Idag har jag röstat, jag röstade på… – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Idag har jag röstat, jag röstade på…

Idag var vi och röstade.

Det var sista chansen för oss att rösta och vi fick reda på det igår kväll, så vi hyrde snabbt en bil och tog oss idag till San Pedro som ligger ca 40 minuter från där vi bor. Där ligger svenska kyrkan och det  var enda stället vi kunde rösta på.

Jag röstade taktiskt. Jag erkänner. Jag skriver inte ut här vad jag röstade på men jag röstade på det partiet som jag tror behöver mest stöd i år för att SD ska bli så små som möjligt.

Det är så obehagliga vindar som blåser nu…på sätt och vis så känns det inte som att det är på riktigt att det är ett val hemma i Sverige för att vi inte är där. Vi blir inte konstant matade med all politik, alla debatter, all pajkastning. Men jag försöker hålla mig så uppdaterad som jag bara kan och i år är det läskigt på riktigt.

Det fanns en tid när SD var ett litet parti, det var lite som piratpartiet, dom kämpade på med sin politik men som var så långt utanför det gemene man vill ha för Sverige så dom hade ingen chans. I år…

Jag tror, eller jag hoppas innerligt, att ingen av er ska rösta på Sverigedemokraterna, jag hoppas inte att ni lever med någon som ska rösta på Sverigedemokraterna, jag hoppas att ni inte ens behöver på i samma hyreshus med någon som röstar på Sverigedemokraterna.

Men OM ni någon gång hamnar i ett samtal med någon som är sugen på att rösta på SD så får ni lite information här som är fina anledningar till att låta bli:

Det är ett rasistiskt parti. Så är det bara och det är inte så mycket att diskutera, men förutom det…

SD vill ta bort öronmärkningen av föräldrapenningen…det kommer alltså betyda att i de flesta familjer så är det kvinnan som kommer att ta alla dagar, i och med det skapar vi ett samhälle där vi kvinnor blir mer beroende av våra partners, ett samhälle där vi kvinnor alltid ska lägga våra karriärer åt sidan för att mannen (tyvärr) vanligtvis tjänar mer.

SD vill begränsa aborttiden till 12 veckor…det kommer att göra att det föds många barn in i liv där det kanske inte alls är läge för ett barn, där barnet inte kommer att få ett liv med dom förutsättningarna som dom förtjänar. SD vill alltså inte att vi kvinnor ska ha rätt till det beslutet själva…är inte det helt sjukt!?

SD vill ha marknadshyror. Hej segregerade samhälle där den vita medelklassen kommer ha råd att bo i storstäderna och alla andra kommer att behöva flytta längre och längre bort från städerna. vad gör det är med vårt land? Vad gör det med integrationen? nej, just det…om SD vinner kommer vi ju inte behöva prata integration för dom vill ju inte ha några invandrare…

Bara några få punkter som borde övertyga vem som helst att inte rösta SD.

Kom ihåg att rösta i år alla ni fina. Sverige behöver era kloka hjärnor i år!

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda Ljung

  Jag har äldre barn än dig. Lite svårt att förklara för dem varför man i regeringen inte lyssnar på alla partier bara för att det är ett parti som tycker olika. Ingen vill sammarbeta med SD.. Samtidigt så ska jag försöka lära mina barn att lyssna på alla, inte mobba, stå för vad de tycker och tror på. När de hör på nyheter och läser att i regeringen stöter man bort partier somi inte tycker samma. Alla de som röstar på SD gör ju det av en andledning, varför är deras röst mindre värld bara för det ? För att man tycker olika. Så med andra ord inom regeringen är mobbig och utfrysning helt ok, men ingen annanstans. Detta är inte helt lätt att försöka förklara för barn som undra varför de gör så…..,

 2. Helena

  Vill börja med att säga att jag sympatiserar inte med SD… Men en tanke och funderingar har jag… Pride sår för alla människors lika värde oavsett….. I årets prideparad i Stockholm var alla partiledare inbjudna utom Jimmie Åkesson, han var ersatt med en stor elefant. Man förlöjligar istället en hel grupp människor. Så långt räckte “människors lika värde”… Bara en tanke….

 3. Annica

  Men o ta bort öronmärkningen av föräldrapenningen, är det något dåligt? Det är väl snarare helt galet att politiker ens ska bestämma hur man ska fördela pengarna? I många familjer kanske det är det bästa för den familjen? Men som det är nu ska det bestämmas åt en? Alla kvinnor kanske inte ser det som en skymf utan som en jättebra lösning o ha möjlighet o va hemma länge?

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Jag förstår hur du tänker just kring öronmärkningen, men dessvärre är vi i Sverige inte framme vid den punkten där kvinnor och män tjänar lika mycket och det här kommer bara göra att kvinnor stannar hemma längre och längre mot sin vilja. För vissa är det såklart en bra lösning men absolut inte för alla.

   1. Annica

    Så må det vara, men då kanske man ska diskutera sitt förhållande istället om man inte kan vara jämlika i sitt förhållande, o inte att staten går in o bestämmer nåt som ställer till det för många?

 4. Katarina

  Jag tycker det är SÅ svårt att välja vilket parti man ska rösta på! ALLA partier har något bra och något dåligt, jag tycker att de flesta partier lägger väldigt mycket tid på att smutskasta SD istället för att föra fram sin egen politik. Jag litar inte på vad någon politiker säger! Det handlar bara om att jaga röster nu, hur mycket genomförs egentligen?!
  Sen borde man kanske fundera på varför så många röstar på SD. Jag tror inte att alla är rasister, många är nog missnöjda med alternativet.

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Ja, men det vore ju ren katastrof om SD vann för att folk är missnöjda! SD är en kuliss och om dom vinner valet kommer det att bli kaos. Domvet inte hur man styr ett land, kolla USA och Trump…kaos.

 5. Anja

  Gick upp för mig idag att SD skulle kunna få ministerposter eller rent av begära statsministerposten när kd + m (mfl?) kan tänka sig samarbeta med dem. Velat lite vem på vänstersidan jag vill rösta på – men nu blir det taktikröstning så det skriker om det🌹

 6. Jonna

  Usch, jag har på riktigt en klump i magen när jag tänker på hur stora SD är just nu. Vill verkligen inte att de ska ha så mycket makt! Blir mörkrädd.

 7. Beatrice

  Underbart inlägg och här hoppas alla dina följare verkligen tar till sig allt SD står för och INTE röstar på dom. Jag tycker det är skrämmande att så många röstar på SD och framförallt att man knappt vet vilka dom är. Mer kultur, mångfald och kärlek i vårt fina land istället där vi värnar om varandra istället för att exkludera olikheter. Tack Claudia för att du tar upp viktiga debatter i din blogg. ❤

 8. Beatrice

  Underbart inlägg och här hoppas alla dina följare verkligen tar till sig allt SD står för och INTE röstar på dom. Jag tycker det är skrämmande att så många röstar på SD och framförallt att man knappt vet vilka dom är. Mer kultur, mångfald och kärlek i vårt fina land istället där vi värnar om varandra istället för att exkludera olikheter. Tack Claudia för att du tar upp viktiga debatter i din blogg. ❤

 9. Angelika

  Precis så kommer jag också göra, taktikrösta, för att förhoppningsvis få SD så små det bara går o annat så stort som möjligt.
  Jag önskar så att det inte hade behövts. Men tyvärr.
  Detta är Viktigaste valet typ ever enligt mig!