Hur gör folk? – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Hur gör folk?

Såhär ser det ut i tjejernas rum. En bra dag. En sämre dag ligger allt på golvet. 

Så en sak som jag har klurat på är hur gör alla dom här föräldrarna till andra Instagrambarn? Många av kontona med barnrum jag följer ser för det första ungefär likadana ut, jättefina, men ungefär likadana. Men sen är det en sak till…färgerna. Det finns ju inga färger. Eller jo, om man räknar gräddvit, grå och dusty rose som färger så finns det färger men var är alla andra färger? 

Har dom stora skåp som när man öppnar dörrarna bara exploderar av färg? Eller gillar dom barnen inte Pippi och Babblarna och alla andra väldigt färgglada figurer som finns till barn?

Jag hamnade i dammfärgs fällan när Chloe skulle komma. Allt var grått och rosa och vitt. Alla presenter vi fick som inte gick i färgskala byttes eller lades i ett skåp. Så dumt! När Chloe var två månader insåg jag hur dum den idén var…när hon såg klara färger så lyste ju hennes ögon upp som aldrig förr. Nu med Celeste så är det något helt annat, nu öser vi på med färg. Fritt fram. Färg färg färg.

Jag tror på färg. Jag tror färg stimulerar sinnen. Jag säger heja färg till barn!

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Kan du inte göra ett inlägg/ video där du visar mer vad ni har för leksaker!
  Jag har två tvilling tjejer på ett år och behöver hjälp med idéer på roliga leksaker 👌🙂

 2. Cecilia

  Haha, känner igen det där. Vi har en liknande hylla/förvaringsmöbel och Ikea har enkla lådor till dessa i “tyg”. Vi köpte svarta och rosa. Så när alla leksaker är jämnt utspridda på golvet är det bara att ösa ner i lådorna på kvällen (är man extra ambitiös någon kväll blir det tom sorterat i lådorna). Sen kan jag rekommendera smartbox i plast, finns i olika storlekar, men de är perfekta för lego/klossar. Locket går att stänga och vips blir det mer ordning på det med. Men hejja färg! Det gillar vi med 🙂

 3. Sara

  Du skulle ju kunna ha fler förvaringslådor, tex en i varje hylla/fack där och så lägger du alla leksaker i dom 🙂 det ser väldigt rörigt ut med sån mångaleksaker framme på en gång!

 4. Sara

  Bebisar ser ju från början bara skillnad på grunfärgerna, pastellfärger ser alla ut som grått för dom, det är därför alla bebisleksaker från tex fisher price har starka färger. Sen tror jag de flesta har barnrum som ser ut exakt så där, om man ska ta nåt kort ibland kanske man röjer undan lite.

 5. Anna

  Fascineras också av fina barnrum på Instagram, väldigt fina! Men hur roliga för barnen? Vem inreder man rummet för? Sig själv eller för sina barn?!

 6. Lotta

  Åh tack för ditt inlägg. Pepp på den! När jag skulle göra sonens rum så föll jag först för design och inredningsvarianten dvs gammeldags och grått och blått. Men sen som tur var fick min sambo mig att tänka om. Barn ska ju stimuleras till lek och fantasi och det gör de av färger och form och kaos. Så vi körde på ett rum med grönt, gult och orange och det bästa är att alla leksaker som han får passa klockrent i rummet! Heja färg och form!

 7. Hanna

  Haha, mina barns rum är så långt bort från dessa snygga och stilrena hem man kan komma. Jag tror inte på leksaker i stilrena färger. Särskilt inte när barnen är riktigt små. Jag läste någonstans men jag kommer inte ihåg var då det var flera år sedan att barnen utvecklas bättre av leksaker i klara färger. Jag måste googla på det. Intressant att fundera över. 🙂

 8. Evelina

  Ha ha ha ha underbart!! Har länge klurat på samma sak….Alla har vita, fina, stilrena rum till sina barn. Men mina tjejers rum är fulla med saker i alla möjliga färger…Har försökt “lugna ner” rummen men kommer varje gång fram till att vi ÄLSKAR färg.

 9. Caroline

  Alltså jag hatar dessa plastiga färgglada saker men barnen älskar såklart dem! Men med enkel förvaring så plockas dem lätt undan och jag slipper se dem, medan barnen leker ligger det såklart framme men sen slipper jag helst se det, haha!