Hur kan man inte tänka så? – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Hur kan man inte tänka så?

Jag har fått några reaktioner under dagen på mitt inlägg imorse om att vi ska platsbygga garderober, på samma sätt som jag fickreaktioner för något år sedan när vi renoverade köket i Malmö.

– Men ursäkta, bor inte ni i hyresrätt?
– Jag skulle aldrig lägga pengar på en hyresrätt!?
– Gud, vad onödigt att lägga pengar på en hyresrätt.

Såhär:
Vi ska bo här. Vi ska leva vårt liv här. I kanske tre år, fem år, tio år, vi vet inte men vi ska bo här.
Varför skulle vi då inte kunna lägga pengar på någonting som gör lägenheten helt perfekt, som gör att livet blir deluxe? Bara för att man bor i hyresrätt?
Vi har valt att bo i hyresrätt en vi har ju för den sakens skull inte valt att bo fulare än vi hade gjort om vi hade bostadsrätt. Jag tycker att det är så synd att så många tänker så, man tycker om sin hyresrätt men man tycker inte om t.ex köket, men man står ut, köper kökshanddukar som matchar det fula kaklet för att få till det på något sätt iallafall. Det kostar inte alls särskilt mycket att byta kaklet, eller bänkskiva, man kan hitta hyfsat billigt material och arbetskraft behöver inte bli så dyrt, man kan också göra jättemycket själv.

Vårt kök i Malmö kostade oss ca 20000, då ingick kakel, bänkskiva, nyugn och spishäll, vask och blandare, det tog två dagar att göra och resultatet var så otroligt fint. Nu flyttade vi efter ett ett och ett halvt år, men oj, vad vi har njutit av det köket, så mycket glädje det har gett oss och om man tänker på att en utekväll med mat och drinkar och taxi lätt kan gå på 2000 kronor så blir 20000 för ett kök som man har forever inte särskilt dyrt.

Så jag vill verkligen inspirera folk att våga lägga pengar på sina hyresrätter, ni ska ju kanske bo där länge, varför inte bara njuta massor då?

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frubos

  Riktigt bra.
  Min mamma renoverade sin hyres lgh i Malmö. Jag tänkte men gud kvinns vrf ? Då sa hon jag kmr nte flytta härifrån och då vill jag bo resten av tiden i en lgh som jag älskar .. Vilker gjorde att jagvtönkte om o renoverade hos oss också 😂

 2. Johanna

  Håller helt med. Det ligger stort värde i en hyresrätt i Sthlm, framförallt om den är fin och ligger centralt! Vi ska byta nu till en stor 4a och det enda som inte görs om innan vi flyttar in är köket, så vi tänkte ta tag i det själva! Går ju hitta fina kök på blocket och sätta in. Vi planerar att bo i nya lägenheten i 10 år så varför gå och störa sig på något!

 3. Ninni

  Är helt inne på det du säger, jag har gjort lika, de ända som stör mig är att hyresvärden som redan tjänar ofantligt mycket pengar, ”kommer undan” alltså dom behöver inte renovera för det har ju du redan gjort. Sen något som ex platsbyggda garderober är ju lite annorlunda. Men ett helt kök, de minsta man kan göra då är ju stt försöka förhandla lite med hyresvärden. Att dom står för en del material eller spisen eller liknande. De är ju ändå dom som tjänar på stt man bor där ☺️

 4. Anja Svensson

  Man måste få njuta, hemmet är den plats där man ska samla kraft och energi, då är det viktigt att känna harmoni i den miljön. Om det är med en platsbyggd gardrob då är det bara att bygga👍 Mer energi till dig💕

 5. Malin

  Håller helt med! Vi bor i en hyresrätt och har lagt ner en del pengar på att fixa och ändra om. Som du säger, man ska trivas att bo och man vill väl inte ha det fulare för att man har en hyresrätt! Ska bli spännande att se när det är klart, kanske lite inspo! 😉 KRAM!

 6. Sara

  Jag håller med dig om att man ska göra det om man själv tycker det är värd det! Mår man bra av det så varför inte?
  Allt i livet handlar inte om att tjäna pengar och höja värde på saker. Ledsamt när folk renoverar ”för då går värdet upp”. Va fasen tänker jag då, gör något för dig själv och inte för kommande boenden.

Annons