. För om jag tänker på det…nej, jag hade inte alltid samma åsikter som mina ex, relationen kanske inte kändes som att den gav särskilt mycket just i stunden, man kanske bråkade och tjafsade mycket, MEN jag lärde mig. Jag lärde mig massor!

När man går ur en relation spå vet man ju precis vad man tyckte om och vad man inte tyckte om med den relationen och det är ju såklart en lärdom som ma inte kan få på något annat sätt.

Jag ser det såhär:

I en relation lär du dig mycket om den andra människan, men om du verkligen utvärderar tiden du har med en annan partner så lär du dig egentligen mer om dig själv. Det är inte alltid så lätt att tänka på det när man är i relationen men när man kliver ur den så ser man ofta väldigt tydliga mönster om man målar upp en båge från början till slutet av relationen.

De viktigaste lärdomen i det här har för mig varit att lära mig att aldrig förlora mig själv. Alltid försöka återkomma till tankar kring hur JAG mår, vad JAG vill, vad som gör MIG lycklig. Det är inte lätt och ibland kan det ta flera dagar att komma på och hitta tillbaka men åh, vad viktigt jag tror att det är.

Det är ju betydligt svårare sedan jag fick barn, nu hinner jag inte alltid väga mina tankar och sortera dom, det finns ju två minimänniskor som går före allt. men jag gör det så fort jag känner mig det minsta vilsen eller jag känner behovet av att “hitta tillbaka” och jag tror att det är det som gör att jag idag har en så bra och sund relation, för att jag hela tiden fortsätter att jobba med mig själv aktivt, jag glömmer inte bort mig.

Så jag tackar mina ex för all klokskap jag fått, inte alltid av dom som personer, haha (tro mig, jag har inte alltid hittat rätt…) men av relationen och vad den har gjort med mig.

Tack!

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Man lär sig något av alla relationer 🙂 jag har lärt mig att jag är värd det bästa, att den jag är med ska vilja visa sig med mig och att vill man vara med mig får man kämpa 🙂 nu gifter jag mig nästa år med min livs kärlek 🙂