Claudia Galli Concha

Inotyol

I samarbete med Inotyol
DSC02856

Tänk om man visste hur mycket man behöver veta när man får barn…
Allt ifrån hur man badar ett spädbarn till vad man ska ha hemma i form av mini apotek.

Jag måste erkänna att jag var rätt dåligt påläst, men man lär sig J.

Nu har vi världens bästa sköterska på BVC och hon har gett mig en checklista på vad vi behöver hemma.

En salva som som har hjälpt oss och som jag verkligen tycker om (eller framförallt prinsessan) är Inotyol. Det var det första vår sköterska tipsade om och den har verkligen kommit till användning.

Nu är jag en flitig användare av talk (är det någon mer än jag som använder det?) men jag tycker att det bästa resultatet mot röd stjärt har varit att varva Inotyol med talk och självklart tid för luftning.

Så för er som ännu inte vet vad ni ska fylla hemma apoteket med, köp en Inotyol, din bebis kommer garanterat uppskatta det.

Info från Fass:
Inotyol är en fet salva som verkar mjukgörande och skyddande och som lindrar sveda och klåda vid hudirritation. Inotyol används för behandling av icke infekterade hudåkommor t.ex. skrubb- och skavsår, självsprickor, hudrodnad/irritation och inom barnavården (”röda stjärtar”). Inotyol används också för behandling av vissa eksem och vid brännskador.

Observera att läkaren kan ha ordinerat Inotyol för annat användningsområde och/eller med annan dosering än angiven i bipacksedeln. Följ alltid läkarens ordination och anvisningarna på etiketten på läkemedelsförpackningenDSC02857

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åsa

  GRATTIS till eran prinsessa!
  Har 3 underbara tjejer, den yngsta är 4 månader o kom på självaste julafton med buller o bång! 🙂 Vi använder ekologisk olivolja o potatismjöl! 🙂 Funkar fantastiskt bra o naturligt! Å självklart lufta lillrumpan ofta!

 2. stina

  Hej!
  Vill tipsa om, och slå ett slag för en salva från Weleda som heter ”calendula nappy change cream”. Den som funkar bäst för vår son när han varit röd i blöjområdet.

 3. Ami

  Superbra även till oss vuxna!! Sprickor på fingrarna under vintern- borta över en natt! Tjockt med inotyol och ett plåster över :-)!! Kram

 4. angelica ahl

  Godmorgon 🙂 Inotyol är ok men bäst är nog olivolja. Har de små riktigt röda rumpor och kanske till och med sår , kan man ta en bommullspads och hälla oljan på o lägga i blöjan över det röda en natt. Sedan är det borta 🙂 Det var personalen på neonatal när min son låg där som för tidigt född, som visade det. Jag har sedan tipsat mina förskolebarns föräldrar och kompisar om samma och alla är lika lyriska 🙂 Så naturligt är bäst 🙂

 5. Mia

  Vår son är 1,5. Vi kör som du med både babypuder och Inotyol, beroende på vad som känns mest behövligt och har gjort så sen han var bebis.